Hayrullah DEMİRAY
Köşe Yazarı
Hayrullah DEMİRAY
 

BİZ NE ARA BU HALE GELDİK

Ne siyasetimiz nede insanlığımız ne komşuluğumuz nede dostluğumuz ne sevgimiz ne de nefretimiz hiçbir şeye benzemiyor. Gerçekten de uçuruma doğru sürükleniyoruz ama kimsenin umurun da değil her kes bir başkasını uçurumdan altına atmak için fırsat kolluyor. Ama görmüyor ki uçurumda ayağımız altından bir şeyler kayarsa beraber düşeceğiz tıpki bu doğal afetlerde olduğu gibi. Bunca hastalık ve afetleri görüyor ve yaşıyoruz ama maalesef ders almak hiç aklımıza gelmiyor. Ne olacak bu halimiz bilemiyorum. Herkes yanındakini uçurumdan atmak isterken kendisi yuvarlanıyor. Neden derseniz takdiri ilahi çünkü yaradan ne derse o olur onu hiç kimse hesap etmiyor. Hep diyoruz ya işimize geldiğinde herkesin bir hesabı varsa Allah’ında bir hesabı vardır işte tamda öyle oluyor. Unutmamak gerekir hayatın akışı insanları nereye doğru itiyorsa oraya doğru gidiyor. İnsanın eliyle yapılan zulmü kimse kimseye yapmaz. Yaradan insanı en yüce varlık olarak yaratmış ama insan yaptıkları ile en aşağı mahluk haline gelebiliyor. Çirkinlik ve çirkeflik ten asla vazgeçmiyor. Hayallerini süsleyen işlere ve hedefe ulaşmak için her türlü dümeni ve tezgâhı mubah sayıyor. Gideceği yeri hiçte hesaplamıyor. 1 mt ye 1.80 cm olacak yer için…. Gerçekten de bugün ülkemiz adeta yangın yerine dönmüş ülkemizin ciğerlerini birileri yakarken biz hala ikiye üçü bölünmüş bu olayları tartışıyoruz. Yani karşıtlık bir birimizin gözünü kör ve kulaklarımızı sağır eylemiş. Gerçekten de akıllara ziyan herkes bir birini suçluyor. O bölgede insanların neler yaşadığını adeta hiç kimse görmüyor ve duymuyor. Oradan hala siyasi rant devşirmenin derdine düşmüş iktidar ve muhalefet bir birine destek olacağı yerde köstek olmaya devam ediyor. Geçmişten günümüze baktığımız da hayatımızın hiçbir zamanın da olaylar bu denli içselleşmemişti. Gerçekten de ülkemizin bugünlere gelmesi elbette bazı sebepleri vardır. Lakin şuan hiçbir sebep yoktur ki ülkemizin bu güzelliklerinden daha değerli olsun. Tüm canlıların etkilendiği bir durum söz konusu iken neden bu kadar vurdum duymazız bilemiyorum. Birileri ülkemizi yakan hainlere hain diyemiyor diğer yandan birileri de birilerinin yanlışı örtbas etmekle meşgul yada hala birilerine yağcılık yapma derdin de. İşte durum bu kadar vahim…. Neresinden bakarsanız bakın olayın hiçte iç açıcı bir tarafı asla yok  Allah sonumuzu hayreylesin….. Hele sosyal medyada ne olduğunu bilmediğimiz yabancı yazılarla paylaşımları bir çok kişi kopyala yapıştır yapıyor sonrada ne olduğu anlaşılınca ah vah böyleymiş diye paylaşım yapıyor. Arkadaş a sosyal olan o mecrayı sadece kendinize hayat tarzı olarak benimsemeyin...  
Ekleme Tarihi: 05 Ağustos 2021 - Perşembe

BİZ NE ARA BU HALE GELDİK

Ne siyasetimiz nede insanlığımız ne komşuluğumuz nede dostluğumuz ne sevgimiz ne de nefretimiz hiçbir şeye benzemiyor.

Gerçekten de uçuruma doğru sürükleniyoruz ama kimsenin umurun da değil her kes bir başkasını uçurumdan altına atmak için fırsat kolluyor.

Ama görmüyor ki uçurumda ayağımız altından bir şeyler kayarsa beraber düşeceğiz tıpki bu doğal afetlerde olduğu gibi.

Bunca hastalık ve afetleri görüyor ve yaşıyoruz ama maalesef ders almak hiç aklımıza gelmiyor.

Ne olacak bu halimiz bilemiyorum.

Herkes yanındakini uçurumdan atmak isterken kendisi yuvarlanıyor.

Neden derseniz takdiri ilahi çünkü yaradan ne derse o olur onu hiç kimse hesap etmiyor.

Hep diyoruz ya işimize geldiğinde herkesin bir hesabı varsa Allah’ında bir hesabı vardır işte tamda öyle oluyor.

Unutmamak gerekir hayatın akışı insanları nereye doğru itiyorsa oraya doğru gidiyor.

İnsanın eliyle yapılan zulmü kimse kimseye yapmaz.

Yaradan insanı en yüce varlık olarak yaratmış ama insan yaptıkları ile en aşağı mahluk haline gelebiliyor.

Çirkinlik ve çirkeflik ten asla vazgeçmiyor.

Hayallerini süsleyen işlere ve hedefe ulaşmak için her türlü dümeni ve tezgâhı mubah sayıyor.

Gideceği yeri hiçte hesaplamıyor.

1 mt ye 1.80 cm olacak yer için….

Gerçekten de bugün ülkemiz adeta yangın yerine dönmüş ülkemizin ciğerlerini birileri yakarken biz hala ikiye üçü bölünmüş bu olayları tartışıyoruz.

Yani karşıtlık bir birimizin gözünü kör ve kulaklarımızı sağır eylemiş.

Gerçekten de akıllara ziyan herkes bir birini suçluyor.

O bölgede insanların neler yaşadığını adeta hiç kimse görmüyor ve duymuyor.

Oradan hala siyasi rant devşirmenin derdine düşmüş iktidar ve muhalefet bir birine destek olacağı yerde köstek olmaya devam ediyor.

Geçmişten günümüze baktığımız da hayatımızın hiçbir zamanın da olaylar bu denli içselleşmemişti.

Gerçekten de ülkemizin bugünlere gelmesi elbette bazı sebepleri vardır.

Lakin şuan hiçbir sebep yoktur ki ülkemizin bu güzelliklerinden daha değerli olsun.

Tüm canlıların etkilendiği bir durum söz konusu iken neden bu kadar vurdum duymazız bilemiyorum.

Birileri ülkemizi yakan hainlere hain diyemiyor diğer yandan birileri de birilerinin yanlışı örtbas etmekle meşgul yada hala birilerine yağcılık yapma derdin de.

İşte durum bu kadar vahim….

Neresinden bakarsanız bakın olayın hiçte iç açıcı bir tarafı asla yok

 Allah sonumuzu hayreylesin…..

Hele sosyal medyada ne olduğunu bilmediğimiz yabancı yazılarla paylaşımları bir çok kişi kopyala yapıştır yapıyor sonrada ne olduğu anlaşılınca ah vah böyleymiş diye paylaşım yapıyor.

Arkadaş a sosyal olan o mecrayı sadece kendinize hayat tarzı olarak benimsemeyin...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.