LASTİK İŞ yılbaşı
kbb bayram

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR !

EKONOMİ 01.08.2022 - 14:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 14:56
 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PROJESİ HAYATA GEÇİYOR !

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair basın açıklamasında bulundu.

Başkan Oğuzhan Keleş; “81 ilde vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un yapmış olduğu basın açıklamasında inşaat maliyetlerine dikkat çektiğini gördük. Artan inşaat maliyetleri, üretimdeki azalma ile birlikte konut fiyatları her geçen gün yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat maliyetlerindeki artış son bir yılda yüzde 106 olurken, Merkez Bankası yıllık konut fiyat artışının yüzde 150’ye yaklaştığını görmekteyiz.    “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 1. Bölge 535 Konut Projesi ve Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 2. Bölge 747 Konut Projeleri kapsamında inşa ettirilen; 2+1ve 3+1 olmak üzere konut üretimi yapılacak olup geçtiğimiz günlerde 238 daire için kura çekilerek hak sahipleri belirlendi.   Başkan Keleş; Şehrimizde birçok kişinin başvurmuş olduğu TOKİ Sosyal Konut Projelerinin önemi çok büyüktür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından dar gelirlilere ucuz konut ve arsa müjdesini Ağustos ayında açıklanacak olup 81 ilde 150 bin sosyal konut yapılacak. Hazine arazileri vatandaşa açılacak, ev ve arsalar 15 yıla varan vadelerle satılacaktır.   Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak diğer illerimizde ve şehrimizde yapılacak olan orta ve dar gelirli vatandaşlarımıza uygun TOKİ Sosyal Konut Projelerinin hayırlı olmasını temenni ederiz.               İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU ÜYESİ KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI OĞUZHAN KELEŞ
Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş önümüzdeki günlerde açıklanacak olan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair basın açıklamasında bulundu.

g style="font-size:20px">Başkan Oğuzhan Keleş; “81 ilde vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un yapmış olduğu basın açıklamasında inşaat maliyetlerine dikkat çektiğini gördük. g style="font-size:20px">Artan inşaat maliyetleri, üretimdeki azalma ile birlikte konut fiyatları her geçen gün yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat maliyetlerindeki artış son bir yılda yüzde 106 olurken, Merkez Bankası yıllık konut fiyat artışının yüzde 150’ye yaklaştığını görmekteyiz.

 

 “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından kocaeli haberleri">Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 1. Bölge 535 Konut Projesi ve Kocaeli İli İzmit İlçesi Sekbanlı-Sepetçi Proje Alanı 2. Bölge 747 Konut Projeleri kapsamında inşa ettirilen; 2+1ve 3+1 olmak üzere konut üretimi yapılacak olup geçtiğimiz günlerde 238 daire için kura çekilerek hak sahipleri belirlendi.

 

Başkan Keleş; Şehrimizde birçok kişinin başvurmuş olduğu TOKİ Sosyal Konut Projelerinin önemi çok büyüktür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından dar gelirlilere ucuz konut ve arsa müjdesini Ağustos ayında açıklanacak olup 81 ilde 150 bin sosyal konut yapılacak. Hazine arazileri vatandaşa açılacak, ev ve arsalar 15 yıla varan vadelerle satılacaktır.

 

Kocaeli Müteahhitler Birliği olarak diğer illerimizde ve şehrimizde yapılacak olan orta ve dar gelirli vatandaşlarımıza uygun TOKİ Sosyal Konut Projelerinin hayırlı olmasını temenni ederiz.

 

           

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ KONFEDERASYONU YÖNETİM KURULU ÜYESİ

KOCAELİ MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ BAŞKANI

OĞUZHAN KELEŞ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.