LASTİK İŞ yılbaşı

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU MAYIS AYI ENFLASYONUNU DEĞERLENDİRDİ

EKONOMİ 03.06.2022 - 14:55, Güncelleme: 03.06.2022 - 14:55
 

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU MAYIS AYI ENFLASYONUNU DEĞERLENDİRDİ

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi, enflasyonun sanayi sektörüne yansımalarını paylaştı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeytinoğlu, “Mayısta TÜFE aylık yüzde 2.98 artarak yıllık yüzde 73.50’ye, ÜFE ise aylık yüzde 8.76 artarak yıllık yüzde 132.16’ya yükseldi. Enerji ve petrol ürünleri başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki artışların devam etmesi ve mayıs ayında döviz kurundaki artış sebebiyle enflasyondaki yükselişin devam ettiğini görüyoruz. Kur artışlarının ÜFE’ye yansımasının daha çabuk görüldüğünü biliyoruz. Bu artışlarla yıllık ÜFE ile TÜFE arasındaki fark da 58.66 puana çıktı. ÜFE’de oluşacak maliyet baskısının tüketici fiyatlarına yansımalarını görebiliriz. Dolayısıyla önümüzdeki dönem enflasyonda yükseliş potansiyeli bulunduğunu söyleyebiliriz” dedi.    SANAYİNİN ALT SEKTÖRLERİ ÜFE kapsamında; sanayinin alt sektörlerinin değişimlerine değinen Zeytinoğlu, “Mayıs ayında imalat sanayinde aylık yüzde 5.46, yıllık yüzde 115.18, ara mallarında aylık yüzde 4.99, yıllık yüzde 122.21, sermaye mallarında aylık yüzde 4.11, yıllık yüzde 79.08, enerji sektöründe aylık yüzde 27.65, yıllık yüzde 300.16, elektrik gaz ve buhar sektöründe aylık yüzde 38.49, yıllık yüzde 360.30’luk artışlar olduğunu görüyoruz. Sanayi sektöründeki maliyet baskısını bu verilerden görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.  
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi, enflasyonun sanayi sektörüne yansımalarını paylaştı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeytinoğlu, “Mayısta TÜFE aylık yüzde 2.98 artarak yıllık yüzde 73.50’ye, ÜFE ise aylık yüzde 8.76 artarak yıllık yüzde 132.16’ya yükseldi. Enerji ve petrol ürünleri başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki artışların devam etmesi ve mayıs ayında döviz kurundaki artış sebebiyle enflasyondaki yükselişin devam ettiğini görüyoruz. Kur artışlarının ÜFE’ye yansımasının daha çabuk görüldüğünü biliyoruz. Bu artışlarla yıllık ÜFE ile TÜFE arasındaki fark da 58.66 puana çıktı. ÜFE’de oluşacak maliyet baskısının tüketici fiyatlarına yansımalarını görebiliriz. Dolayısıyla önümüzdeki dönem enflasyonda yükseliş potansiyeli bulunduğunu söyleyebiliriz” dedi. 

 

SANAYİNİN ALT SEKTÖRLERİ

ÜFE kapsamında; sanayinin alt sektörlerinin değişimlerine değinen Zeytinoğlu, “Mayıs ayında imalat sanayinde aylık yüzde 5.46, yıllık yüzde 115.18, ara mallarında aylık yüzde 4.99, yıllık yüzde 122.21, sermaye mallarında aylık yüzde 4.11, yıllık yüzde 79.08, enerji sektöründe aylık yüzde 27.65, yıllık yüzde 300.16, elektrik gaz ve buhar sektöründe aylık yüzde 38.49, yıllık yüzde 360.30’luk artışlar olduğunu görüyoruz. Sanayi sektöründeki maliyet baskısını bu verilerden görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.