LASTİK İŞ yılbaşı

DEPREMDE HASAR GÖREN ARAÇLARLA 'CHANGE' DOLANDIRICILIĞI!

ASAYİŞ 06.03.2024 - 08:40, Güncelleme: 06.03.2024 - 08:44
 

DEPREMDE HASAR GÖREN ARAÇLARLA 'CHANGE' DOLANDIRICILIĞI!

Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gören araçların bilgilerini yurt dışından getirdikleri araçlara aktaranlara yönelik operasyon düzenlendi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde zarar gören araçların şasi-motor numarası bilgilerini yurt dışından getirilen araçlara aktarıldığı bilgisi üzerine soruşturma başlattı. Yapılan araştırmalarda gümrük değeri 5 milyon lira olan 10 aracın kimlik bilgilerini usulsüz şekilde bozarak piyasaya sürdükleri tespit edilen M.D, Ü.A, M.Ç, R.H.A. ve Y.Ç. Kocaeli ve İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.   Gözaltına alınan 5 kişi, "Resmi belgede sahtecilik, Nitelikli dolandırıcılık"  suçlarından adliyeye sevk edildi. R.H.A, Y.Ç, Ü.A. ve M.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, M.D. ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gören araçların bilgilerini yurt dışından getirdikleri araçlara aktaranlara yönelik operasyon düzenlendi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde zarar gören araçların şasi-motor numarası bilgilerini yurt dışından getirilen araçlara aktarıldığı bilgisi üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan araştırmalarda gümrük değeri 5 milyon lira olan 10 aracın kimlik bilgilerini usulsüz şekilde bozarak piyasaya sürdükleri tespit edilen M.D, Ü.A, M.Ç, R.H.A. ve Y.Ç. Kocaeli ve İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı.  

Gözaltına alınan 5 kişi, "Resmi belgede sahtecilik, Nitelikli dolandırıcılık"  suçlarından adliyeye sevk edildi. R.H.A, Y.Ç, Ü.A. ve M.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, M.D. ise nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.