LASTİK İŞ yılbaşı

Necmi Hoca’nın Z KUŞAĞI İle AKILI ŞEHİR ÜZERİNE SOHBETİ

KARAMÜRSEL 17.06.2021 - 17:07, Güncelleme: 17.06.2021 - 17:07
 

Necmi Hoca’nın Z KUŞAĞI İle AKILI ŞEHİR ÜZERİNE SOHBETİ

Cumhurbaşkanımızca 2019 sonunda açıklanan T.C.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemler Genel Müdürlüğünce (CBS) oluşturulan ve Yürütülen 2020-2023 ULUSAL AKILLI ŞEHİRLER STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI Kapsamında,

30’u Büyükşehir olan 1391 Belediyenin Yerel Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası Raporunu çıkarması talep edilmektedir. İlçe bazında Türkiye’de ilk çalışmalara başlayanlardan biri de Kocaeli ilinin, Karamürsel ilçesidir. Kocaeli Üniversitesi Öğretim Elemanı Akıllı Şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir tarafından oluşturulan  ekip ile Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın davet ve desteğiyle çalışma devam etmektedir. Necmi Hoca ve Ekibi, İlçenin  Dış paydaşlarıyla görüş alış verişi hedefli toplantılarının yüz yüze olan  sonuncusu 17.06.2021 Perşembe günü Belediyenin konferans salonunda gerçekleştirmiştir. Karamürsel’in Kocaeli’nin ve Ülkemizin En çok üzerinde durduğu ALFA ve Z KUŞAKLARI’ndan katılımın olduğu toplantıya merkezdeki 2 mahalleden katılımların yanı sıra 25 köy/mahallelerden katılımlar sağlanmıştır. 2020’deki son nüfus sayımına göre yüzde 40 bu kuşaklardan oluşan Karamürsel’in anılandan çok daha farklı yapısının irdelendiği çalışmada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığının  ; İKİ Yeni Projesi olan  E-GENÇLİK ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı USTAM  KOCAELİ projeleri katılımcılarla Büyükşehir Belediyesinin Uzmanlarınca paylaşılmıştır. Oturumun ikinci  kısmında ise, ALFA ve Z KUŞAĞI paydaşlarının İlçe ve İl Belediye yönetimlerden  Bugün ve Gelecek yıllara yönelik beklentileri ve öngörüleri öğrenilmiştir. Ayrıca ;  karamursel.asct@gmail.com adresine gençlerin ve Tüm Karamürsel kent paydaşlarının aynı çerçevede görüş ve önerilerini 30 haziran 2021  bitimine kadar paylaşımı istenmiştir.
Cumhurbaşkanımızca 2019 sonunda açıklanan T.C.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemler Genel Müdürlüğünce (CBS) oluşturulan ve Yürütülen 2020-2023 ULUSAL AKILLI ŞEHİRLER STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI Kapsamında,

30’u Büyükşehir olan 1391 Belediyenin Yerel Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası Raporunu çıkarması talep edilmektedir.

İlçe bazında Türkiye’de ilk çalışmalara başlayanlardan biri de Kocaeli ilinin, Karamürsel ilçesidir.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Elemanı Akıllı Şehir ve Yangın Uzmanı Necmi Özdemir tarafından oluşturulan  ekip ile Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın davet ve desteğiyle çalışma devam etmektedir.

Necmi Hoca ve Ekibi,

İlçenin  Dış paydaşlarıyla görüş alış verişi hedefli toplantılarının yüz yüze olan  sonuncusu 17.06.2021 Perşembe günü Belediyenin konferans salonunda gerçekleştirmiştir.

Karamürsel’in Kocaeli’nin ve Ülkemizin En çok üzerinde durduğu ALFA ve Z KUŞAKLARI’ndan katılımın olduğu toplantıya merkezdeki 2 mahalleden katılımların yanı sıra 25 köy/mahallelerden katılımlar sağlanmıştır.

2020’deki son nüfus sayımına göre yüzde 40 bu kuşaklardan oluşan Karamürsel’in anılandan çok daha farklı yapısının irdelendiği çalışmada,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığının  ;

İKİ Yeni Projesi olan  E-GENÇLİK ve

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı USTAM  KOCAELİ projeleri katılımcılarla Büyükşehir Belediyesinin Uzmanlarınca paylaşılmıştır.

Oturumun ikinci  kısmında ise,

ALFA ve Z KUŞAĞI paydaşlarının İlçe ve İl Belediye yönetimlerden  Bugün ve Gelecek yıllara yönelik beklentileri ve öngörüleri öğrenilmiştir.

Ayrıca ;

 karamursel.asct@gmail.com adresine gençlerin ve Tüm Karamürsel kent paydaşlarının aynı çerçevede görüş ve önerilerini 30 haziran 2021  bitimine kadar paylaşımı istenmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.