LASTİK İŞ yılbaşı

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ'NDEN ULUSAL KANSER HAFTASI'NDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRMELER

SAĞLIK 01.04.2024 - 22:57, Güncelleme: 01.04.2024 - 22:57
 

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ'NDEN ULUSAL KANSER HAFTASI'NDA ÖNEMLİ BİLGİLENDİRMELER

Kocaeli Şehir Hastanesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Dr. Ulaş Işık, 1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ulusal Kanser Haftası kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Işık, kanserin dünyada ve ülkemizde kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, "Kanser, önemli bir halk sorunudur ve gelecek yıllarda kansere bağlı ekonomik, sosyolojik ve psikolojik yükün artması beklenmektedir" dedi.   Dünya genelinde 2020 yılında 19.2 milyon yeni kanser vakası tespit edilirken, kansere bağlı 9.9 milyon ölüm gerçekleştiğini ifade eden Dr. Işık, kanserin dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı.   Kanserin gelişiminde çevresel faktörlerin %90, genetik faktörlerin ise %10 oranında etkili olduğunu belirten Dr. Işık, tütün kullanımı, alkol tüketimi, obezite ve enfeksiyonlara maruziyet gibi risklerin kanser gelişiminde rol oynadığını söyledi.   Dr. Işık, kanserin %30-%50 oranında önlenebileceğini belirterek, özellikle tarama programları ve erken teşhisin yaşam kalitesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.   21. yüzyılda kanser kontrol stratejisinin koruma ve erken teşhis olduğunu vurgulayan Dr. Işık, kanser taramalarının önemine dikkat çekti.   Toplum sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak yapılan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri taramalarının önemine değinen Dr. Işık, vatandaşların bu hizmetlerden yararlanmaları çağrısında bulundu.
Kocaeli Şehir Hastanesi Tıbbı Onkoloji Uzmanı Dr. Ulaş Işık, 1-7 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ulusal Kanser Haftası kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Işık, kanserin dünyada ve ülkemizde kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, "Kanser, önemli bir halk sorunudur ve gelecek yıllarda kansere bağlı ekonomik, sosyolojik ve psikolojik yükün artması beklenmektedir" dedi.

 

Dünya genelinde 2020 yılında 19.2 milyon yeni kanser vakası tespit edilirken, kansere bağlı 9.9 milyon ölüm gerçekleştiğini ifade eden Dr. Işık, kanserin dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu olduğunu vurguladı.

 

Kanserin gelişiminde çevresel faktörlerin %90, genetik faktörlerin ise %10 oranında etkili olduğunu belirten Dr. Işık, tütün kullanımı, alkol tüketimi, obezite ve enfeksiyonlara maruziyet gibi risklerin kanser gelişiminde rol oynadığını söyledi.

 

Dr. Işık, kanserin %30-%50 oranında önlenebileceğini belirterek, özellikle tarama programları ve erken teşhisin yaşam kalitesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

 

21. yüzyılda kanser kontrol stratejisinin koruma ve erken teşhis olduğunu vurgulayan Dr. Işık, kanser taramalarının önemine dikkat çekti.

 

Toplum sağlığı merkezlerinde ücretsiz olarak yapılan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri taramalarının önemine değinen Dr. Işık, vatandaşların bu hizmetlerden yararlanmaları çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.