LASTİK İŞ yılbaşı

İZMİT'TE BİTMEYEN KREŞ TARTIŞMASI

GÖLCÜK 18.09.2021 - 12:15, Güncelleme: 18.09.2021 - 12:15
 

İZMİT'TE BİTMEYEN KREŞ TARTIŞMASI

Kreş tartışmalarının devam ettiği İzmit Belediyesinde AKP Grup Başkan Vekili Hayrettin Ünlü, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in iddialarına cevap verdi

Ücret tarifesiyle gündeme oturan Yeşilova Çocuk Evi ile ilgili dün basın açıklaması yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ücretin komisyon ve meclisten oy birliği ile geçtiğini ifade etti. Toplantıda AKP ve MHP grubuna yüklenen Hürriyet, “Bunlar bilimsel eğitimin karşısındaki karalama korosudur” şeklinde konuştu. Başkan Hürriyet açıklamasının bir kısmında, “Bütün başkan vekilleri ile önce istişare ediyoruz sonra mecliste getiriyoruz. Plan Bütçe Komisyonu’nda Hayrettin Ünlü Meclis Grup Başkan Vekilimiz Necat Çakır ile hem ücret kriterleri hem de ücretin ne kadar olacağına dair mutabakata vardılar” dedi.   “RAKAMLARI HİÇ KONUŞMADIK” Hürriyet’in basın toplantısında ismini verdiği gerekçesi cevap verme hakkının doğduğunu ifade eden AKP Grup Başkanı Vekili Hayrettin Ünlü, yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açılıştan 10 gün sonra açıklama yapan Hürriyet için “Yine yalan konuşmuştur” ifadesini kullanan Ünlü, “Ne yazık ki, Fatma Hanım’ın karıştığı her işte kavga, kaos, yalan ve iftira kaçınılmaz hale gelmiştir. Diyalogdan uzak, kendi bildiğini zorla dikte eden, işine gelmediğinde millete hizmet için maaş alan personeline yakın, yıkın talimatı vermekten de çekinmeyen Fatma Hanım’ın kreş konusunda söylediği her şey baştan aşağıya hayal ürünü ve uydurmadır. Söz konusu gün Başkanvekili Nejat Çakır Ağabey ile sadece yönetmeliğin yazım hatalarını gözden geçirdik. Fiyat konusunda anlaşmadık, rakamları hiç konuşmadık” dedi. “HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞMANIN MANASI NEDİR?” Ünlü açıklamasının devamında, “Oy birliği ile kabul edildiğini söylüyor. Yine yalan. Oy birliği ile kabul edilen, müdürlükten gelen maddenin gündeme alınması ve komisyona havale edilmesidir. İçeriği hiçbir şekilde ele alınmayan bir maddenin oy birliği ile geçtiğini iddia etmek akıl dışıdır.Madde gündeme alınmadan önce içeriği mecliste okundu. Kreş fiyatlarını hepimiz o zaman öğrendik, ondan sonra tepki gösterdik. Böyle olduğu halde halkın önünde bağırıp çağırmanın, halkı kandırmaya çalışmanın manası nedir?” ifadelerini kullandı. “MÜDÜRLÜK AÇIKLAMAMASI KREŞİN AÇILMAMASINA ENGEL DEĞİL” Ünlü açıklamasının sonlarında doğru, “Bağırarak çağırarak belediye başkanlığı yapılamaz. Sürekli mağdurum diyerek belediye başkanlığı yapılamaz. Artık size kendi dostlarınız bile inanmaz. Yalan beyanlar vererek belediye başkanlığı hiç yapılmaz. Bakın çok daha ilginç bir şey söyleyeyim. Kreş Müdürlüğü açtırmadılar diyor. Bu kreşin yapılmasına, açılmasına ve işletilmesine engel değil. 2,5 yıldır bu kreşle ilgili yasal hangi mevzuatlar bile tamamlanmamış. Kimseye bahane, mazeret bulmaya gerek yok. Fatma Hanım, araştırmadan, sonucunu değiştirmeden, popülist şova dönük bir iş daha yapmıştır. Genel Başkanını bile kandırmıştır” diye belirti.
Kreş tartışmalarının devam ettiği İzmit Belediyesinde AKP Grup Başkan Vekili Hayrettin Ünlü, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in iddialarına cevap verdi

