BAŞİSKELE KARDEŞ ŞEHİR ÇOLPAN ATA'DA İFTAR SOFRASI KURDU

YAŞAM 25.03.2025 - 22:12, Güncelleme: 25.03.2025 - 22:18
 

BAŞİSKELE KARDEŞ ŞEHİR ÇOLPAN ATA'DA İFTAR SOFRASI KURDU

Başiskele Belediyesi, kardeş şehir Çolpan Ata’da iftar sofrası kurarak Ramazan ayının manevi iklimini soydaşlarıyla birlikte yaşadı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) koordinesinde Başiskele Belediyesi, Kırgızistan’ın Çolpan Ata şehrinde iftar programı düzenledi. Önceki hafta Yunanistan’ın İskeçe şehrinde soydaşlarıyla birlikte iftar yapan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye bu programda belediye başkan yardımcıları Arif Başkan ve Kadir Kandemir vekâlet etti. Kırgızistan yöresel yemeklerinin ikram edildiği iftar sofrasında hep birlikte dualar edilerek oruçlar açıldı.   Programda bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Arif Başkan, “Paylaşmanın ve dayanışmanın bereketini bolca hissettiğimiz 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında, bu güzel iftar sofrasında ortak kültürel mirasımızı ve iş birliğimizi daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşadık. Misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyor, halklarımız arasındaki dostluk ve kardeşliğin daha da pekişmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.   BULAN SÖGÜTTÜ CAMİİ’NE ZİYARET   Başiskele Belediyesi heyeti daha sonra Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Üye Belediyeler iş birliğinde Kırgızistan’ın Issık Göl bölgesi, Çolpan Ata şehrinde yaptırılan ‘Bulan Sögüttü Camii’yi de ziyaret etti.   Issık Göl Kaymakamı tarafından ağırlanan heyet, misafirlikleri için teşekkür etti. Issık Göl Kaymakamı da Türkiye’nin bölgede gerçekleştirdiği destekler ve iftar programı için teşekkür etti.  
Başiskele Belediyesi, kardeş şehir Çolpan Ata’da iftar sofrası kurarak Ramazan ayının manevi iklimini soydaşlarıyla birlikte yaşadı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) koordinesinde Başiskele Belediyesi, Kırgızistan’ın Çolpan Ata şehrinde iftar programı düzenledi. Önceki hafta Yunanistan’ın İskeçe şehrinde soydaşlarıyla birlikte iftar yapan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye bu programda belediye başkan yardımcıları Arif Başkan ve Kadir Kandemir vekâlet etti. Kırgızistan yöresel yemeklerinin ikram edildiği iftar sofrasında hep birlikte dualar edilerek oruçlar açıldı.

 

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Arif Başkan, “Paylaşmanın ve dayanışmanın bereketini bolca hissettiğimiz 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında, bu güzel iftar sofrasında ortak kültürel mirasımızı ve iş birliğimizi daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşadık. Misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyor, halklarımız arasındaki dostluk ve kardeşliğin daha da pekişmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

BULAN SÖGÜTTÜ CAMİİ’NE ZİYARET

 

Başiskele Belediyesi heyeti daha sonra Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Üye Belediyeler iş birliğinde Kırgızistan’ın Issık Göl bölgesi, Çolpan Ata şehrinde yaptırılan ‘Bulan Sögüttü Camii’yi de ziyaret etti.

 

Issık Göl Kaymakamı tarafından ağırlanan heyet, misafirlikleri için teşekkür etti. Issık Göl Kaymakamı da Türkiye’nin bölgede gerçekleştirdiği destekler ve iftar programı için teşekkür etti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.