LASTİK İŞ yılbaşı

GÖLCÜK’TE ASAYİŞ SIKINTISINA NEDEN OLAN SURİYELİ SIĞINMACILAR VE AFGAN KAÇAKLAR TBMM GÜNDEMİNDE

ASAYİŞ 01.07.2022 - 17:05, Güncelleme: 01.07.2022 - 17:14
 

GÖLCÜK’TE ASAYİŞ SIKINTISINA NEDEN OLAN SURİYELİ SIĞINMACILAR VE AFGAN KAÇAKLAR TBMM GÜNDEMİNDE

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "Metruk binalarda barınmanın önüne geçebilmek ve bu binaların bulunduğu muhitlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla aldığınız önlemler nerler?” diye sordu.

  İYİ PARTİ KOCAELİ MV. LÜTFÜ TÜRKKAN İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’YA SORDU: Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar Gölcük'te ciddi asayiş problemlerine neden oluyor. Metruk binalarda yaşayanlar ve ilçede kaydı bulunmayanlar Gölcük için huzursuzluk yaratıyor. Özellikle Merkez Mahallesi’nde oturan vatandaşlar durumdan fazlasıyla şikayetçi. Bu durumu dikkate alan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi. Önergesinde; Bakan Soylu’ya, Gölcük’teki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısını soran Türkkan,   kayıtlı olmayan Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar ile ilgili herhangi bir yaptırım ve cezai işlemin yapılıp yapılmadığını da sordu. Bakan Soylu’ya Gölcük’te kayıtlı olmayan Suriyelilere ev kiralayan mal sahipleri hakkında uygulanan işlemleri de soran İYİ Partili Türkkan, ilçede bulunan metruk binalarda barınmanın önüne geçebilmek ve bu binaların bulunduğu muhitlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan önlemler hakkında da Bakan’dan bilgi istedi.      İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği sorular şu şekilde:   Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Merkez Mahallesi’nde bulunan Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar birtakım asayiş problemlerine sebebiyet vermektedir. İlçede bulunan metruk binalarda ikamet etmelerinden anlaşılacağı üzere Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçakların ilçede kaydı bulunmamaktadır. Sığınmacıların ilçede bulunan parklara ve bazı vatandaşlarımızın araçlarına zarar verdiği yönünde birçok şikayet bölgede yaşayanlar tarafından dile getirilmektedir.   Bu bilgiler çerçevesinde;       1-Gölcük İlçesinde kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı kaçtır?       2-Gölcük'e kayıtlı olmayan Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar ile ilgili herhangi bir     yaptırım ve cezai işlem yapılmakta mıdır, kayıtlı olmayan Suriyelilere ev kiralayan mal     sahipleri hakkında uygulanan herhangi bir yaptırım ve cezai işlem bulunmakta mıdır?       3-İlçede bulunan metruk binalarda barınmanın önüne geçebilmek ve metruk binaların       bulunduğu muhitlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla herhangi bir önlem alınmış     mıdır, bu konuda daha sıkı güvenlik önlemleri alınması düşünülmekte midir, bu önlemler     nelerdir?        
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "Metruk binalarda barınmanın önüne geçebilmek ve bu binaların bulunduğu muhitlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla aldığınız önlemler nerler?” diye sordu.

 

İYİ PARTİ KOCAELİ MV. LÜTFÜ TÜRKKAN İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’YA SORDU:

Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar Gölcük'te ciddi asayiş problemlerine neden oluyor. Metruk binalarda yaşayanlar ve ilçede kaydı bulunmayanlar Gölcük için huzursuzluk yaratıyor. Özellikle Merkez Mahallesi’nde oturan vatandaşlar durumdan fazlasıyla şikayetçi. Bu durumu dikkate alan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde; Bakan Soylu’ya, Gölcük’teki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısını soran Türkkan,  

kayıtlı olmayan Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar ile ilgili herhangi bir yaptırım ve cezai işlemin yapılıp yapılmadığını da sordu. Bakan Soylu’ya Gölcük’te kayıtlı olmayan Suriyelilere ev kiralayan mal sahipleri hakkında uygulanan işlemleri de soran İYİ Partili Türkkan, ilçede bulunan metruk binalarda barınmanın önüne geçebilmek ve bu binaların bulunduğu muhitlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan önlemler hakkında da Bakan’dan bilgi istedi.   

 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın önergesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği sorular şu şekilde:

 

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Merkez Mahallesi’nde bulunan Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar birtakım asayiş problemlerine sebebiyet vermektedir. İlçede bulunan metruk binalarda ikamet etmelerinden anlaşılacağı üzere Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçakların ilçede kaydı bulunmamaktadır. Sığınmacıların ilçede bulunan parklara ve bazı vatandaşlarımızın araçlarına zarar verdiği yönünde birçok şikayet bölgede yaşayanlar tarafından dile getirilmektedir.

 

Bu bilgiler çerçevesinde;

 

    1-Gölcük İlçesinde kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı kaçtır?

 

    2-Gölcük'e kayıtlı olmayan Suriyeli sığınmacılar ve Afgan kaçaklar ile ilgili herhangi bir

    yaptırım ve cezai işlem yapılmakta mıdır, kayıtlı olmayan Suriyelilere ev kiralayan mal

    sahipleri hakkında uygulanan herhangi bir yaptırım ve cezai işlem bulunmakta mıdır?

 

    3-İlçede bulunan metruk binalarda barınmanın önüne geçebilmek ve metruk binaların  

    bulunduğu muhitlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla herhangi bir önlem alınmış

    mıdır, bu konuda daha sıkı güvenlik önlemleri alınması düşünülmekte midir, bu önlemler

    nelerdir?

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.