KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINACAK

KOCAELİ 09.09.2023 - 10:47, Güncelleme: 09.09.2023 - 10:47
 

OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINACAK

Eğitim öğretim dönemi başlamadan Valimiz Seddar Yavuz’un başkanlığında ve koordinasyonunda kaymakamlar, Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim ve ilgili kurumların yetkililerinin katılımlarıyla eğitim kurumlarımızın hazır hale getirilmesi ve gerekli planlamaların yapılması için toplantılar yapıldı.

Okullarımızın eğitim öğretime hazırlanması için yapılan çalışmaların yanında emniyet, asayişin temini, muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirler gözden geçirilerek alınacak ilave tedbirler ile geleceğimizin teminatı evlatlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması için yapılacak çalışmalar noktasında istişarelerde bulunulmuştur.   11 Eylül Pazartesi günü 1.577 okulumuzda toplam 428.208 öğrencimiz ve 26.032 öğretmenimizle başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için Valiliğimiz koordinasyonunda aşağıda belirtilen bir takım tedbirler alınarak okulların açılmasıyla birlikte uygulanmasına başlanacaktır.   Okul çevresi ve güzergahlarında;   Başta Motosikletli ekipler ve yaya devriyeler olmak üzere okul önlerinde gerekli görevlendirmeler yapılarak diğer birimlerle koordineli bir şekilde genel asayiş uygulama ve denetimlerinin yapılmasına,   Tüm okul servis araçları ve personeli trafik yönünden denetlenip, okullarda görevli öğretmenlere yönelik Trafik Güvenliği konularında yapılan bilgilendirme faaliyetlerine titizlikle devam edilmesine,   Öğrenci, öğretmen ve velilerden gönüllülük esasına dayalı Okul Geçit Görevlilerinin oluşturulmasına,   Okul önünde ve çevresinde okullarla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturabileceği değerlendirilen şahısların kimlik kontrolleri ile takibinin yapılmasına,   Okul çevresinde faaliyet gösteren internet cafe, park bahçe, kıraathane ve tekel ürünü satışı yapan işletmelerin ayda iki kez olmak üzere farklı zaman dilimlerinde kontrol ve denetimlerinin yapılmasına,   Okul çevresinde ve öğrencilerin bulunduğu yerlerde uyuşturucu/uyarıcı maddelerle mücadele başta olmak üzere tek dal sigara satışının yapılıp yapılmadığı konusunda kontrollere kesintisiz devam edilecektir.   Okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yapılacak çalışmalar;   Uyuşturucuyla mücadelede önemli kazanımlar sağlayan “En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi” gibi örnek çalışmalara devam edilmesine,   Öğrencilere güvenli internet kullanımı, siber zorbalıkla mücadele, kişisel verilerin önemi, dijital bağımlılık vb. konularda eğitimlere devam edilmesine,   Özellikle lise öğrencilerine yönelik terör nedir, terör militanları öğrencilere nasıl yaklaşır, üniversiteye gittiklerinde dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili eğitimlere devam edilmesine karar verilmiştir.
Eğitim öğretim dönemi başlamadan Valimiz Seddar Yavuz’un başkanlığında ve koordinasyonunda kaymakamlar, Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim ve ilgili kurumların yetkililerinin katılımlarıyla eğitim kurumlarımızın hazır hale getirilmesi ve gerekli planlamaların yapılması için toplantılar yapıldı.

Okullarımızın eğitim öğretime hazırlanması için yapılan çalışmaların yanında emniyet, asayişin temini, muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirler gözden geçirilerek alınacak ilave tedbirler ile geleceğimizin teminatı evlatlarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması için yapılacak çalışmalar noktasında istişarelerde bulunulmuştur.

 

11 Eylül Pazartesi günü 1.577 okulumuzda toplam 428.208 öğrencimiz ve 26.032 öğretmenimizle başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için Valiliğimiz koordinasyonunda aşağıda belirtilen bir takım tedbirler alınarak okulların açılmasıyla birlikte uygulanmasına başlanacaktır.

 

Okul çevresi ve güzergahlarında;

 

  • Başta Motosikletli ekipler ve yaya devriyeler olmak üzere okul önlerinde gerekli görevlendirmeler yapılarak diğer birimlerle koordineli bir şekilde genel asayiş uygulama ve denetimlerinin yapılmasına,

 

  • Tüm okul servis araçları ve personeli trafik yönünden denetlenip, okullarda görevli öğretmenlere yönelik Trafik Güvenliği konularında yapılan bilgilendirme faaliyetlerine titizlikle devam edilmesine,

 

  • Öğrenci, öğretmen ve velilerden gönüllülük esasına dayalı Okul Geçit Görevlilerinin oluşturulmasına,

 

  • Okul önünde ve çevresinde okullarla ilişkisi bulunmayan ve öğrenciler için risk oluşturabileceği değerlendirilen şahısların kimlik kontrolleri ile takibinin yapılmasına,

 

  • Okul çevresinde faaliyet gösteren internet cafe, park bahçe, kıraathane ve tekel ürünü satışı yapan işletmelerin ayda iki kez olmak üzere farklı zaman dilimlerinde kontrol ve denetimlerinin yapılmasına,

 

  • Okul çevresinde ve öğrencilerin bulunduğu yerlerde uyuşturucu/uyarıcı maddelerle mücadele başta olmak üzere tek dal sigara satışının yapılıp yapılmadığı konusunda kontrollere kesintisiz devam edilecektir.

 

Okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik yapılacak çalışmalar;

 

 

  • Öğrencilere güvenli internet kullanımı, siber zorbalıkla mücadele, kişisel verilerin önemi, dijital bağımlılık vb. konularda eğitimlere devam edilmesine,

 

  • Özellikle lise öğrencilerine yönelik terör nedir, terör militanları öğrencilere nasıl yaklaşır, üniversiteye gittiklerinde dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili eğitimlere devam edilmesine karar verilmiştir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.