LASTİK İŞ yılbaşı

BAKAN ÖZHASEKİ: ASLA TOLERANS YOK!

KOCAELİ 29.08.2023 - 15:52, Güncelleme: 29.08.2023 - 15:52
 

BAKAN ÖZHASEKİ: ASLA TOLERANS YOK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dip çamuru temizliği yapılan alanı gezdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin en büyük çevre projesi olan İzmit Körfezi Dip Çamuru temizleme projesi alanında incelemede bulundu. Bakan Özhaseki’ye Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus eşlik etti. Özhaseki önce çalışmalarla ilgili olarak brifing aldı. İHMALLERİN SONUCU BU HALE GELDİ  Brifingden sonra açıklama yapan Özhaseki şunları söyledi; “Bakanlık olarak uyguladığımız en büyük projenin başındayız. Marmara 7 ile sınırı olan bir deniz. Yıllar önce başlayan bir ihmalin sonucu nedeniyle bu çalışmayı yapıyoruz. 25 yıl önce buradan kokudan geçilmezdi. Bu ihmallerin sonucunda müsilaj oluştu. Denizin ekosistemi bozuldu, oksijen azaldı. Mogan gölünde benzer bir tehlike ile karşı karşıya kaldık ve temizliği yaptık  İKİNCİ ETABA HAZIRLIK Birinci etaptan sonra ikinci etaba geçeceğiz. 33 milyon metreküp çamur çıkartacağız. Burada hayat yeniden yeşerecek ve müsilajdan kurtulacağız. Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Temizlik çalışması devam edecek. Temizlendikten sonra koruyacağız. Kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Mavi vatanımızı koruyacağız. Kimyasalların denize kavuşmasını engelleyeceğiz. Biz, belediyelerimiz ve valiliklerimizi üzerine düşeni yapıyo  AFETLERE DİKKAT ÇEKTİ  Deprem bölgesi olarak hareket etmeliyiz. Evlerimizi yaparken bunu bilerek yapmalıyız. Eğer bunu yapmazsak afetlerde dizimizi döveriz. TOLERANS YOK 99 depreminden sonra çıkartılan yönetmeliklere uygun evler yapılmışsa çok ciddi sıkıntın olmaz. Ama eğer dikkat etmezsek o zaman sıkıntı çıkar. Artık fay hatlarının üzerine asla yerleşim kurulmayacak. Dere yataklarına, zemin sıvılaşmasınlar alanlarda yapı olmayacak. Mühendislikten başlayarak tüm yapı sürecinde sıfır toleransla çalışacağız. Asla müsaade etmeyeceğiz. Daha dikkatli olacağız" HAYATİ ÖNEM Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise Marmara’nın dipten dirilişini başlattıklarını belirterek, “Çalışmaya destek veren Cumhurbaşkanlığımıza ve bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Dipteki çamurlar alınacak ve denizden uzaklaştırılacak. Müsilaj ile mücadelede hayati öneme sahip bir proje” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dip çamuru temizliği yapılan alanı gezdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin en büyük çevre projesi olan İzmit Körfezi Dip Çamuru temizleme projesi alanında incelemede bulundu.

Bakan Özhaseki’ye Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus eşlik etti. Özhaseki önce çalışmalarla ilgili olarak brifing aldı.

İHMALLERİN SONUCU BU HALE GELDİ 

Brifingden sonra açıklama yapan Özhaseki şunları söyledi;

“Bakanlık olarak uyguladığımız en büyük projenin başındayız. Marmara 7 ile sınırı olan bir deniz. Yıllar önce başlayan bir ihmalin sonucu nedeniyle bu çalışmayı yapıyoruz. 25 yıl önce buradan kokudan geçilmezdi. Bu ihmallerin sonucunda müsilaj oluştu. Denizin ekosistemi bozuldu, oksijen azaldı. Mogan gölünde benzer bir tehlike ile karşı karşıya kaldık ve temizliği yaptık 

İKİNCİ ETABA HAZIRLIK

Birinci etaptan sonra ikinci etaba geçeceğiz. 33 milyon metreküp çamur çıkartacağız. Burada hayat yeniden yeşerecek ve müsilajdan kurtulacağız. Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Temizlik çalışması devam edecek. Temizlendikten sonra koruyacağız. Kirletilmesine asla izin vermeyeceğiz. Mavi vatanımızı koruyacağız. Kimyasalların denize kavuşmasını engelleyeceğiz. Biz, belediyelerimiz ve valiliklerimizi üzerine düşeni yapıyo 

AFETLERE DİKKAT ÇEKTİ 

Deprem bölgesi olarak hareket etmeliyiz. Evlerimizi yaparken bunu bilerek yapmalıyız. Eğer bunu yapmazsak afetlerde dizimizi döveriz.

TOLERANS YOK

99 depreminden sonra çıkartılan yönetmeliklere uygun evler yapılmışsa çok ciddi sıkıntın olmaz. Ama eğer dikkat etmezsek o zaman sıkıntı çıkar. Artık fay hatlarının üzerine asla yerleşim kurulmayacak. Dere yataklarına, zemin sıvılaşmasınlar alanlarda yapı olmayacak. Mühendislikten başlayarak tüm yapı sürecinde sıfır toleransla çalışacağız. Asla müsaade etmeyeceğiz. Daha dikkatli olacağız"

HAYATİ ÖNEM

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise Marmara’nın dipten dirilişini başlattıklarını belirterek, “Çalışmaya destek veren Cumhurbaşkanlığımıza ve bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Dipteki çamurlar alınacak ve denizden uzaklaştırılacak. Müsilaj ile mücadelede hayati öneme sahip bir proje” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.