KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

HUDUTSUZ SEVDA DİZİSİNE KARBAFED'DEN BÜYÜK TEPKİ!

GÜNDEM 23.09.2023 - 21:42, Güncelleme: 23.09.2023 - 21:42
 

HUDUTSUZ SEVDA DİZİSİNE KARBAFED'DEN BÜYÜK TEPKİ!

Fox TV'de dün akşam ilk bölümü yayınlanan; Deniz Can Aktaş ve Miray Daner'in başrolünde yer aldığı dizinin kadına yönelik şiddeti adeta teşvik eden bazı sahneleri büyük tepki çekti. Bugün de Kocaeli Artvin Batum Havalisi Federasyonu bir kınama yayımlayarak diziyi protesto etti.

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu (KARBAFED) Başkanı Mikail Kalyoncu yayımladığı kınama mesajında şunları kaydetti: FOX TV'de yayınlanan "Hudutsuz Sevda" adlı dizi, Artvin'in yerel kültürünü ve insanlarını anlatması gereken bir yapım gibi tanıtılmış, ancak bu beklentileri maalesef karşılayamamıştır. ARTVİN'İ OLUMSUZ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR Dizi, Artvin'i ve Artvinlileri yanlış ve olumsuz bir şekilde temsil etmektedir.  Yöresel şive ve kültür, dizideki karakterler tarafından yanlış ve eksik bir şekilde sunulmuştur. Artvin, mafya, uyuşturucu ve zengin-fakir çatışmalarının hakim olduğu bir yer değildir ve böyle bir yanlış algı yaratmak hem haksız hem de gerçek dışıdır. KABUL EDİLEMEZ BU YÖRE HALKINA SAYGISIZLIK Bu tür bir projede çalışan senarist, yönetmen ve oyuncuların, söz konusu yöreyi daha iyi anlamaları ve saygılı bir şekilde temsil etmeleri gerekmektedir. Bu dizi, Artvin için yazılmış bir senaryo olarak kabul edilemez ve bu, yöre halkına ve kültürüne saygısızlık anlamına gelir. Bu nedenle, yetkililerin bu konuya müdahale etmeleri ve dizinin yöreye uygun hale getirilmesi veya sonlandırılması için çaba sarf etmeleri gerekmektedir. Artvinliler olarak bu haksız temsili kabul etmemiz mümkün değildir ve bu konuda tepki göstermemiz gerekmektedir. Bu eleştirimizi dile getiriyor ve kınıyoruz. TÜM ARTVİN HEMŞERİ DERNEKLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ 25 Eylül 2023 Pazartesi akşam saat 18.oo'de KARBAFED'in İzmit Ömerağa Mahallesi Alemdar Caddesi No:29 da yer alan binasında, konuyla ilgili gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına  tüm Artvin STK'larını davet ediyoruz
Fox TV'de dün akşam ilk bölümü yayınlanan; Deniz Can Aktaş ve Miray Daner'in başrolünde yer aldığı dizinin kadına yönelik şiddeti adeta teşvik eden bazı sahneleri büyük tepki çekti. Bugün de Kocaeli Artvin Batum Havalisi Federasyonu bir kınama yayımlayarak diziyi protesto etti.

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu (KARBAFED) Başkanı Mikail Kalyoncu yayımladığı kınama mesajında şunları kaydetti:

FOX TV'de yayınlanan "Hudutsuz Sevda" adlı dizi, Artvin'in yerel kültürünü ve insanlarını anlatması gereken bir yapım gibi tanıtılmış, ancak bu beklentileri maalesef karşılayamamıştır.

ARTVİN'İ OLUMSUZ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR

Dizi, Artvin'i ve Artvinlileri yanlış ve olumsuz bir şekilde temsil etmektedir. 

Yöresel şive ve kültür, dizideki karakterler tarafından yanlış ve eksik bir şekilde sunulmuştur. Artvin, mafya, uyuşturucu ve zengin-fakir çatışmalarının hakim olduğu bir yer değildir ve böyle bir yanlış algı yaratmak hem haksız hem de gerçek dışıdır.

KABUL EDİLEMEZ BU YÖRE HALKINA SAYGISIZLIK
Bu tür bir projede çalışan senarist, yönetmen ve oyuncuların, söz konusu yöreyi daha iyi anlamaları ve saygılı bir şekilde temsil etmeleri gerekmektedir. Bu dizi, Artvin için yazılmış bir senaryo olarak kabul edilemez ve bu, yöre halkına ve kültürüne saygısızlık anlamına gelir.

Bu nedenle, yetkililerin bu konuya müdahale etmeleri ve dizinin yöreye uygun hale getirilmesi veya sonlandırılması için çaba sarf etmeleri gerekmektedir. Artvinliler olarak bu haksız temsili kabul etmemiz mümkün değildir ve bu konuda tepki göstermemiz gerekmektedir. Bu eleştirimizi dile getiriyor ve kınıyoruz.

TÜM ARTVİN HEMŞERİ DERNEKLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

25 Eylül 2023 Pazartesi akşam saat 18.oo'de KARBAFED'in İzmit Ömerağa Mahallesi Alemdar Caddesi No:29 da yer alan binasında, konuyla ilgili gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına  tüm Artvin STK'larını davet ediyoruz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.