KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

17 AĞUSTOS DEPREMİNİN ÜZERİNDEN 24 YIL GEÇTİ! ASRIN FELAKETİNDE DİNMEYEYEN ACI!

YAŞAM 16.08.2023 - 10:26, Güncelleme: 16.08.2023 - 10:31
 

17 AĞUSTOS DEPREMİNİN ÜZERİNDEN 24 YIL GEÇTİ! ASRIN FELAKETİNDE DİNMEYEYEN ACI!

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 24 yıl geçti. Acılar ise hiç dinmedi ve dinmeyecek.

17 Ağustos 1999’da gece yarısı saat 03.02’de merkez üssü Gölcük’te meydana gelen Marmara Depremi, Türkiye’nin bugüne kadar gördüğü en büyük doğal afetlerden biri olarak tarihteki yerini aldı. 24 yıl önce 17 bin 480 vatandaşın yaşamını yitirdiği ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan depremin yıl dönümünde,17 Ağustos'ta yine o depremde kaybettiğimiz yakınlarımızı anacağız, aziz hatıraları önünde saygıyla eğileceğiz Her yıl olduğu gibi 17 Ağustos Depremi anma programları akşam başlayacak, depremin meydana geldiği gece yarısı saat 03.02’de noktalanacak. İzmit, Gölcük, Derince, Karamürsel başta olmak üzere ilçelerde de anma programları düzenlenecek. Resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği, 43 bin 953 kişinin yaralandığı felaketin yıl dönümünde deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, özlemle anıyoruz. GÖLCÜK'TE DUALARLA ANILACAK   Türkiye tarihinin en büyük depreminin 24.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlenecek Gölcük Belediyesi, Asrın Felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 24.Yıl dönümü anma programı Kavaklı Sahili Marina’da, yarın akşam saat 21.00’da başlayacak ve gece saat 03.02’a kadar sürecek. Kavaklı Sahili’ndeki tören alanında 21.00’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve deprem şehitleri için yapılacak dualar ile başlayacak. Prof. Dr. Şerif Barış’ın sunumu ile devam edecek törende protokol konuşmaları sonrasında Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini seslendirecek. Programın ilk günü depremin gerçekleştiği saat olan 03.02’de deprem Şehitleri Anıtı’na çelenk sunumu ve dualarla sona erecek. Anma programı kapsamında 17 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’da 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualar edilecek. Program; saat 12.00’da İhsaniye Deprem Şehitliği ziyareti Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulu Camii Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 15.30’da Değirmendere Şehitliği ziyareti Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 17.30’da Halıdere Merkez Camii Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, son olarak da Ulaşlı Şehitliği ziyaretinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erecek. Bizde Gazetemiz adına yaşamış olduğumuz 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalan Aileleri ve sevenlerine sabırlar dileriz. .      
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 24 yıl geçti. Acılar ise hiç dinmedi ve dinmeyecek.

17 Ağustos 1999’da gece yarısı saat 03.02’de merkez üssü Gölcük’te meydana gelen Marmara Depremi, Türkiye’nin bugüne kadar gördüğü en büyük doğal afetlerden biri olarak tarihteki yerini aldı.

24 yıl önce 17 bin 480 vatandaşın yaşamını yitirdiği ve on binlerce vatandaşın da yaralanmasına yol açan depremin yıl dönümünde,17 Ağustos'ta yine o depremde kaybettiğimiz yakınlarımızı anacağız, aziz hatıraları önünde saygıyla eğileceğiz

Her yıl olduğu gibi 17 Ağustos Depremi anma programları akşam başlayacak, depremin meydana geldiği gece yarısı saat 03.02’de noktalanacak. İzmit, Gölcük, Derince, Karamürsel başta olmak üzere ilçelerde de anma programları düzenlenecek. Resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişinin hayatını kaybettiği, 43 bin 953 kişinin yaralandığı felaketin yıl dönümünde deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, özlemle anıyoruz.

GÖLCÜK'TE DUALARLA ANILACAK  

Türkiye tarihinin en büyük depreminin 24.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlenecek

Gölcük Belediyesi, Asrın Felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 24.Yıl dönümü anma programı Kavaklı Sahili Marina’da, yarın akşam saat 21.00’da başlayacak ve gece saat 03.02’a kadar sürecek.

Kavaklı Sahili’ndeki tören alanında 21.00’da Kuran-ı Kerim tilaveti ve deprem şehitleri için yapılacak dualar ile başlayacak. Prof. Dr. Şerif Barış’ın sunumu ile devam edecek törende protokol konuşmaları sonrasında Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini seslendirecek. Programın ilk günü depremin gerçekleştiği saat olan 03.02’de deprem Şehitleri Anıtı’na çelenk sunumu ve dualarla sona erecek.

Anma programı kapsamında 17 Ağustos Perşembe günü saat 11.00’da 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde dualar edilecek. Program; saat 12.00’da İhsaniye Deprem Şehitliği ziyareti Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulu Camii Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 15.30’da Değirmendere Şehitliği ziyareti Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, 17.30’da Halıdere Merkez Camii Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua, son olarak da Ulaşlı Şehitliği ziyaretinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erecek.

Bizde Gazetemiz adına yaşamış olduğumuz 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalan Aileleri ve sevenlerine sabırlar dileriz. .  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.