İzmit’te kafedeki anne-oğul saldırısında yeni gelişme: Tutuklu sayısı 2’ye çıktı
İzmit’te kafedeki anne-oğul saldırısında yeni gelişme: Tutuklu sayısı 2’ye çıktı
İzmit’te bir kafede uyardıkları grubun saldırısına uğrayarak yaralanan anne ve oğluyla ilgili davada, müşteki Meryem Yıldırım’ın yüzüne bardak ve kül tablası fırlattığı öne sürülen sanık Sema K. tutuklandı.
İzmit’te bir kafede uyardıkları grubun saldırısına uğrayarak yaralanan anne ve oğluyla ilgili davada, müşteki Meryem Yıldırım’ın yüzüne bardak ve kül tablası fırlattığı öne sürülen sanık Sema K. tutuklandı.
UYARI SONRASI ARBEDE ÇIKTI
Olay, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 20 Mart 2026’da İzmit’teki bir kafede meydana geldi. Meryem Yıldırım (39) ile oğlu Talha Kaan İzal (21), vakit geçirmek amacıyla kafeye gitti.
İddiaya göre Yıldırım, kafenin önünde darbedildiğini gördüğü bir kişiye yardım etmek için onu içeri çağırdı. Şahsı darbeden grubun da kafeye girerek küfür etmeye başlaması üzerine Talha Kaan İzal, “Burada kadınlar var, küfür etmeyin” diyerek grubu uyardı. Uyarının ardından çıkan arbedede anne ve oğlu saldırıya uğradı.
ANNENİN YÜZÜNDE ÇOK SAYIDA KIRIK OLUŞTU
Saldırı sonucunda Meryem Yıldırım’ın yüzünde çok sayıda kırık, oğlu Talha Kaan İzal’ın kaburgasında ise çatlak tespit edildi. Hastanede tedavi edilen anne ve oğlu daha sonra taburcu edildi.
Soruşturma kapsamında Kürşat G. tutuklanırken, Emrah G. ile Sema K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
“BU KADINI ÖLDÜRÜN DEDİ”
Davanın ikinci duruşması Kocaeli 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Kürşat G., tutuksuz sanıklar Emrah G. ve Sema K., müşteki Meryem Yıldırım ile tarafların avukatları katıldı.
Sanıklar önceki savunmalarını tekrarlayarak suçlamaları kabul etmedi. Kürşat G. tahliyesini talep ederken, Meryem Yıldırım sanıklardan şikâyetçi olduğunu belirtti.
Tanık olarak dinlenen D.P., “Meryem olay tarihinde yanıma gelerek, ‘Bizi kurtar, oğlumu ve beni darbediyorlar’ dedi. Sema, Meryem’in yüzünü yere vurarak ‘Bu kadını öldürün’ demiş. Ambulansı beklerken Meryem, Sema’nın yüzüne küllük ve bardak attığını söyledi” ifadelerini kullandı.
SEMA K. HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI
Mahkeme heyeti; kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delilleri, delillerin karartılması veya kaçma ihtimalini, suç için öngörülen cezanın üst sınırını ve adli kontrolün yetersiz kalacağını değerlendirerek Sema K.’nin tutuklanmasına karar verdi.
Kürşat G.’nin tutukluluk hâlinin, Emrah G.’nin ise mevcut adli durumunun devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Böylece dosyadaki tutuklu sanık sayısı 2’ye yükseldi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
