''YAPILAN İŞ TAMAMIYLA YANLIŞTIR!''

SİYASET 15.10.2021 - 08:14, Güncelleme: 15.10.2021 - 08:14
 

''YAPILAN İŞ TAMAMIYLA YANLIŞTIR!''

Büyükşehir meclisinde Kandıra Akçakese Mahallesi’ndeki ormanlık alanın hafriyat için kullanılması adına Kandıra Belediyesi’ne verilmek istenmesi üzerine söz alan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Ünal Özmural, “Kocaeli halkının geleceği, şehrin doğası ile oynuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi

Kandıra Akçakese Mahallesinde yer alan 59.674 metrekarelik ormanlık alanın ‘Kazı Fazlası Dolgu Alanı’nın Kandıra Belediyesi’ne devredilmesi maddesine muhalefet şerh koydu. Maddeyle ilgili söz alan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Ünal Özmural, “Karayolları evet, merkezden izin alıyor ancak burada Kocaeli halkının yaşadığını unutmamalıyız. Dolayısıyla Kocaeli halkının yaşam alanlarını bu şekilde katleden bir yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Benzer uygulamaları Sepetçi Köyü’nde gördük. Akmeşe’de yaşanan yıkım sonrası kaldırılan hafriyatı, Orman Genel Müdürlüğünün verdiği izin sonrası yine böyle bir vadinin içerisine doldurdular. Oraya giderlerse arkadaşlar, ne halde olduğunu net bir şekilde görebilirler. Orası da doğal bir yapıydı. Hiçbir şekilde bir kazı alanı değildi” dedi.    “YAPILAN İŞ TAMAMIYLA YANLIŞTIR!” Kocaeli halkının yaşam alanlarına zarar verilmesine göz yummayacaklarını kaydeden Özmural devamında, “Şimdi benzer bir uygulama burada da yapılıyor. Her şeyden önce bunu Kocaeli halkının bilmesi lazım. Şu anda karayollarının inşaat esnasında boşaltım yaptığı araziler, dökülmesi gereken yerler var. Şayet oraları kullanılabilir. Ama genelde müteahhittin işini kolaylaştırmak adına en yakın araziler, bu anlamda doğal yapısına bakılmaksızın bu şekilde bırakılıyor. Bunların Kocaeli halkı tarafından bilinmesi lazım. Bu alanlar, telafisi ve geri dönüşü zor olan yerler. O vadiye indiğimiz zaman nasıl doğal kaynaklara sahip olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla orada yapılan iş tamamıyla yanlıştır” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir meclisinde Kandıra Akçakese Mahallesi’ndeki ormanlık alanın hafriyat için kullanılması adına Kandıra Belediyesi’ne verilmek istenmesi üzerine söz alan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Ünal Özmural, “Kocaeli halkının geleceği, şehrin doğası ile oynuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi

Kandıra Akçakese Mahallesinde yer alan 59.674 metrekarelik ormanlık alanın ‘Kazı Fazlası Dolgu Alanı’nın Kandıra Belediyesi’ne devredilmesi maddesine muhalefet şerh koydu. Maddeyle ilgili söz alan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Ünal Özmural, “Karayolları evet, merkezden izin alıyor ancak burada Kocaeli halkının yaşadığını unutmamalıyız. Dolayısıyla Kocaeli halkının yaşam alanlarını bu şekilde katleden bir yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Benzer uygulamaları Sepetçi Köyü’nde gördük. Akmeşe’de yaşanan yıkım sonrası kaldırılan hafriyatı, Orman Genel Müdürlüğünün verdiği izin sonrası yine böyle bir vadinin içerisine doldurdular. Oraya giderlerse arkadaşlar, ne halde olduğunu net bir şekilde görebilirler. Orası da doğal bir yapıydı. Hiçbir şekilde bir kazı alanı değildi” dedi. 

 

“YAPILAN İŞ TAMAMIYLA YANLIŞTIR!”

Kocaeli halkının yaşam alanlarına zarar verilmesine göz yummayacaklarını kaydeden Özmural devamında, “Şimdi benzer bir uygulama burada da yapılıyor. Her şeyden önce bunu Kocaeli halkının bilmesi lazım. Şu anda karayollarının inşaat esnasında boşaltım yaptığı araziler, dökülmesi gereken yerler var. Şayet oraları kullanılabilir. Ama genelde müteahhittin işini kolaylaştırmak adına en yakın araziler, bu anlamda doğal yapısına bakılmaksızın bu şekilde bırakılıyor. Bunların Kocaeli halkı tarafından bilinmesi lazım. Bu alanlar, telafisi ve geri dönüşü zor olan yerler. O vadiye indiğimiz zaman nasıl doğal kaynaklara sahip olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla orada yapılan iş tamamıyla yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.