LASTİK İŞ yılbaşı

GOODYEAR TEKLİFİNİ VERDİ, SARI REDDETTİ!

EKONOMİ 29.02.2024 - 14:34, Güncelleme: 29.02.2024 - 14:34
 

GOODYEAR TEKLİFİNİ VERDİ, SARI REDDETTİ!

Lastik İş Sendikası bugün Goodyear ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin altıncı oturumunu gerçekleştirdi. Tryp by Wyndham Otel’de gerçekleşen toplantıda Goodyear üretimde yüzde 65 destekte yüzde 85 oranında zam talebinde bulundu

Lastik İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan bin 500 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin altıncısı bugün Tryp by Wyndham Otel’inde gerçekleştirildi. Toplantıya Sendika adına Genel Başkanı Aladdin Sarı, Sendika Yöneticileri katılırken Kiplas Yetkilisi Ulaş Yıldız, Goodyear yöneticileri Ceren Özel, Serkan ışık, Aslı Beyler katıldı. GİDİŞAT İYİ DEĞİL Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Zor bir süreçten geçiyoruz dolayısıyla bu zor süreçte kıran kırana bir tolu sözleşme görüşmeleri olduğunu söyleyebiliriz. 2-3 toplantıdan bu yana sıcak sahalara girdik. Parasal konularla ilgi yeni görüşmeye başladık. Sektör ve endüstrinin adımı çok iyi gidişatlı değil, dar adımlarla gelmeye çalışıyorlar biz de bunu kabul etmiyoruz. Her seferinde bunu kabul etmeyeceğimizi de belirtiyoruz. Uzamasın istiyoruz sözleşmeyi bir an önce bitirelim diyoruz. Bitirecek olan buradaki iradedir ve çalışan arkadaşlarımızın ön gördüğü şekilde olmasını istiyoruz. CİDDİ ŞEKİLDE GELİN! Bugün yaptığımız görüşme sonucunda üretimde 2 madde, destekte de 1 madde geçtiler ve toplamda üretimde 35 madde destekte 29 madde geçildi. Birinci 6 ay olarak ücret konusunda üretimde yüzde 65 oranında zam sosyal yardımlarda da yüzde 100 oranında zam teklifinde bulundular. Destek işçisi içinde değerlendiriyoruz ancak rakamsal olarak baktığımızda destek işçisine yüzde 85 oranında zam teklifinde bulundular. Sosyal yardımlarda da yıllık olarak yüzde 100 olmak kaydıyla arada bazı rakamlar ve maddeler var. Bu kapsamda yüzde 100 ve yüzde 125 oranında zam teklifinde bulundular. Biz bu verilen tekliflerin bizi memnun etmediğini belirttik ciddi bir şekilde gelin dedik kendilerine. Yüzde 100 oranında üretim işçisine destek işçisine de bunun daha fazlası oranında talebimiz vardı bu şekilde gelmeleri gerektiğini söyledik” dedi.
Lastik İş Sendikası bugün Goodyear ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin altıncı oturumunu gerçekleştirdi. Tryp by Wyndham Otel’de gerçekleşen toplantıda Goodyear üretimde yüzde 65 destekte yüzde 85 oranında zam talebinde bulundu

Lastik İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan bin 500 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin altıncısı bugün Tryp by Wyndham Otel’inde gerçekleştirildi. Toplantıya Sendika adına Genel Başkanı Aladdin Sarı, Sendika Yöneticileri katılırken Kiplas Yetkilisi Ulaş Yıldız, Goodyear yöneticileri Ceren Özel, Serkan ışık, Aslı Beyler katıldı.


GİDİŞAT İYİ DEĞİL
Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Zor bir süreçten geçiyoruz dolayısıyla bu zor süreçte kıran kırana bir tolu sözleşme görüşmeleri olduğunu söyleyebiliriz. 2-3 toplantıdan bu yana sıcak sahalara girdik. Parasal konularla ilgi yeni görüşmeye başladık. Sektör ve endüstrinin adımı çok iyi gidişatlı değil, dar adımlarla gelmeye çalışıyorlar biz de bunu kabul etmiyoruz. Her seferinde bunu kabul etmeyeceğimizi de belirtiyoruz. Uzamasın istiyoruz sözleşmeyi bir an önce bitirelim diyoruz. Bitirecek olan buradaki iradedir ve çalışan arkadaşlarımızın ön gördüğü şekilde olmasını istiyoruz.
CİDDİ ŞEKİLDE GELİN!
Bugün yaptığımız görüşme sonucunda üretimde 2 madde, destekte de 1 madde geçtiler ve toplamda üretimde 35 madde destekte 29 madde geçildi. Birinci 6 ay olarak ücret konusunda üretimde yüzde 65 oranında zam sosyal yardımlarda da yüzde 100 oranında zam teklifinde bulundular. Destek işçisi içinde değerlendiriyoruz ancak rakamsal olarak baktığımızda destek işçisine yüzde 85 oranında zam teklifinde bulundular. Sosyal yardımlarda da yıllık olarak yüzde 100 olmak kaydıyla arada bazı rakamlar ve maddeler var. Bu kapsamda yüzde 100 ve yüzde 125 oranında zam teklifinde bulundular. Biz bu verilen tekliflerin bizi memnun etmediğini belirttik ciddi bir şekilde gelin dedik kendilerine. Yüzde 100 oranında üretim işçisine destek işçisine de bunun daha fazlası oranında talebimiz vardı bu şekilde gelmeleri gerektiğini söyledik” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.