CAHİT ZARİFOĞLU AKADEMİ LİSESİ’NİN YENİ HİZMET BİNASI AÇILDI

Tanıtım programına; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Başiskele Kaymakamı Soner Şenel, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, MHP İl Başkanı Tuncay Batı, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Cahit Zarifoğlu’nun kızı Betül Zarifoğlu ve öğrenciler katıldı.

ÇOK AMAÇLI SINIFLAR

D-130 Karayolu Caddesi üzerinde inşa edilen yeni binada, çok amaçlı sınıflar, etüt alanları ve sosyal etkinlik salonları yer alacak. Akademi Lise bünyesinde, öğrencilerin hem akademik başarılarına hem de kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor. Yeni hizmet binasıyla birlikte, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması ve gençlerin farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân tanınması amaçlanıyor.

  6 DERSLİK, 4 ADET ATÖLYE

Cahit Zarifoğlu Akademi Lise’nin yeni binası, toplam 1800 m² kullanılabilir alana sahip olup, iki kattan oluşuyor. Binada, 48 öğrenci kapasiteli 4 adet atölye sınıfı, toplam 120 öğrenci kapasiteli 6 derslik, 100 kişilik kütüphane, 70 kişilik seminer salonu, donanımlı spor salonu, grup çalışma alanı, 60 kişilik kafeterya, 2 mescit ve 20 kişilik divan alanı yer alıyor.

  ZARİFOĞLU: EĞİTİM KURUMLARINA VERİLMESİ ÇOK ANLAMLI

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda ilk olarak öğrenciler Cahit Zarifoğlu’nun ‘Mavi Gök Orda Mı?’ şiirini okudu. Ardından konuşmasını gerçekleştiren Cahit Zarifoğlu’nun kızı Betül Zarifoğlu, “Burada ne var bilmiyorum toprağından mı suyundan ama Kocaeli fark oluşturuyor diğer illere göre. Bir fuar yapılır Kocaeli’deki daha farklı olur her zaman. Cahit Zarifoğlu ismi pek çok yere verildi ama okul, dershane olduğu zaman aha anlamlı olduğuna inanıyorum. Gençlerin Cahit Zarifoğlu’nun eserleriyle tanışması bizi çok mutlu edecek” ifadelerini kullandı.

  ÖZLÜ: BU HİKAYE ÇOK ESKİYE DAYANIYOR

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Bugün Kılavuz Gençlik çatısı altında bir akademimizin açılışını daha yapıyoruz. Bu hikayenin başlangıcında çok derin anlamlar yatıyor aslında. 10 yıl öncesine dayanıyor aslında bu hikaye o zamanlar Büyükşehir Genel Sekreterimiz bir ekip kurdu ve bizi bu ekibin bir parçası yaptı. Canla başla çalıştık bugün buralardayız aklıma o günler geldi. Bu model yüz binlerce evladımızı gençlik kamplarıyla, akademileriyle eğitti. Bir üniversite gibi oldu. Büyükşehir belediye başkanımız herkese emek veriyor. Bu akademinin Başiskele’de açılmasından kaynaklı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

  BÜYÜKAKIN: 25 YIL İÇERİSİNDE DOLU BİR NESİL YETİŞTİRİLİR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise yaptığı konuşmada, “Birçok program bizler için çok keyifli. Hizmet etmek belki de dünyanın en güzel işlerinden bir tanesi ama bu tür işler ayrı bir keyif veriyor. Aslında bunların hepsi toplandığında farkına varılıyor. Parça parça bakınca çok farkına varılmıyor. Bir ülkenin gerçek sermayesi insan sermayesidir. Buna yatırım yapmak akıl işidir. 20 senelik bir stratejik plan dahilinde ülkenin tüm çehresi değişebilir. Sporda, bilimde, akademide başarısı olan bir nesil yetiştirmek sadece 25 senelik bir çabadan ibarettir genç nüfusa sahip olan ülkelerde. Biz de böyle bir yaklaşımdan yola çıkmalıyız. İnsanlık tarihindeki gelişmelere baktığımızda Batı’nın yeryüzüne inşa ettiğini aslında dünyaya huzur getirmediğini görüyoruz. Bütün dünyada devasa bir makine çalışıyor. Bu üretim makinası insanlığı mutlu etmiyor. Bunu görüyoruz burnumuzun dibindeki orta doğuda yaşanan savaşlarda görüyoruz.

  “İYİLİĞİ ÇOĞALTALIM”

Biz refah, huzur, mutluluk içindeyiz Filistin’deki çocuklar açlıktan ölüyor. Bu insanlığın gittiği yol yol değil buna karşı ses çıkarmamakta insanlık değil. Buna göre insan yetiştirmemiz lazım. Cahit Zarifoğlu’nun çok derin bir içsel yolculuğun eşlik ettiği, bir çocuğun yüzündeki gülücükteki masumluğu anlatışındaki çocuğu yetiştirmemiz lazım. Hayal kuranların geleceği vardır. Hayal kurmayanların olmaz. Her şey niyet etmekle hayal kurmakla başlar. Bu yüzden bütün ameller niyetlere göredir. Niyetiniz güzel değilse yaptığınız iş güzel olmaz. Bu akademik liselerde niyeti de işi de güzel nesiller yetiştirelim istedik. Bu çocuklarımız iyiliğin kılavuzu olsunlar. Kötülüğü ortadan kaldıramayız ama iyiliği çoğaltabiliriz” şeklinde konuştu.