İNŞAAT KAZISINDA TOPRAK KAYDI, YOLUN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

ASAYİŞ 11.02.2026 - 14:17, Güncelleme: 11.02.2026 - 14:17
 

İNŞAAT KAZISINDA TOPRAK KAYDI, YOLUN BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

İzmit ilçesinde inşaat çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle yolun bir bölümü çökerken, bir binanın istinat duvarı yıkılarak otoparkı hasar gördü.

(İHA) Tüysüzler Mahallesi Esra Sokak üzerindeki inşaat şantiyesinde, zeminin yağışlar nedeniyle yumuşaması sonucu istinat noktasında çökme meydana geldi. Olayda, yolun inşaat alanına bakan kısmı koparak aşağı kaydı. Çökmenin etkisiyle inşaat alanındaki ahşap kalıplar ve bazı malzemeler çukura sürüklenirken, bir apartmana ait otopark alanı hasar gördü ve bahçe duvarı yıkıldı. Yer altından geçen şebeke suyu ve diğer altyapı hatları da zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ve belediye ekipleri, derin yarıkların oluştuğu yol kenarına güvenlik şeridi çekerek sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı. Olay yerinde çalışmalar sürüyor.
İzmit ilçesinde inşaat çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması nedeniyle yolun bir bölümü çökerken, bir binanın istinat duvarı yıkılarak otoparkı hasar gördü.

(İHA) Tüysüzler Mahallesi Esra Sokak üzerindeki inşaat şantiyesinde, zeminin yağışlar nedeniyle yumuşaması sonucu istinat noktasında çökme meydana geldi. Olayda, yolun inşaat alanına bakan kısmı koparak aşağı kaydı. Çökmenin etkisiyle inşaat alanındaki ahşap kalıplar ve bazı malzemeler çukura sürüklenirken, bir apartmana ait otopark alanı hasar gördü ve bahçe duvarı yıkıldı. Yer altından geçen şebeke suyu ve diğer altyapı hatları da zarar gördü.
İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ve belediye ekipleri, derin yarıkların oluştuğu yol kenarına güvenlik şeridi çekerek sokağı araç ve yaya trafiğine kapattı.
Olay yerinde çalışmalar sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.