LASTİK İŞ yılbaşı

'KOCA YUSUF’ BAŞKAN YILDIRIM KISPET GİYDİ

KARAMÜRSEL 30.06.2021 - 13:15, Güncelleme: 30.06.2021 - 13:15
 

'KOCA YUSUF’ BAŞKAN YILDIRIM KISPET GİYDİ

Ata sporu olarak bilinen güreşe merakı ve ilgisiyle tanınan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, pehlivanlara verdiği desteğe devam ediyor.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım güreşçilere verdiği desteğe devam ediyor. Başkan Yıldırım bu yıl 9-10-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşlerine hazırlanan pehlivanların antrenmanlarına katılıyor. Sık sık pehlivanların antrenmanlarına katılarak onlarla güreş tutan Başkan Yıldırım, geçtiğimiz haftalarda Altınkemer Sahibi Efsane Güreşçi Ahmet Taşçı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ziyaret ederek güreşçilerin sıkıntıları hakkında bilgi vermişti. Ata sporumuz güreş için elini taşın altına koyan, bu sporun yaşatılması için her türlü mücadeleyi veren Başkan Yıldırım’a antrenmanları sırasında Altınkemer Sahibi Efsane Güreşçi Ahmet Taşçı ve Güreş Eğitmeni Engin Çınar’da eşlik ediyor. “PEHLİVAN DENİLİNCE AKLA KARAMÜRSEL GELİR” Karamürsel tarihinde ve Karamürsel halkının gönlünde yağlı güreş sporunun önemli bir yeri olduğunu açıklayan Başkan Yıldırım, “ Güreşlerde üstün kuvvetleri ve oyun bilgileri ile güreş severleri büyüleyen, onların kalbini kazanan pek çok unutulmaz pehlivanımız var. Dünya Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, Karamürsel adına ilk Altın Kemeri kazanan Aydın Demir, Karamürsel’in Başpehlivanı Kadir Birlik ve 14 yıl boyunca Başpehlivanlık için mücadele eden ve 2 kez Altın Kemer kazanan Ahmet Taşçı Karamürsel’in büyük gurur kaynaklarıdır. Pehlivan deyince ilk akla gelen şehirlerden biri Karamürsel’dir. Güreş sporunda büyük bir başarıya sahip olan Karamürsel, Yağlı Pehlivan güreşlerinde uluslararası bir boyut kazanmıştır. Amacımız ata sporumuzu yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve geleneksel kültür değerlerimize sahip çıkmaktır. Bizler Karamürsel Belediyesi olarak ata sporumuza vermiş olduğumuz mücadelemizi südrüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı Ankara’da ziyaret edip güreşçilerimizin sıkıntılarını paylaştık ve olumlu dönüşler aldık.” “GENÇLERİ BEKLİYORUM”     Başkan Yıldırım açıklamasının devamında  “Peygamber sporu olarak bilinen ata sporumuzu gelecek nesillere aktarmak en büyük amacımızdır. Güreş sporu çok özel bir spordur. Gelecek nesillere bu sporu anlatmamız, öğretmemiz gerekiyor. Ben yağlı güreşi seven, kispet giyip, yağlanıp güreş yapan bir Belediye Başkanıyım, her zaman güreşi destekleyeceğim, güreş sporunu yapmak isteyen yeni nesillere kapım her zaman açık” dedi.
Ata sporu olarak bilinen güreşe merakı ve ilgisiyle tanınan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, pehlivanlara verdiği desteğe devam ediyor.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım güreşçilere verdiği desteğe devam ediyor. Başkan Yıldırım bu yıl 9-10-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşlerine hazırlanan pehlivanların antrenmanlarına katılıyor.

Sık sık pehlivanların antrenmanlarına katılarak onlarla güreş tutan Başkan Yıldırım, geçtiğimiz haftalarda Altınkemer Sahibi Efsane Güreşçi Ahmet Taşçı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı ziyaret ederek güreşçilerin sıkıntıları hakkında bilgi vermişti.

Ata sporumuz güreş için elini taşın altına koyan, bu sporun yaşatılması için her türlü mücadeleyi veren Başkan Yıldırım’a antrenmanları sırasında Altınkemer Sahibi Efsane Güreşçi Ahmet Taşçı ve Güreş Eğitmeni Engin Çınar’da eşlik ediyor.

“PEHLİVAN DENİLİNCE AKLA KARAMÜRSEL GELİR”

Karamürsel tarihinde ve Karamürsel halkının gönlünde yağlı güreş sporunun önemli bir yeri olduğunu açıklayan Başkan Yıldırım, “ Güreşlerde üstün kuvvetleri ve oyun bilgileri ile güreş severleri büyüleyen, onların kalbini kazanan pek çok unutulmaz pehlivanımız var. Dünya Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, Karamürsel adına ilk Altın Kemeri kazanan Aydın Demir, Karamürsel’in Başpehlivanı Kadir Birlik ve 14 yıl boyunca Başpehlivanlık için mücadele eden ve 2 kez Altın Kemer kazanan Ahmet Taşçı Karamürsel’in büyük gurur kaynaklarıdır.

Pehlivan deyince ilk akla gelen şehirlerden biri Karamürsel’dir. Güreş sporunda büyük bir başarıya sahip olan Karamürsel, Yağlı Pehlivan güreşlerinde uluslararası bir boyut kazanmıştır. Amacımız ata sporumuzu yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve geleneksel kültür değerlerimize sahip çıkmaktır. Bizler Karamürsel Belediyesi olarak ata sporumuza vermiş olduğumuz mücadelemizi südrüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı Ankara’da ziyaret edip güreşçilerimizin sıkıntılarını paylaştık ve olumlu dönüşler aldık.”

“GENÇLERİ BEKLİYORUM”    

Başkan Yıldırım açıklamasının devamında  “Peygamber sporu olarak bilinen ata sporumuzu gelecek nesillere aktarmak en büyük amacımızdır. Güreş sporu çok özel bir spordur. Gelecek nesillere bu sporu anlatmamız, öğretmemiz gerekiyor. Ben yağlı güreşi seven, kispet giyip, yağlanıp güreş yapan bir Belediye Başkanıyım, her zaman güreşi destekleyeceğim, güreş sporunu yapmak isteyen yeni nesillere kapım her zaman açık” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.