KOCAELİ'DE ULAŞIMA YÜZDE 50 ZAM TALEBİ

EKONOMİ 10.06.2022 - 14:31, Güncelleme: 10.06.2022 - 14:31
 

KOCAELİ'DE ULAŞIMA YÜZDE 50 ZAM TALEBİ

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, ulaşıma yüzde 50 zam talep ettikleri dilekçeyi bugün UKOME’ye vereceklerini gazetemiz aracılığıyla duyurdu. Kurt, “Yüzde 25 geçti artık şimdi yüzde 50 talebimiz olacak; bugün itibariyle dilekçemizi vereceğiz. Çünkü mazota şu anda 5-6 günde yüzde 30-40 arası zam geldi. İçinden çıkılmaz hale geldi” dedi.

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nın talep ettiği yüzde 50 zamla ilgili UKOME yaptığı online toplantıda Mart ayında şehir içi ulaşıma yüzde 26.43, diğer tüm hatlara yüzde 25 oranında zam yapılmasına karar verdi. Düzenleme kapsamında şehir içi tam bilet 4 lira 35 kuruştan 5,5 TL oldu. Tam bilete toplamda 1 lira 15 kuruş zam yapıldı. Zam, 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı. Akaryakıt ve birçok kaleme son aylarda üst üste yapılan zamlar sonrası Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası geçtiğimiz haftalarda UKOME’ye başvuru yaparak yüzde 25-35 oranında artış talep etti. “YÜZDE 25 GEÇTİ ARTIK” Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve yönetimi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Çelebi’yi ziyaret etti. Kurt, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada yüzde 50 zam talebinde bulunduklarını, bugün UKOME’ye dilekçe vereceklerini gazetemize anlattı. Kurt, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yüzde 25 geçti artık şimdi yüzde 50 talebimiz olacak; bugün itibariyle dilekçemizi vereceğiz. Çünkü mazota şu anda 5-6 günde yüzde 30-40 arası zam geldi. İçinden çıkılmaz hale geldi. Olağanüstü bir durum var. Biz de ayak uyduramıyoruz gelen zamlara. Bir yerde noktalansa tamam diyeceğiz ama böyle bir sıkıntı var. Bir ay önceki yaptığımız zam talebi eridi; onunla yürümemiz mümkün değil. Başkan bey zaten konulara vakıf; konulara duyarlı olacağına inanıyorum. Çünkü esnaf gerçekten çok zor durumda. “KOCAELİ’DE DEĞİL TÜRKİYE’DE BU DURUMU DÖNDÜREMEYECEKLER” Sadece yakıtla bakmamak lazım. Diğer işletme giderlerine de ciddi anlamda zamlar geliyor. Trafik sigortası, kaskoya yüzde 200-300 zam geldi. 7 ay önce 2 buçuk bin TL’ye aldığımız lastik 4 bin TL olmuş bir adet lastik. Olağanüstü bir durum ile karşı karşıyayız. İnşallah olağanüstü durumda biraz düzelme olur. Yoksa böyle devam edildiği müddetçe Kocaeli’de değil Türkiye’de bu durumu döndüremeyecekler. Biz özel sektörüz; en ince ayrıntıya kadar yapmak zorundayız. Devlet işletmesiyle yapılan işletmeler bugün zarar ediyor ama onlar için önemli değil çünkü kamu adına yapıyorlar. Biz de kamu adına yapıyoruz ama maalesef çok zor durumdayız. Bugün dilekçemizi vereceğiz. Daire başkanıyla görüşme yaptık; durumumuzu ilettik.”
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, ulaşıma yüzde 50 zam talep ettikleri dilekçeyi bugün UKOME’ye vereceklerini gazetemiz aracılığıyla duyurdu. Kurt, “Yüzde 25 geçti artık şimdi yüzde 50 talebimiz olacak; bugün itibariyle dilekçemizi vereceğiz. Çünkü mazota şu anda 5-6 günde yüzde 30-40 arası zam geldi. İçinden çıkılmaz hale geldi” dedi.

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası’nın talep ettiği yüzde 50 zamla ilgili UKOME yaptığı online toplantıda Mart ayında şehir içi ulaşıma yüzde 26.43, diğer tüm hatlara yüzde 25 oranında zam yapılmasına karar verdi. Düzenleme kapsamında şehir içi tam bilet 4 lira 35 kuruştan 5,5 TL oldu. Tam bilete toplamda 1 lira 15 kuruş zam yapıldı. Zam, 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı. Akaryakıt ve birçok kaleme son aylarda üst üste yapılan zamlar sonrası Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası geçtiğimiz haftalarda UKOME’ye başvuru yaparak yüzde 25-35 oranında artış talep etti.

“YÜZDE 25 GEÇTİ ARTIK”

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ve yönetimi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Ahmet Çelebi’yi ziyaret etti. Kurt, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada yüzde 50 zam talebinde bulunduklarını, bugün UKOME’ye dilekçe vereceklerini gazetemize anlattı. Kurt, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yüzde 25 geçti artık şimdi yüzde 50 talebimiz olacak; bugün itibariyle dilekçemizi vereceğiz. Çünkü mazota şu anda 5-6 günde yüzde 30-40 arası zam geldi. İçinden çıkılmaz hale geldi. Olağanüstü bir durum var. Biz de ayak uyduramıyoruz gelen zamlara. Bir yerde noktalansa tamam diyeceğiz ama böyle bir sıkıntı var. Bir ay önceki yaptığımız zam talebi eridi; onunla yürümemiz mümkün değil. Başkan bey zaten konulara vakıf; konulara duyarlı olacağına inanıyorum. Çünkü esnaf gerçekten çok zor durumda.

“KOCAELİ’DE DEĞİL TÜRKİYE’DE BU DURUMU DÖNDÜREMEYECEKLER”

Sadece yakıtla bakmamak lazım. Diğer işletme giderlerine de ciddi anlamda zamlar geliyor. Trafik sigortası, kaskoya yüzde 200-300 zam geldi. 7 ay önce 2 buçuk bin TL’ye aldığımız lastik 4 bin TL olmuş bir adet lastik. Olağanüstü bir durum ile karşı karşıyayız. İnşallah olağanüstü durumda biraz düzelme olur. Yoksa böyle devam edildiği müddetçe Kocaeli’de değil Türkiye’de bu durumu döndüremeyecekler. Biz özel sektörüz; en ince ayrıntıya kadar yapmak zorundayız. Devlet işletmesiyle yapılan işletmeler bugün zarar ediyor ama onlar için önemli değil çünkü kamu adına yapıyorlar. Biz de kamu adına yapıyoruz ama maalesef çok zor durumdayız. Bugün dilekçemizi vereceğiz. Daire başkanıyla görüşme yaptık; durumumuzu ilettik.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.