LASTİK İŞ yılbaşı

FATMA BAŞKAN YEĞENİNİ İHYA ETMİŞ 1.5 MİLYONLUK İŞ VERMİŞ...

KOCAELİ 12.04.2022 - 21:02, Güncelleme: 12.04.2022 - 21:53
 

FATMA BAŞKAN YEĞENİNİ İHYA ETMİŞ 1.5 MİLYONLUK İŞ VERMİŞ...

İzmit Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Muharrem Tutuş, nisan ayı 2. oturumunda yaptığı konuşmada, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in geçen yıl yapılan uyarılara rağmen doğrudan teminle ihalesiz iş alımı miktarını ikiye katlayarak 50 milyon TL’ye çıkardığını, bu şekilde iş alanlar arasında Hürriyet’in kendi yeğenlerinin bulunduğunu da tespit ettiklerini belirtti.

İzmit Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Muharrem Tutuş yaptığı açıklamada şunları söyledi “Elinde harcama yetkisi yokken, ‘’zengine değil - yoksula bütçe’’ diyor Sn. Belediye Başkanı. Bakınız, seçim öncesi kendisinden hep aynı cümleleri duyduk, “Ben şöyle temizim, böyle dürüstüm, fakirin-fukaranın, devlet malının delikli kuruşuna el sürmedim.” Buradaki esas soru şu? Fırsatını buldun da mı el sürmedin, yoksa henüz eline fırsat mı geçmedi?” PARAYI İSTEDİĞİ KİŞİLERE İSTEDİĞİ GİBİ DAĞITTI “Şimdi sizlere denetim komisyonumuzun raporundan birkaç örnekler vereyim. Öncelikle belirtmeliyim ki, İzmit Belediyesi %10 yasal sınır olan doğrudan temin limitlerini, müdürlükler bazında incelediğimizde %100’lere varan oranlarla ve izinsiz bir şekilde aşmıştır. Bu şu demektir, “Personel maaşlarını çıktığımızda kalan paranın tamamını istediğiniz gibi ve istediğiniz kişilere ihalesiz dağıtığınız.” PİYASA ARAŞTIRMASI YAPMADAN 50 MİLYON TL DAĞITILDI Doğrudan teminlerle ihalesiz, “Eşe-dosta dağıtılan yaklaşık 50 milyon TL’nin hiç birinde, sosyal ağlar marifeti ile bile olsa bir duyuru, bir çağrı ya da farklı bir piyasa araştırması yapılmadan, birbiriyle bağlantılı ve hatta aynı kişi ve şirketlerin kaşe ve yan teklifleri” tespit edildi. Doğrudan temin yöntemi ile iş alan firmaların, “Yüksek rakamlı olanların tamamına yakını geçen yıl olduğu gibi, yine Fatma Hanım belediye başkanı olduktan kuruldukları” görüldü. HÜRRİYET, YEĞENİNE 1,5 MİLYON TL’LİK İŞ VERDİ- Sadece ihalesiz yapılan işlerin içinde, ‘’1,5 milyon TL’nin, Fatma hanımın yeğenleri ve ortaklarına gittiği’’- Chp milletvekilinin kardeşine geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ihalesiz doğrudan işler verilmeye devam edilmiş, toplamda bu milletvekilinin kardeşine İzmit Belediyesinden 600 bin TL’ye yakın ödemeler yapıldığı’’ CHP’li meclis üyesine; hem kendi kurduğu şirket üzerinden, hem de başka bir ilde kurulduğu anlaşılan ve eşi üzerine çıkan şirket üzerinden ihalesiz işler verildiği ve toplam 300 bin TL’ye yakın ödemeler yapıldığı’’ tespit edildi. EVRAKLAR KOMİSYONDAN SAKLANDI “Buraya bir parantez açmak istiyorum. Fatma hanımın akrabalarına makbuzla ödenen paralar, milletvekilinin kardeşine ödenen paralar ve diğer partili eş-dostların aldıkları işlerin hiç birisi, bizlere verilen ihalesiz işler listesinde yoktu. Diğer bir ifadeyle, Denetim Komisyonundan evrak saklandı. Az önce de söyledim, samanlıkta iğne arattılar bizlere. Bu ödemelerin bir kısmını, komisyonumuz titiz çalışmalarla, dekontlardan tespit ederek talep etti ve o vesileyle evraklara ulaşıldı. Dolayısıyla, bunlar bizim tespit edebildiklerimiz. Tespit edemediğimiz daha neler var inanın bizler de bilmiyoruz.” ASIL PASTA İSTANBUL’A DAĞITILDI Bitmedi. ‘’İzmit’in ekmeğini, İzmit’in insanı yiyecek’’ diyerek gelen Fatma hanım; Açık ihale yapmadan, davet usulü ile adrese teslim ihalelerden ve doğrudan teminle adını bile duymadığımız İstanbullu firmalara bizim görebildiğimiz kadarı ile 120 milyon TL hediye etti!
İzmit Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Muharrem Tutuş, nisan ayı 2. oturumunda yaptığı konuşmada, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in geçen yıl yapılan uyarılara rağmen doğrudan teminle ihalesiz iş alımı miktarını ikiye katlayarak 50 milyon TL’ye çıkardığını, bu şekilde iş alanlar arasında Hürriyet’in kendi yeğenlerinin bulunduğunu da tespit ettiklerini belirtti.

