KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

400 BİN TL'LİK DOLANDIRICILIKTA 5 TUTUKLAMA!

ASAYİŞ 08.12.2023 - 21:56, Güncelleme: 08.12.2023 - 22:00
 

400 BİN TL'LİK DOLANDIRICILIKTA 5 TUTUKLAMA!

E-ticaret sitelerinde satışa konulan cep telefonu ve oyun konsollarını sahte banka dekontu düzenleyerek satın alanlar polisin operasyonu ile yakalandı. 400 bin TL dolandırdıkları belirlenen 5 kişi tutuklandı.

2023 yılı içersinde Ê-ticaret siteleri üzerinden ilana koyulan cep telefonu, playstation gibi ürünleri sahte banka dekontu düzenleyerek Kocaeli, Balıkesir ve İstanbul’da 16 kişiyi dolandıranlara yönelik operasyon düzenlendi. Dolandırıcılar sahte telefon numaraları üzerinden iletişime geçtikleri ilan sahipleriyle, ürünleri satın almak için yüz yüze buluştu. Yanında nakit para olmadığını iddia eden şüpheliler, ürün ücretini IBAN numarasına EFT yapacaklarını vadetti. Bu yöntemle ilan sahiplerinin banka hesap bilgilerine ulaşan şüpheliler, bir uygulamayla hemen sahte dekont düzenledi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 40’a yakın başvuruyu değerlendirerek, inceleme başlattı. Öte yandan, şahıslardan bazılarının sahte dekont yöntemiyle yemek yediği işletmeleri, yolculuk yaptıkları taksilerin şoförlerini bile dolandırdığı kaydedildi. Kocaeli merkezli İstanbul ve Iğdır'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 5 şüpheliden 4’ü Kocaeli’de, 1’i ise Iğdır’da yakalandı. Bu yöntemle 400 bin TL vurgun yaptıkları öne sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından Gölcük Adliyesi’ne sevk edilen Y.E.T, S.T, D.K, M.A ve B.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
E-ticaret sitelerinde satışa konulan cep telefonu ve oyun konsollarını sahte banka dekontu düzenleyerek satın alanlar polisin operasyonu ile yakalandı. 400 bin TL dolandırdıkları belirlenen 5 kişi tutuklandı.

2023 yılı içersinde Ê-ticaret siteleri üzerinden ilana koyulan cep telefonu, playstation gibi ürünleri sahte banka dekontu düzenleyerek Kocaeli, Balıkesir ve İstanbul’da 16 kişiyi dolandıranlara yönelik operasyon düzenlendi.

Dolandırıcılar sahte telefon numaraları üzerinden iletişime geçtikleri ilan sahipleriyle, ürünleri satın almak için yüz yüze buluştu. Yanında nakit para olmadığını iddia eden şüpheliler, ürün ücretini IBAN numarasına EFT yapacaklarını vadetti. Bu yöntemle ilan sahiplerinin banka hesap bilgilerine ulaşan şüpheliler, bir uygulamayla hemen sahte dekont düzenledi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 40’a yakın başvuruyu değerlendirerek, inceleme başlattı.

Öte yandan, şahıslardan bazılarının sahte dekont yöntemiyle yemek yediği işletmeleri, yolculuk yaptıkları taksilerin şoförlerini bile dolandırdığı kaydedildi. Kocaeli merkezli İstanbul ve Iğdır'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 5 şüpheliden 4’ü Kocaeli’de, 1’i ise Iğdır’da yakalandı. Bu yöntemle 400 bin TL vurgun yaptıkları öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Gölcük Adliyesi’ne sevk edilen Y.E.T, S.T, D.K, M.A ve B.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.