LASTİK İŞ yılbaşı
kbb bayram

VALİ YAVUZ ‘1999 YILI, ÜLKEMİZİN DEPREMLE MÜCADELESİNDE BİR MİLAT OLDU’

GÜNDEM 15.08.2022 - 18:43, Güncelleme: 15.08.2022 - 18:43
 

VALİ YAVUZ ‘1999 YILI, ÜLKEMİZİN DEPREMLE MÜCADELESİNDE BİR MİLAT OLDU’

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü dolayısı ile yayımladığı mesajında, “17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir” dedi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz mesajında, “Saygıdeğer Kocaelililer, sadece ilimizi değil tüm Marmara'yı etkileyen Marmara Depremi, 23 yıl önce meydana gelen ve aziz milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara Depremi’nde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on binlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsa da ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacaktır” dedi. ‘1999 YILI, ÜLKEMİZİN DEPREMLE MÜCADELESİNDE BİR MİLAT OLDU’ Sözlerini sürdüren Vali Yavuz, “Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak, 17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. En büyük temennimiz ve duamız böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır. 17 Ağustos depreminin yaralarını yine aziz milletimizle birlikte sardık. 1999 yılı, ülkemizin depremle mücadelesinde bir milat oldu. Devlet olarak, geçen bu 23 yıllık süreçte milletimiz tekrar benzer bir felaketi yaşamasın diye evlatlarımızın geleceğini daha güvenli kılmak adına çok önemli adımlar attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; benzeri acıların tekrar etmemesi, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devlet olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. ‘YAŞANAN BU BÜYÜK ACIDAN DERS ÇIKARMAMIZ GEREKMEKTEDİR’ Vali Yavuz, “Depremin acı gerçeğiyle daha az yüzleşmek, can ve mal kayıpları yaşamamak için ülkemizin etkin bir deprem kuşağında yer aldığını unutmamalıyız. Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü dolayısı ile yayımladığı mesajında, “17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir” dedi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz mesajında, “Saygıdeğer Kocaelililer, sadece ilimizi değil tüm Marmara'yı etkileyen Marmara Depremi, 23 yıl önce meydana gelen ve aziz milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara Depremi’nde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on binlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsa da ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacaktır” dedi.

‘1999 YILI, ÜLKEMİZİN DEPREMLE MÜCADELESİNDE BİR MİLAT OLDU’ Sözlerini sürdüren Vali Yavuz, “Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak, 17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. En büyük temennimiz ve duamız böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır. 17 Ağustos depreminin yaralarını yine aziz milletimizle birlikte sardık. 1999 yılı, ülkemizin depremle mücadelesinde bir milat oldu. Devlet olarak, geçen bu 23 yıllık süreçte milletimiz tekrar benzer bir felaketi yaşamasın diye evlatlarımızın geleceğini daha güvenli kılmak adına çok önemli adımlar attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; benzeri acıların tekrar etmemesi, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devlet olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

‘YAŞANAN BU BÜYÜK ACIDAN DERS ÇIKARMAMIZ GEREKMEKTEDİR’

Vali Yavuz, “Depremin acı gerçeğiyle daha az yüzleşmek, can ve mal kayıpları yaşamamak için ülkemizin etkin bir deprem kuşağında yer aldığını unutmamalıyız. Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.