LASTİK İŞ yılbaşı

SİGARAYI BIRAKANLARA BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

SAĞLIK 03.06.2022 - 11:22, Güncelleme: 03.06.2022 - 11:22
 

SİGARAYI BIRAKANLARA BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 31 Mayıs Günü “Dünya Tütünsüz Günü” olarak amaca yönelik çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Tüm İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından yapılan faaliyetlerle tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekilmek, bırakmak isteyen vatandaşlarımızı teşvik edilmesi amacıyla stantlar kurulmuş afişler asılmış vb. çalışmalar yürütülmüştür. 9 Şubat Sigara Bırakma Günü’nde Bakanlığımız tarafından başlatılan ''Görev Bende Kampanyası'' kapsamında Sigara Bırakma Polikliniğine başvurup sigarayı bırakan vatandaşlarımızı İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan makamında ağırlayarak kendilerine başarı belgesi takdim etti. Belge takdim programına Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, birim sorumlusu uzmanlar ve sigarayı bırakarak belge almaya hak kazanan vatandaşlarımız katılım sağladılar. Sigara dumanına maruz kalma olarak tanımlanan “pasif maruziyet” kişi sigara içmese bile sigara dumanından yoğun olarak etkilenmesi olarak tanımlanmaktadır. Aktif içicilik ve ikinci el maruziyet (pasif maruziyet) kanıtlanmış riskler içermektedir. İkinci el sigara dumanı; lösemi, lenfoma, santral sinir sistemi tümörleri ve karaciğer kanserine sebep olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, pasif maruziyet de akciğer kanseri riskini arttırdığı ortaya çıkmıştır.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 31 Mayıs Günü “Dünya Tütünsüz Günü” olarak amaca yönelik çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Tüm İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz tarafından yapılan faaliyetlerle tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekilmek, bırakmak isteyen vatandaşlarımızı teşvik edilmesi amacıyla stantlar kurulmuş afişler asılmış vb. çalışmalar yürütülmüştür.

9 Şubat Sigara Bırakma Günü’nde Bakanlığımız tarafından başlatılan ''Görev Bende Kampanyası'' kapsamında Sigara Bırakma Polikliniğine başvurup sigarayı bırakan vatandaşlarımızı İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan makamında ağırlayarak kendilerine başarı belgesi takdim etti. Belge takdim programına Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, birim sorumlusu uzmanlar ve sigarayı bırakarak belge almaya hak kazanan vatandaşlarımız katılım sağladılar.

Sigara dumanına maruz kalma olarak tanımlanan “pasif maruziyet” kişi sigara içmese bile sigara dumanından yoğun olarak etkilenmesi olarak tanımlanmaktadır. Aktif içicilik ve ikinci el maruziyet (pasif maruziyet) kanıtlanmış riskler içermektedir. İkinci el sigara dumanı; lösemi, lenfoma, santral sinir sistemi tümörleri ve karaciğer kanserine sebep olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, pasif maruziyet de akciğer kanseri riskini arttırdığı ortaya çıkmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.