KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

KO-MEK CUMHURİYETİN 100. YILINI BÖYLE TAÇLANDIRDI

KOCAELİ 21.07.2023 - 11:26, Güncelleme: 21.07.2023 - 11:37
 

KO-MEK CUMHURİYETİN 100. YILINI BÖYLE TAÇLANDIRDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yetişkin eğitiminde Halk Üniversitesi markasını elde eden KO-MEK, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına son derece gurur verici bir başarıyla girdi.

Türkiye, Cumhuriyeti 29 Ekim 2023 Pazar günü kuruluşunun 100. yılını kutlayacak. Bu büyük ve anlamlı güne yaklaşılırken, Kocaeli’nin en önemli eğitim kurumları arasında yer alan KO-MEK’ten onur verici bir haber geldi. 100. YILA KOCAELİ İZİ KO-MEK, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında 100 bin kursiyere ulaştı. Söz konusu başarı, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi içinde yer alan “eğitimde eşitlik” ilkesini taçlandırdı. Cumhuriyetin 100. yılına 100 bin kursiyer ile giren KO-MEK şimdiden Cumhuriyet Coşkusu yaşamaya başladı. Ulaşılan kursiyer sayısı nedeniyle çifte bayram yaşayan KO-MEK, Cumhuriyetin 100. yılına Kocaeli izi bıraktı. USTAM PROJESİ   KO-MEK bu kapsamda birbirinden önemli projeler gerçekleştirdi. Özellikle işsiz gençleri meslek sahibi yapmak adına hayata geçirilen USTAM Projesi gençlerin gelecek kaygılarını ortadan kaldırdı. İş dünyasının ve işverenin ihtiyaç duydukları nitelikteki personel ihtiyaçlarını not eden proje, işletmeler tarafından aranılan elemanların yetiştirilmesini sağlıyor. İNTERNETTE SATILIYOR USTAM gibi hayata dokunan projeler arasında bizzat Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından projelendirilen KO-MEK Sepeti yer alıyor. KO-MEK kursiyerleri aldıkları eğitim sonucunda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini, KO-MEK Sepeti internet sitesi aracılığıyla satışa sunuyor. KO-MEK Sepeti böylece hem emeğin üretime katılmasını hem de kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sunmasını sağlıyor. Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 700 bin liraya kadar olan kazançlar gelir vergisinden muaf tutuluyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yetişkin eğitiminde Halk Üniversitesi markasını elde eden KO-MEK, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına son derece gurur verici bir başarıyla girdi.

Türkiye, Cumhuriyeti 29 Ekim 2023 Pazar günü kuruluşunun 100. yılını kutlayacak. Bu büyük ve anlamlı güne yaklaşılırken, Kocaeli’nin en önemli eğitim kurumları arasında yer alan KO-MEK’ten onur verici bir haber geldi.

100. YILA KOCAELİ İZİ

KO-MEK, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında 100 bin kursiyere ulaştı. Söz konusu başarı, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi içinde yer alan “eğitimde eşitlik” ilkesini taçlandırdı. Cumhuriyetin 100. yılına 100 bin kursiyer ile giren KO-MEK şimdiden Cumhuriyet Coşkusu yaşamaya başladı. Ulaşılan kursiyer sayısı nedeniyle çifte bayram yaşayan KO-MEK, Cumhuriyetin 100. yılına Kocaeli izi bıraktı.

USTAM PROJESİ

 

KO-MEK bu kapsamda birbirinden önemli projeler gerçekleştirdi. Özellikle işsiz gençleri meslek sahibi yapmak adına hayata geçirilen USTAM Projesi gençlerin gelecek kaygılarını ortadan kaldırdı. İş dünyasının ve işverenin ihtiyaç duydukları nitelikteki personel ihtiyaçlarını not eden proje, işletmeler tarafından aranılan elemanların yetiştirilmesini sağlıyor.

İNTERNETTE SATILIYOR

USTAM gibi hayata dokunan projeler arasında bizzat Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından projelendirilen KO-MEK Sepeti yer alıyor. KO-MEK kursiyerleri aldıkları eğitim sonucunda ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini, KO-MEK Sepeti internet sitesi aracılığıyla satışa sunuyor. KO-MEK Sepeti böylece hem emeğin üretime katılmasını hem de kursiyerlerin aile ekonomilerine katkı sunmasını sağlıyor. Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi kapsamında yıllık geliri 700 bin liraya kadar olan kazançlar gelir vergisinden muaf tutuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.