KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

DÖNÜŞÜM SIFIR ATIK FESTİVALİ'NDE SANATLA ANLAM BULDU

KÜLTÜR-SANAT 17.10.2022 - 09:25, Güncelleme: 17.10.2022 - 09:25
 

DÖNÜŞÜM SIFIR ATIK FESTİVALİ'NDE SANATLA ANLAM BULDU

Ressam Sare Ertaş Kural’ın elektronik atıklardan ortaya çıkarttığı tablolar Sıfır Atık Festivali’nde ilgiyle izlendi.

Ekosistemin doğal dengesinin giderek bozulduğu dünyada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği Sıfır Atık Festivali, dönüşümün sanatsal olarak da mümkün olabileceğini gözler önüne serdi. Festivale katılan ressam Sare Ertaş Kural’ın elektronik atıklardan ortaya çıkarttığı tablolar Sıfır Atık Festivali’nde ilgiyle izlendi. Vatandaşlar, tabloların üzerindeki elektronik eşyaları atmak yerine bir sanat harikasına dönebileceğini yakından görme fırsatı buldu.   ATIKSIZ YAŞAM SANATLA DA MÜMKÜN Sıfır Atık Festivali’ne üç gün boyunca ev sahipliği yapan Kocaeli Kongre Merkezi, atıksız yaşamların hayatın her alanında olduğu gibi sanatla da bütünleşebileceğini gösterdi. Festival alanında ressam Sare Ertaş Kural tarafından kurulan atölye, birbirinden güzel ve dönüşüme anlam katan tabloları vatandaşlarla buluşturdu. Ressam Kural; kablo, dirençler ve ekran kartları gibi elektronik atıkları değerlendirerek tablolar yaptı. Çizdiği resimleri uygun elektronik atıklarla biraraya getiren Kural, geri dönüşüme adeta sanat desteği verdi. Sanatçı, festivalin ilk günü başladığı tablosunu da vatandaşlarla birlikte atölyesinde tamamladı.   BAKAN KURUM’DAN DÖNÜŞÜME SANATSAL KATKI Festivalin açılış gününe katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da elektronik atıklardan yapılan resimlerin olduğu atölyeyi ziyaret etti. Bakan Kurum atölyede yapılan bir resme son rötuşu vererek, dönüşüme sanatsal katkı sundu.
Ressam Sare Ertaş Kural’ın elektronik atıklardan ortaya çıkarttığı tablolar Sıfır Atık Festivali’nde ilgiyle izlendi.

Ekosistemin doğal dengesinin giderek bozulduğu dünyada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği Sıfır Atık Festivali, dönüşümün sanatsal olarak da mümkün olabileceğini gözler önüne serdi. Festivale katılan ressam Sare Ertaş Kural’ın elektronik atıklardan ortaya çıkarttığı tablolar Sıfır Atık Festivali’nde ilgiyle izlendi. Vatandaşlar, tabloların üzerindeki elektronik eşyaları atmak yerine bir sanat harikasına dönebileceğini yakından görme fırsatı buldu.

 

ATIKSIZ YAŞAM SANATLA DA MÜMKÜN

Sıfır Atık Festivali’ne üç gün boyunca ev sahipliği yapan Kocaeli Kongre Merkezi, atıksız yaşamların hayatın her alanında olduğu gibi sanatla da bütünleşebileceğini gösterdi. Festival alanında ressam Sare Ertaş Kural tarafından kurulan atölye, birbirinden güzel ve dönüşüme anlam katan tabloları vatandaşlarla buluşturdu. Ressam Kural; kablo, dirençler ve ekran kartları gibi elektronik atıkları değerlendirerek tablolar yaptı. Çizdiği resimleri uygun elektronik atıklarla biraraya getiren Kural, geri dönüşüme adeta sanat desteği verdi. Sanatçı, festivalin ilk günü başladığı tablosunu da vatandaşlarla birlikte atölyesinde tamamladı.

 

BAKAN KURUM’DAN DÖNÜŞÜME SANATSAL KATKI

Festivalin açılış gününe katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da elektronik atıklardan yapılan resimlerin olduğu atölyeyi ziyaret etti. Bakan Kurum atölyede yapılan bir resme son rötuşu vererek, dönüşüme sanatsal katkı sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.