KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

AHŞAP SEMPOZYUMU BAŞLADI

KOCAELİ 14.09.2023 - 12:42, Güncelleme: 14.09.2023 - 15:11
 

AHŞAP SEMPOZYUMU BAŞLADI

1993 yılından beri sürdürülen ve Türkiye'nin en uzun soluklu ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini taşıyan, Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, 6 sanatçı katılımıyla açılışı yapıldı.

 Değirmendere Çınarlık meydanında düzenlenen 28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu heykel Sempozyumuna Gölcük Belediye Başkanı Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Ahmet Karadağ, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hünkar Yılmaz  yerli ve yabancı sanatçılar olarak  Abdülkadir Hocaoğlu- Türkiye, Ihor Tkachivskyi, Ukrayna, Marco Moreno, Meksika, Nasibe Fakoori – İran Şirin Gülce Çağın, Türkiye Tuğçe Polat 6 kişi katılım sağladı. 28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu heykel Sempozyumu Vizyon 2023 projesi kapsamında, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğinde düzenledi. Bu yıl Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda, 12 – 29 Eylül tarihleri arasında, 28.si yapılacak olan Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunda konuşan Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu; “bu etkinlik onur ve gurur vericidir. Başkanımız yoğun programından dolayı katılamadı. Kendisinin sizlere selamları vardır. Bu uluslararası bir etkinlik olduğu için hem dünyaya hem de ülkemize hayırlı olsun” dedi. Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt; “burada sanata değer verilen bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Üniversite olarak sosyal sorumluluk projesinde yer alarak kentimizin daha yeşil, daha sürdürülebilir, daha sanatsal geleceğe taşıma amacına taşıyoruz. Araştırma Üniversitesi olarak bir hedef belirledik. Fakat ketimizle bütünleşerek sanatsal konularda öncü olmak istiyoruz. Bu yüzden bu tanıtım bu vizyonun bir parçası olduğunu inanıyoruz dedi. Gölcük Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Metin Şentürk; “heykel sempozyumu bizim gurur kaynağımızdır. Bu sempozyum sayesinde hem Kentimizin ve ilçemizin kültür sanat faaliyetlerine katkıda bulunuyoruz. Bu anlamda burada 28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu heykel Sempozyumuna katılan sanatçılarımıza teşekkür ederim. Katılan 6 sanatçımız 6 tane eser yapacaklar” şeklinde ifade etti.
1993 yılından beri sürdürülen ve Türkiye'nin en uzun soluklu ahşap heykel sempozyumu olma özelliğini taşıyan, Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu, 6 sanatçı katılımıyla açılışı yapıldı.

  Değirmendere Çınarlık meydanında düzenlenen 28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu heykel Sempozyumuna Gölcük Belediye Başkanı Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Ahmet Karadağ, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hünkar Yılmaz  yerli ve yabancı sanatçılar olarak  Abdülkadir Hocaoğlu- Türkiye, Ihor Tkachivskyi, Ukrayna, Marco Moreno, Meksika, Nasibe Fakoori – İran Şirin Gülce Çağın, Türkiye Tuğçe Polat 6 kişi katılım sağladı.

28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu heykel Sempozyumu Vizyon 2023 projesi kapsamında, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Kent Konseyi iş birliğinde düzenledi. Bu yıl Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda, 12 – 29 Eylül tarihleri arasında, 28.si yapılacak olan Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumunda konuşan Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu; “bu etkinlik onur ve gurur vericidir. Başkanımız yoğun programından dolayı katılamadı. Kendisinin sizlere selamları vardır. Bu uluslararası bir etkinlik olduğu için hem dünyaya hem de ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt; “burada sanata değer verilen bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Üniversite olarak sosyal sorumluluk projesinde yer alarak kentimizin daha yeşil, daha sürdürülebilir, daha sanatsal geleceğe taşıma amacına taşıyoruz. Araştırma Üniversitesi olarak bir hedef belirledik. Fakat ketimizle bütünleşerek sanatsal konularda öncü olmak istiyoruz. Bu yüzden bu tanıtım bu vizyonun bir parçası olduğunu inanıyoruz dedi.

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Sayın Dr. Metin Şentürk; “heykel sempozyumu bizim gurur kaynağımızdır. Bu sempozyum sayesinde hem Kentimizin ve ilçemizin kültür sanat faaliyetlerine katkıda bulunuyoruz. Bu anlamda burada 28. Değirmendere Zühtü Müridoğlu heykel Sempozyumuna katılan sanatçılarımıza teşekkür ederim. Katılan 6 sanatçımız 6 tane eser yapacaklar” şeklinde ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.