İzmit  Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Muharrem Tutuş yaptığı açıklamada şunları söyledi

“Elinde harcama yetkisi yokken, ‘’zengine değil - yoksula bütçe’’ diyor Sn. Belediye Başkanı. Bakınız, seçim öncesi kendisinden hep aynı cümleleri duyduk, “Ben şöyle temizim, böyle dürüstüm, fakirin-fukaranın, devlet malının delikli kuruşuna el sürmedim.” Buradaki esas soru şu? Fırsatını buldun da mı el sürmedin, yoksa henüz eline fırsat mı geçmedi?”

PARAYI İSTEDİĞİ KİŞİLERE İSTEDİĞİ GİBİ DAĞITTI

“Şimdi sizlere denetim komisyonumuzun raporundan bir kaç örnekler vereyim.

Öncelikle belirtmeliyim ki, İzmit  Belediyesi " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Belediyesi %10 yasal sınır olan doğrudan temin limitlerini, müdürlükler bazında incelediğimizde %100’lere varan oranlarla ve izinsiz bir şekilde aşmıştır. Bu şu demektir, “Personel maaşlarını çıktığımızda kalan paranın tamamını istediğiniz gibi ve istediğiniz kişilere ihalesiz dağıtığınız.”

PİYASA ARAŞTIRMASI YAPMADAN 50 MİLYON TL DAĞITILDI

Doğrudan teminlerle ihalesiz, “Eşe-dosta dağıtılan yaklaşık 50 milyon TL’nin hiç birinde, sosyal ağlar marifeti ile bile olsa bir duyuru, bir çağrı ya da farklı bir piyasa araştırması yapılmadan, birbiriyle bağlantılı ve hatta aynı kişi ve şirketlerin kaşe ve yan teklifleri” tespit edildi.

Doğrudan temin yöntemi ile iş alan firmaların, “Yüksek rakamlı olanların tamamına yakını geçen yıl olduğu gibi, yine Fatma Hanım belediye başkanı olduktan kuruldukları” görüldü.

HÜRRİYET, YEĞENİNE 1,5 MİLYON TL’LİK İŞ VERDİ-

Sadece ihalesiz yapılan işlerin içinde, ‘’1,5 milyon TL’nin, Fatma hanımın yeğenleri ve ortaklarına gittiği’’- Chp milletvekilinin kardeşine geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da ihalesiz doğrudan işler verilmeye devam edilmiş, toplamda bu milletvekilinin kardeşine İzmit Belediyesinden 600 bin TL’ye yakın ödemeler yapıldığı’’

CHP’li meclis üyesine; hem kendi kurduğu şirket üzerinden, hem de başka bir ilde kurulduğu anlaşılan ve eşi üzerine çıkan şirket üzerinden ihalesiz işler verildiği ve toplam 300 bin TL’ye yakın ödemeler yapıldığı’’ tespit edildi.

EVRAKLAR KOMİSYONDAN SAKLANDI

“Buraya bir parantez açmak istiyorum. Fatma hanımın akrabalarına makbuzla ödenen paralar, milletvekilinin kardeşine ödenen paralar ve diğer partili eş-dostların aldıkları işlerin hiç birisi, bizlere verilen ihalesiz işler listesinde yoktu. Diğer bir ifadeyle, Denetim Komisyonundan evrak saklandı. Az önce de söyledim, samanlıkta iğne arattılar bizlere. Bu ödemelerin bir kısmını, komisyonumuz titiz çalışmalarla, dekontlardan tespit ederek talep etti ve o vesileyle evraklara ulaşıldı. Dolayısıyla, bunlar bizim tespit edebildiklerimiz. Tespit edemediğimiz daha neler var inanın bizler de bilmiyoruz.”

ASIL PASTA İSTANBUL’A DAĞITILDI

Bitmedi. ‘’İzmit’in ekmeğini, İzmit’in insanı yiyecek’’ diyerek gelen Fatma hanım; Açık ihale yapmadan, davet usulü ile adrese teslim ihalelerden ve doğrudan teminle adını bile duymadığımız İstanbullu firmalara bizim görebildiğimiz kadarı ile 120 milyon TL hediye etti!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.