KOCAELİSPOR-2 ANTALYASPOR-1
KOCAELİ'DE FUTBOLDAN ÖTE BİR GECE
Kocaelispor Süper Lig’de ilk devrenin son maçında kardeş kulüp Antalyaspor’u sahasında ağırladı. Yeşil-siyahlı temsilcimiz, Tayfur Bingöl ve Smolcic’in ilk yarıda attığı gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Antalyaspor’un tek golünü Giannetti kaydederken, Kocaelispor bu galibiyetle puanını 23’e yükseltti ve ligin ilk yarısını 8. sırada tamamladı.
SKORDAN ÇOK KARDEŞLİK KONUŞULDU
Karşılaşma boyunca tribünlerde örnek görüntüler yaşandı. İki takım taraftarları birbirlerine kardeşlik tezahüratları yaparken, futbolun dostluk ve dayanışma yönü ön plana çıktı. Kocaelispor’un attığı gol sonrası Antalyasporlu taraftarların “ Kocaeli”, Antalyaspor’un golünde ise Kocaelisporlu taraftarların “Antalya” diye bağırması gecenin en anlamlı anları arasında yer aldı.
BAŞKANLARDAN ANLAMLI MESAJ
Maç öncesi seremonide iki takım futbolcuları yan yana fotoğraf çektirerek tarihe geçti. Kocaelispor Başkanı Recep Durul ile Antalyaspor Başkanı Rıza Perçin’in kol kola tribünleri selamlaması, tribünlerden büyük alkış aldı. Bu görüntüler, Türk futbolunda ender rastlanan anlar olarak hafızalara kazındı.
DEPREM SONRASI DOĞAN KARDEŞLİK YAŞATILDI
1999 depremi sonrasında temelleri atılan Kocaelispor–Antalyaspor kardeşliği, aradan geçen yıllara rağmen aynı samimiyetle devam ediyor. Tam 16 yıl sonra aynı ligde karşılaşan iki takım, bu maçta yeni nesillere gerçek kardeşliğin ne olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu karşılaşma, Türk futboluna sadece bir maç değil, güçlü bir mesaj kazandırdı.