Ücret tarifesiyle gündeme oturan Yeşilova Çocuk Evi ile ilgili dün basın açıklaması yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, ücretin komisyon ve meclisten oy birliği ile geçtiğini ifade etti. Toplantıda AKP ve MHP grubuna yüklenen Hürriyet, “Bunlar bilimsel eğitimin karşısındaki karalama korosudur” şeklinde konuştu. Başkan Hürriyet açıklamasının bir kısmında, “Bütün başkan vekilleri ile önce istişare ediyoruz sonra mecliste getiriyoruz. Plan Bütçe Komisyonu’nda Hayrettin Ünlü Meclis Grup Başkan Vekilimiz Necat Çakır ile hem ücret kriterleri hem de ücretin ne kadar olacağına dair mutabakata vardılar” dedi.

 

“RAKAMLARI HİÇ KONUŞMADIK”

Hürriyet’in basın toplantısında ismini verdiği gerekçesi cevap verme hakkının doğduğunu ifade eden AKP Grup Başkanı Vekili Hayrettin Ünlü, yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açılıştan 10 gün sonra açıklama yapan Hürriyet için “Yine yalan konuşmuştur” ifadesini kullanan Ünlü, “Ne yazık ki, Fatma Hanım’ın karıştığı her işte kavga, kaos, yalan ve iftira kaçınılmaz hale gelmiştir. Diyalogdan uzak, kendi bildiğini zorla dikte eden, işine gelmediğinde millete hizmet için maaş alan personeline yakın, yıkın talimatı vermekten de çekinmeyen Fatma Hanım’ın kreş konusunda söylediği her şey baştan aşağıya hayal ürünü ve uydurmadır. Söz konusu gün Başkanvekili Nejat Çakır Ağabey ile sadece yönetmeliğin yazım hatalarını gözden geçirdik. Fiyat konusunda anlaşmadık, rakamları hiç konuşmadık” dedi.

“HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞMANIN MANASI NEDİR?”

Ünlü açıklamasının devamında, “Oy birliği ile kabul edildiğini söylüyor. Yine yalan. Oy birliği ile kabul edilen, müdürlükten gelen maddenin gündeme alınması ve komisyona havale edilmesidir. İçeriği hiçbir şekilde ele alınmayan bir maddenin oy birliği ile geçtiğini iddia etmek akıl dışıdır.Madde gündeme alınmadan önce içeriği mecliste okundu. Kreş fiyatlarını hepimiz o zaman öğrendik, ondan sonra tepki gösterdik. Böyle olduğu halde halkın önünde bağırıp çağırmanın, halkı kandırmaya çalışmanın manası nedir?” ifadelerini kullandı.

“MÜDÜRLÜK AÇIKLAMAMASI KREŞİN AÇILMAMASINA ENGEL DEĞİL”

Ünlü açıklamasının sonlarında doğru, “Bağırarak çağırarak belediye başkanlığı yapılamaz. Sürekli mağdurum diyerek belediye başkanlığı yapılamaz. Artık size kendi dostlarınız bile inanmaz. Yalan beyanlar vererek belediye başkanlığı hiç yapılmaz. Bakın çok daha ilginç bir şey söyleyeyim. Kreş Müdürlüğü açtırmadılar diyor. Bu kreşin yapılmasına, açılmasına ve işletilmesine engel değil. 2,5 yıldır bu kreşle ilgili yasal hangi mevzuatlar bile tamamlanmamış. Kimseye bahane, mazeret bulmaya gerek yok. Fatma Hanım, araştırmadan, sonucunu değiştirmeden, popülist şova dönük bir iş daha yapmıştır. Genel Başkanını bile kandırmıştır” diye belirti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.