LASTİK İŞ yılbaşı

TARİHİ SARAYLI EVLERİ MECLİS'TE

KÜLTÜR-SANAT 11.09.2021 - 12:23, Güncelleme: 11.09.2021 - 12:23
 

TARİHİ SARAYLI EVLERİ MECLİS'TE

Tarihi Saraylı Evleri hakkında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan soru önergesi verdi.

 Tarihi Saraylı Evleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi. “NEDEN ŞİMDİYE KADAR YAPILMADI?” Tarhan, söz konusu yerin uzun yıllardır kültürel mirasa ev sahipliği yaptığını belirterek, “Tarihimiz ve kültürümüz açısından büyük önem taşıyan bu evleri korumak görevimizdir. Bu nedenle bu evlerin restorasyon, tadilat ve yenileme işlemlerinin ne durumda olduğu, bununla ilgili bir planlama olup olmadığının paylaşılması önem arz etmektedir” dedi. Tarhan, Bakan Ersoy’a restore edilmesinin planlanıp planlanmadığını, restorasyon maliyetini, ne zaman restore edileceklerini, neden şimdiye kadar restorasyon yapılmadığını ve bölgede kaç adet tescilli tarihi ev bulunduğunu sordu.
Tarihi Saraylı Evleri hakkında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan soru önergesi verdi.

 Tarihi Saraylı Evleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.

“NEDEN ŞİMDİYE KADAR YAPILMADI?”
Tarhan, söz konusu yerin uzun yıllardır kültürel mirasa ev sahipliği yaptığını belirterek, “Tarihimiz ve kültürümüz açısından büyük önem taşıyan bu evleri korumak görevimizdir. Bu nedenle bu evlerin restorasyon, tadilat ve yenileme işlemlerinin ne durumda olduğu, bununla ilgili bir planlama olup olmadığının paylaşılması önem arz etmektedir” dedi. Tarhan, Bakan Ersoy’a restore edilmesinin planlanıp planlanmadığını, restorasyon maliyetini, ne zaman restore edileceklerini, neden şimdiye kadar restorasyon yapılmadığını ve bölgede kaç adet tescilli tarihi ev bulunduğunu sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.