LASTİK İŞ yılbaşı

HAMSİNİN FİYATI 3 GÜNDE 2 KATINA ÇIKTI

EKONOMİ 18.09.2021 - 17:54, Güncelleme: 18.09.2021 - 17:54
 

HAMSİNİN FİYATI 3 GÜNDE 2 KATINA ÇIKTI

İzmit’te kurulan Cumartesi Pazarı’nda turşu malzemeleri yoğun rağbet görürken hamsi fiyatının Perşembe Pazarına oranla 2 kat artarak 20 lira olması dikkat çekti

İzmit Doğu Kışla Pazar Alanı’nda her hafta Cumartesi günü kurulan Cumartesi pazarı kuruldu. Pazarda turşuluk malzemeler ve balık çeşitleri özellikle hamsi rağbet gördü. Turşuluk malzemelerle tezgahlar dolup taştı. Ancak Perşembe günü 10 liraya düşen hamsideki yüzde yüzlük fiyat artışı balık severleri üzdü. Geçtiğimiz Perşembe günü 10 lira olan hamsi cumartesi 20 liraya yükseldi. “4 KASA BALIK ANCA ÇIKTI” Pazarda balık esnafı olan Yaşar Yüzer ”Oltayı balıkçı denize atıyor denizden ne çıkarsa onu satıyoruz. Bu sabah Kefken'den tuttuk bu balığı. 4 kasa balık anca çıktı. Denizden çıkmazsa yapacak bir şey zaten Cumartesi pazarı fiyatları her zaman Perşembe gününe göre daha pahalı olur. İnsanlar genelde izinli oldukları için daha fazla balık müşterisi oluyor.” ifadelerini kullandı. “2 HAFTA SONRA BU BOLLUK BİTECEK” Öte yandan turşu yapımının başladığı son günlerde esnaf satıştan memnun. Turşu malzemeleri satışı yapan Okan Çalışkan “Pazarda turşuluk bolluğu var. Birkaç haftada bu böyle sürecek. Ancak biz vatandaşların ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz. 2 hafta sonra bu bolluk bitecek. Fiyat artışı yaşanır.”şeklinde konuştu.
İzmit’te kurulan Cumartesi Pazarı’nda turşu malzemeleri yoğun rağbet görürken hamsi fiyatının Perşembe Pazarına oranla 2 kat artarak 20 lira olması dikkat çekti

İzmit Doğu Kışla Pazar Alanı’nda her hafta Cumartesi günü kurulan Cumartesi pazarı kuruldu. Pazarda turşuluk malzemeler ve balık çeşitleri özellikle hamsi rağbet gördü. Turşuluk malzemelerle tezgahlar dolup taştı. Ancak Perşembe günü 10 liraya düşen hamsideki yüzde yüzlük fiyat artışı balık severleri üzdü. Geçtiğimiz Perşembe günü 10 lira olan hamsi cumartesi 20 liraya yükseldi.

“4 KASA BALIK ANCA ÇIKTI”

Pazarda balık esnafı olan Yaşar Yüzer ”Oltayı balıkçı denize atıyor denizden ne çıkarsa onu satıyoruz. Bu sabah Kefken'den tuttuk bu balığı. 4 kasa balık anca çıktı. Denizden çıkmazsa yapacak bir şey zaten Cumartesi pazarı fiyatları her zaman Perşembe gününe göre daha pahalı olur. İnsanlar genelde izinli oldukları için daha fazla balık müşterisi oluyor.” ifadelerini kullandı.

“2 HAFTA SONRA BU BOLLUK BİTECEK”

Öte yandan turşu yapımının başladığı son günlerde esnaf satıştan memnun. Turşu malzemeleri satışı yapan Okan Çalışkan “Pazarda turşuluk bolluğu var. Birkaç haftada bu böyle sürecek. Ancak biz vatandaşların ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz. 2 hafta sonra bu bolluk bitecek. Fiyat artışı yaşanır.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.