ÖZEL HASTANELERDE PLANLI SEZARYEN DOĞUM YASAKLANDI!

SAĞLIK 20.04.2025 - 20:20, Güncelleme: 20.04.2025 - 20:20
 

ÖZEL HASTANELERDE PLANLI SEZARYEN DOĞUM YASAKLANDI!

Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerde planlı sezaryen doğumlara sınırlama getiren yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Özellikle tıp merkezleri ve polikliniklerde planlı sezaryen uygulamasına izin verilmeyecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, özel sağlık kuruluşlarında planlı sezaryen doğumlara ciddi sınırlamalar getirildi. Özellikle tıp merkezleri ve polikliniklerde planlı sezaryen uygulamasına izin verilmeyecek. Yeni düzenlemeye göre, doğum yapmak isteyen kadınların yönlendirileceği sağlık tesislerinde vajinal doğum için uygun altyapının bulunması şartı aranacak. Doğum ünitesi kurulması için ise en az 16 metrekarelik doğum salonu ve ameliyathaneye yakın, kontrol edilebilir giriş-çıkış alanları zorunlu hale getirildi. Ameliyathanesi olmayan tıp merkezlerinde doğum ünitesine izin verilmeyecek. 10 ve üzeri uzman tabip kadrosuna sahip olan, 24 saat hizmet veren tıp merkezleri, gerekli koşulları sağladıkları takdirde acil servis ve cerrahi müdahale birimi kurabilecek. Ancak bu müdahalelerin ikincil bir işlem gerektirmeyecek şekilde planlanması şart koşulacak. Ayrıca, uygulama izin belgesi alınması zorunlu hale getirilecek.
Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerde planlı sezaryen doğumlara sınırlama getiren yeni düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Özellikle tıp merkezleri ve polikliniklerde planlı sezaryen uygulamasına izin verilmeyecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, özel sağlık kuruluşlarında planlı sezaryen doğumlara ciddi sınırlamalar getirildi. Özellikle tıp merkezleri ve polikliniklerde planlı sezaryen uygulamasına izin verilmeyecek.

Yeni düzenlemeye göre, doğum yapmak isteyen kadınların yönlendirileceği sağlık tesislerinde vajinal doğum için uygun altyapının bulunması şartı aranacak. Doğum ünitesi kurulması için ise en az 16 metrekarelik doğum salonu ve ameliyathaneye yakın, kontrol edilebilir giriş-çıkış alanları zorunlu hale getirildi. Ameliyathanesi olmayan tıp merkezlerinde doğum ünitesine izin verilmeyecek. 10 ve üzeri uzman tabip kadrosuna sahip olan, 24 saat hizmet veren tıp merkezleri, gerekli koşulları sağladıkları takdirde acil servis ve cerrahi müdahale birimi kurabilecek. Ancak bu müdahalelerin ikincil bir işlem gerektirmeyecek şekilde planlanması şart koşulacak. Ayrıca, uygulama izin belgesi alınması zorunlu hale getirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.