LASTİK İŞ yılbaşı

TOPLU TAŞIMADA MASKE YASAĞI

KOCAELİ 25.05.2022 - 08:54, Güncelleme: 25.05.2022 - 08:54
 

TOPLU TAŞIMADA MASKE YASAĞI

Hastane ve toplu taşımada maske zorunluluğunda son durum bugün belli oluyor

Toplu ulaşım araçları ve sağlık kuruluşlarında maske kullanımı zorunluluğu devam ediyor. Vaka sayılarının 2 bin civarına inmesi ile kapalı alanlarda maske kullanımı kaldırılmıştı. Gözler otobüs, metro, metrobüs gibi toplu taşımadaki maske takma zorunluluğunda! Bakan Koca, toplu taşımadaki maske kullanımına dair açıklamada bulundu. Sağlık kuruluşları ve toplu taşımada maske zorunluluğu ne zaman kalkıyor? Koronavirüs salgınında özellikle kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğu getirilmişti. Ancakgünlük vaka ve vefat sayılarındaki düşüş alınan tedbirlerin de normalleşme kapsamına girmesini sağlamıştı. Son olarak kapalı alanlarda maske yasağı kalkmış toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında kullanımına devam edilmesi kararı alınmıtşı. Fahrettin Koca maske zorunluluğu son durumu hakkında açıklama yaptı.   TOPLU TAŞIMADA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI? Günlük koronavirüs tablosunda 22 Mayıs tarihinde vaka sayısı ilk kez binin altına düşerek 905'i buldu. Bakan Koca ise maske kullanımına dair Twitter'dan açıklamada bulunarak, ''VAKA SAYISI 905 Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!'' dedi. İçişleri Bakanlığı'nın daha önce maske kullanımına dair yayımladığı genelgede toplu taşımada maske zorunluluğunun kalkacağı tarihe değinilmişti. Genelgede; maske zorunluluğunun tümüyle kaldırılması, ancak ülkemizdeki günlük vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine karar verilmiştir.
Hastane ve toplu taşımada maske zorunluluğunda son durum bugün belli oluyor

Toplu ulaşım araçları ve sağlık kuruluşlarında maske kullanımı zorunluluğu devam ediyor. Vaka sayılarının 2 bin civarına inmesi ile kapalı alanlarda maske kullanımı kaldırılmıştı. Gözler otobüs, metro, metrobüs gibi toplu taşımadaki maske takma zorunluluğunda! Bakan Koca, toplu taşımadaki maske kullanımına dair açıklamada bulundu. Sağlık kuruluşları ve toplu taşımada maske zorunluluğu ne zaman kalkıyor?

Koronavirüs salgınında özellikle kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğu getirilmişti. Ancakgünlük vaka ve vefat sayılarındaki düşüş alınan tedbirlerin de normalleşme kapsamına girmesini sağlamıştı. Son olarak kapalı alanlarda maske yasağı kalkmış toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında kullanımına devam edilmesi kararı alınmıtşı. Fahrettin Koca maske zorunluluğu son durumu hakkında açıklama yaptı.

 

TOPLU TAŞIMADA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Günlük koronavirüs tablosunda 22 Mayıs tarihinde vaka sayısı ilk kez binin altına düşerek 905'i buldu. Bakan Koca ise maske kullanımına dair Twitter'dan açıklamada bulunarak, ''VAKA SAYISI 905 Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000’in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!'' dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın daha önce maske kullanımına dair yayımladığı genelgede toplu taşımada maske zorunluluğunun kalkacağı tarihe değinilmişti. Genelgede; maske zorunluluğunun tümüyle kaldırılması, ancak ülkemizdeki günlük vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesine karar verilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.