KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

KATIRCIOĞLU :ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

SİYASET 11.01.2022 - 20:27, Güncelleme: 11.01.2022 - 20:30
 

KATIRCIOĞLU :ATIKLAR EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile birlikte Körfez Kapalı Pazarında meyve ve sebze atıklarını topladı, kompost üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Körfez’de ‘sıfır atık’ projesi kapsamında yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirilen kompost üretim tesisinde incelemeler yaptı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Katırcıoğlu ilk olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Demir ve partililerle birlikte Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde semt pazarından arta kalan atıkların toplanmasına yardım etti. Buradan kompost üretim tesisine geçerek yapılan çalışmayı detaylı şekilde yerinde inceledi. Belediye Başkanı Şener Söğüt, yaklaşık 2 yıldır üretim yapan tesiste yalnızca pazar atıklarının değil, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün topladığı dal ve bitki atıklarının da gübreye dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldığını kaydetti. ATIKLAR GÜBRE VE TALAŞ OLUYOR Söğüt, şöyle devam etti: “Bir yılda pazar alanlarımızdan yaklaşık 450 tona yakın sebze ve meyve atığı topladık. Pazar atıkları dışında sadece bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından toplanan dal ve yapraklardan bin 200 ton talaş elde ettik. Bunun da 450 tonunu gübreye dönüştürdük. Geri kalanını da enerji tesislerine veriyoruz ve enerjiye dönüşümünü sağlıyoruz. Bu sistemle birlikte hem belediyemizin ihtiyacı olan gübreyi karşılıyoruz, artan gübreyi de üreticimizle paylaşıyoruz” dedi.  ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA Konuyla yakından ilgilenen Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da projenin önemine değinerek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatılan sıfır atık projesinin özellikle iklim değişikliklerinin yaşandığı, kuraklığın baş gösterdiğini şu günlerde ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Kocaeli’deki AK Partili belediyelerimiz de gerçekten bu konuda önemli adımlar attı ve kompost gübre çalışmalarını sahiplendi. Bunun meyvelerini toplamaya başladık. Bu projeyle birlikte hem belediyelerin ihtiyaçları karşılanmış oluyor hem de tarımla ilgilenen vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Ayrıca Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aldığı yeni kararları kamuoyuna duyurdu.” SIFIR ATIK ALANI GENİŞLİYOR “Düzenlemeye göre site, apartmanlara geri dönüşüm ekipman zorunluluğu getirildi. Ayrıca toptancı hallerinde ve pazar yerlerinde oluşan gıda atıklarının kaynağında ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla 'biyobozunur atıklar' için ayrı biriktirme ekipmanı yerleştirilmesi zorunluluğu getirildi. Bu düzenleme de vatandaşlarımızın hassasiyeti ile atıklarımızın ayrıştırılmasında ve sıfır atık olarak çevreye daha az zarar vermemize ve toprağımızı korumamıza imkan sağlayacaktır. Tüm hemşerilerimizi bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Körfez Belediye Başkanımıza ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum”.
AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile birlikte Körfez Kapalı Pazarında meyve ve sebze atıklarını topladı, kompost üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Körfez’de ‘sıfır atık’ projesi kapsamında yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirilen kompost üretim tesisinde incelemeler yaptı ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Katırcıoğlu ilk olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Demir ve partililerle birlikte Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde semt pazarından arta kalan atıkların toplanmasına yardım etti. Buradan kompost üretim tesisine geçerek yapılan çalışmayı detaylı şekilde yerinde inceledi. Belediye Başkanı Şener Söğüt, yaklaşık 2 yıldır üretim yapan tesiste yalnızca pazar atıklarının değil, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün topladığı dal ve bitki atıklarının da gübreye dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldığını kaydetti.

ATIKLAR GÜBRE VE TALAŞ OLUYOR
Söğüt, şöyle devam etti: “Bir yılda pazar alanlarımızdan yaklaşık 450 tona yakın sebze ve meyve atığı topladık. Pazar atıkları dışında sadece bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından toplanan dal ve yapraklardan bin 200 ton talaş elde ettik. Bunun da 450 tonunu gübreye dönüştürdük. Geri kalanını da enerji tesislerine veriyoruz ve enerjiye dönüşümünü sağlıyoruz. Bu sistemle birlikte hem belediyemizin ihtiyacı olan gübreyi karşılıyoruz, artan gübreyi de üreticimizle paylaşıyoruz” dedi. 
ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Konuyla yakından ilgilenen Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da projenin önemine değinerek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde başlatılan sıfır atık projesinin özellikle iklim değişikliklerinin yaşandığı, kuraklığın baş gösterdiğini şu günlerde ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Kocaeli’deki AK Partili belediyelerimiz de gerçekten bu konuda önemli adımlar attı ve kompost gübre çalışmalarını sahiplendi. Bunun meyvelerini toplamaya başladık. Bu projeyle birlikte hem belediyelerin ihtiyaçları karşılanmış oluyor hem de tarımla ilgilenen vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Ayrıca Sıfır Atık Projesi kapsamında çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aldığı yeni kararları kamuoyuna duyurdu.”
SIFIR ATIK ALANI GENİŞLİYOR
“Düzenlemeye göre site, apartmanlara geri dönüşüm ekipman zorunluluğu getirildi. Ayrıca toptancı hallerinde ve pazar yerlerinde oluşan gıda atıklarının kaynağında ayrıştırılmasını sağlamak amacıyla 'biyobozunur atıklar' için ayrı biriktirme ekipmanı yerleştirilmesi zorunluluğu getirildi. Bu düzenleme de vatandaşlarımızın hassasiyeti ile atıklarımızın ayrıştırılmasında ve sıfır atık olarak çevreye daha az zarar vermemize ve toprağımızı korumamıza imkan sağlayacaktır. Tüm hemşerilerimizi bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Körfez Belediye Başkanımıza ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.