KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

HAT 41 YOLLARA ÇIKIYOR!

KOCAELİ 18.11.2023 - 14:46, Güncelleme: 18.11.2023 - 14:46
 

HAT 41 YOLLARA ÇIKIYOR!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm alt yapısı tamamlanan ve ulaşımda devrim olarak nitelendirilen Hat 41, ocak ayında Körfez Kirazlıyalı ve Kartepe Özdilek arasında hizmete başlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı tamamlanan Hat 41, Ocak ayında Körfez ve Kartepe arasında hizmete başlayacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında gündeme getirilen ve tüm alt yapısı tamamlanan Hat 41 hayata geçiyor. 15 Aralık’ta 70 yeni araç alacak olan Büyükşehir Belediyesi, filosuna katacağı yeni araçları beklerken yeni yılın ilk ayında 16 körüklü araç ile Körfez Kirazlıyalı ile Kartepe Özdilek arasında toplu taşıma hizmeti verecek Hat 41’i hayata geçirecek. Bu hatta hizmet veren özel halk otobüsleri ise Hat 41’i besleyen kılçık hatlarda hizmet verecek. 42 DURAK Kirazlıyalı-Kartepe Özdilek arasında hizmet verecek Hat 41 toplam 33 kilometre uzunluğunda olacak. 32 duraktan oluşan hattın işletme planı yakında tamamlanacak ve süreç kamuoyu ile paylaşılacak. Hat 41 devreye girdiğinde şu anda Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe’de hizmet veren özel halk otobüslerinin büyük bölümü oluşturulan kılçık hatlarda hizmet vermeye başlayacak, yolcuları Hat 41 üzerinde çalışacak Büyükşehir araçlarına nakledecek. MESAFEYE GÖRE ÜCRET  Hat 41 ile birlikte Kocaeli’de ilk kez mesafe bazlı ücretlendirme olacak. Bindiği durakta yolcunun kartında tam ücret alınacak. Yolcu arabadan indikten sonra duraklara kurulacak olan sistem ile kartını tekrar okutarak gittiği mesafe oranında kalan ücret tekrar kartına yüklenecek. Kartepe, Derince, İzmit ve Körfez’de mahallelerde oluşturulan besleme hatlardan ve transfer merkezlerinden aktarma yapılacak. 70 ARAÇ İÇİN İHALEYE GİRİLECEK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 15 Aralık'ta 15 ihaleye çıkacak. İhalede, 50 tanesi 12 metre, 20 tanesi 18 metre olan  toplamda 70 yeni otobüs alacak. İhaleye katılan Büyükşehir Belediyesi, firmaların verdiği tekliflerin uygun olması durumunda en kısa sürede ihaleyi sonuçlandırıp, araçları bünyesine katmayı planlıyor. TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI Büyükşehir'in uzun süredir yaptığı çalışma sonucu: Durakları, elektronik alt yapısını, kılçık hatları, indi bindilerde ücret geri yükleme cihazları, transfer noktaları ve aktarma noktaları ile hattın hazırlıklarını tamamladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm alt yapısı tamamlanan ve ulaşımda devrim olarak nitelendirilen Hat 41, ocak ayında Körfez Kirazlıyalı ve Kartepe Özdilek arasında hizmete başlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı tamamlanan Hat 41, Ocak ayında Körfez ve Kartepe arasında hizmete başlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılında gündeme getirilen ve tüm alt yapısı tamamlanan Hat 41 hayata geçiyor. 15 Aralık’ta 70 yeni araç alacak olan Büyükşehir Belediyesi, filosuna katacağı yeni araçları beklerken yeni yılın ilk ayında 16 körüklü araç ile Körfez Kirazlıyalı ile Kartepe Özdilek arasında toplu taşıma hizmeti verecek Hat 41’i hayata geçirecek. Bu hatta hizmet veren özel halk otobüsleri ise Hat 41’i besleyen kılçık hatlarda hizmet verecek.

42 DURAK

Kirazlıyalı- Kartepe Özdilek arasında hizmet verecek Hat 41 toplam 33 kilometre uzunluğunda olacak. 32 duraktan oluşan hattın işletme planı yakında tamamlanacak ve süreç kamuoyu ile paylaşılacak. Hat 41 devreye girdiğinde şu anda Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe’de hizmet veren özel halk otobüslerinin büyük bölümü oluşturulan kılçık hatlarda hizmet vermeye başlayacak, yolcuları Hat 41 üzerinde çalışacak Büyükşehir araçlarına nakledecek.

MESAFEYE GÖRE ÜCRET 

Hat 41 ile birlikte Kocaeli’de ilk kez mesafe bazlı ücretlendirme olacak. Bindiği durakta yolcunun kartında tam ücret alınacak. Yolcu arabadan indikten sonra duraklara kurulacak olan sistem ile kartını tekrar okutarak gittiği mesafe oranında kalan ücret tekrar kartına yüklenecek. Kartepe, Derince, İzmit ve Körfez’de mahallelerde oluşturulan besleme hatlardan ve transfer merkezlerinden aktarma yapılacak.

70 ARAÇ İÇİN İHALEYE GİRİLECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 15 Aralık'ta 15 ihaleye çıkacak. İhalede, 50 tanesi 12 metre, 20 tanesi 18 metre olan  toplamda 70 yeni otobüs alacak. İhaleye katılan Büyükşehir Belediyesi, firmaların verdiği tekliflerin uygun olması durumunda en kısa sürede ihaleyi sonuçlandırıp, araçları bünyesine katmayı planlıyor.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Büyükşehir'in uzun süredir yaptığı çalışma sonucu: Durakları, elektronik alt yapısını, kılçık hatları, indi bindilerde ücret geri yükleme cihazları, transfer noktaları ve aktarma noktaları ile hattın hazırlıklarını tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.