''LOZAN KAHRAMANLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUM''

İZMİT 23.07.2021 - 21:45, Güncelleme: 23.07.2021 - 21:45
 

''LOZAN KAHRAMANLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUM''

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 24 Temmuz 1923’te imzalanarak Sevr Anlaşması ile kaybedilen Anadolu topraklarını yeniden kazandıran, ayrıcalıkları sonlandırıp milli sınırlarımızı çizen Lozan Barış Antlaşması’nın 98. yıldönümünü kutladı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Hürriyet mesajında şu ifadelere yer verdi: “Lozan Barış Antlaşması, Kurtuluş Savası ile kazanılan bağımsızlık ve özgürlük zaferinin tescillenmesidir, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülke tarihine altın harflerle yazdırdığı bir sayfadır.  98 YIL ÖNCE İMZALANDI Ülkemiz tarihinde büyük önem taşıyan Lozan Antlaşması bugün 98 yaşında. Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zafer sonrası Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından imzalandı. ANADOLU’YU KAZANDIRDI Osmanlı’nın Sevr anlaşması ile kaybedilen Anadolu’yu yeniden kazandıran, sınırları belirleyen ve kapitülasyonları tamamen kaldıran Lozan Antlaşması’nın 98. yıldönümünde Türk ve dünya tarihinde bir dönüm noktası olan Lozan Barış Antlaşması’nı kutluyor, bu zaferi bize kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.”
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 24 Temmuz 1923’te imzalanarak Sevr Anlaşması ile kaybedilen Anadolu topraklarını yeniden kazandıran, ayrıcalıkları sonlandırıp milli sınırlarımızı çizen Lozan Barış Antlaşması’nın 98. yıldönümünü kutladı

style="font-size:20px">İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Hürriyet mesajında şu ifadelere yer verdi: Lozan Barış Antlaşması, Kurtuluş Savası ile kazanılan bağımsızlık ve özgürlük zaferinin tescillenmesidir, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülke tarihine altın harflerle yazdırdığı bir sayfadır. 

style="font-size:20px">98 YIL ÖNCE İMZALANDI

style="font-size:20px">Ülkemiz tarihinde büyük önem taşıyan Lozan Antlaşması bugün 98 yaşında. Kurtuluş Savaşı’nda kazanılan zafer sonrası Lozan Antlaşması, 24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre’nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Portekiz, Belçika ve Yugoslavya temsilcileri tarafından imzalandı.

style="font-size:20px">ANADOLU’YU KAZANDIRDI

style="font-size:20px">Osmanlı’nın Sevr anlaşması ile kaybedilen Anadolu’yu yeniden kazandıran, sınırları belirleyen ve kapitülasyonları tamamen kaldıran Lozan Antlaşması’nın 98. yıldönümünde Türk ve dünya tarihinde bir dönüm noktası olan Lozan Barış Antlaşması’nı kutluyor, bu zaferi bize kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.