ZEYTİNOĞLU KAPASİTE KULLANIM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

EKONOMİ 25.07.2022 - 16:57, Güncelleme: 26.07.2022 - 10:09
 

ZEYTİNOĞLU KAPASİTE KULLANIM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, temmuz ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi.

T.C. Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre temmuz ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 78.2 ile haziran ayına göre 0.6 puan, geçen yılın aynı ayına göre 1.5 puan arttı. Oda olarak her ay düzenli açıkladığımız Kocaeli imalat sanayi kapasite kullanım oranı ise temmuzda yüzde 71.8 ile geçen aya göre 0.1 puan, geçen yılın aynı ayına göre 1.5 puan arttı. Temmuz ayında Kurban Bayramı tatiline rağmen hem Türkiye geneli hem Kocaeli’de kapasite kullanım oranlarındaki artışı memnuniyetle görüyoruz” dedi. SEKTÖRLERE YÖNELİK Sektörlere yönelik açıklamasında; otomotiv, kimya, metal, plastik ve kauçuk sektörleri kapasite kullanım oranlarının genel ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Temmuz ayı anketine katılan Kocaeli firmalarının ağustos ayı iç ve dış piyasadaki beklentilerine baktığımızda;firmaların yüzde 13’ü iç siparişlerinin arttığını belirtilirken, yüzde 21’i azaldığını belirtmiştir. Firmaların yüzde 66’snda ise iç sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır. İhracat yapan firmaların ise yüzde 22’si dış siparişlerinin ağustos ayında arttığını belirtirken, yüzde 16’sı azalış bildirmişlerdir. Firmaların yüzde 62’sinde alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır” dedi.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, temmuz ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi.

T.C. Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre temmuz ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında kapasite kullanım oranı; Türkiye genelinde yüzde 78.2 ile haziran ayına göre 0.6 puan, geçen yılın aynı ayına göre 1.5 puan arttı. Oda olarak her ay düzenli açıkladığımız Kocaeli imalat sanayi kapasite kullanım oranı ise temmuzda yüzde 71.8 ile geçen aya göre 0.1 puan, geçen yılın aynı ayına göre 1.5 puan arttı. Temmuz ayında Kurban Bayramı tatiline rağmen hem Türkiye geneli hem Kocaeli’de kapasite kullanım oranlarındaki artışı memnuniyetle görüyoruz” dedi.

SEKTÖRLERE YÖNELİK

Sektörlere yönelik açıklamasında; otomotiv, kimya, metal, plastik ve kauçuk sektörleri kapasite kullanım oranlarının genel ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Temmuz ayı anketine katılan Kocaeli firmalarının ağustos ayı iç ve dış piyasadaki beklentilerine baktığımızda;firmaların yüzde 13’ü iç siparişlerinin arttığını belirtilirken, yüzde 21’i azaldığını belirtmiştir. Firmaların yüzde 66’snda ise iç sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır. İhracat yapan firmaların ise yüzde 22’si dış siparişlerinin ağustos ayında arttığını belirtirken, yüzde 16’sı azalış bildirmişlerdir. Firmaların yüzde 62’sinde alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.