KBB hat 41
LASTİK İŞ yılbaşı

YEŞİLOVA-SOLAKLAR KAVŞAĞI TRAFİĞE NEFES OLACAK

GÜNDEM 09.10.2023 - 15:45, Güncelleme: 09.10.2023 - 15:45
 

YEŞİLOVA-SOLAKLAR KAVŞAĞI TRAFİĞE NEFES OLACAK

Büyükşehir’in kent içi ulaşım yatırımlarından biri olan Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Projesi’nde hızlı bir ilerleme kaydediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Kandıra yolundaki trafik akışını kesintisiz hale getirilmesi amacıyla planlanan Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Projesi’nde çalışmalar yoğun ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Birçok farklı çalışmanın aynı anda yapıldığı projede ekipler şuan büyük oranda toprakarme imalatına mesai harcıyor.   TÜM FORE KAZIK İMALATLARI TAMAMLANDI   Proje kapsamında köprü altlarına inşa edilecek 14 adet ayaktan 8’inin inşasını tamamlayan ekipler, 155 adet fore kazığın tümünün yapımını gerçekleştirildi. 8 adet toprakarme duvardan 3’ü yapılırken 6 kutu menfezden 2’sinin inşası da yüklenici firma tarafından devam ediyor.   5 ADET KİRİŞLİ KÖPRÜ İNŞA EDİLECEK Proje kapsamında D-605 İzmit-Kandıra yolu üzerinde 2 adet ve TEM Otoyol kenarına yapılacak olan Kuzey Yan Yol için 3 adet olmak üzere toplamda 5 adet prefabrik öngerme kirişli köprüsü inşa edilecek. Fabrika ortamında üretimleri tamamlanan kirişlerin saha montajları ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.   ZÜBEYDE HANIM CADDESİ’NE ALTERNATİF YOL Doğu-Batı Yeşilova, TEM Otoban kenarı Kuzey Yan yol ve D-605 İzmit Kandıra yolu olmak üzere yaklaşık 6,5 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) sıcak kaplama yol ve drenaj imalatları, tretuvar ve aydınlatma imalatları yapılacak. Tamamlandığında kent içi ulaşıma nefes aldıracak proje kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi uzatılarak alternatif yol haline getirilecek. Otoban kuzeyine yapılacak yeni yol ile Zübeyde Hanım Caddesi, Altıncıoğlu Caddesi’ne bağlanacak. Yeni yolda ise 3 adet köprü yapılacak. 2 şerit ve 12 metre genişliğinde olacak yeni yol, Yeşilova Mahallesi’ni Karadenizliler Mahallesi’ne bağlayacak. Karadenizliler Mahallesi’ne yapılacak dönel kavşakla da trafik akıcı hale gelecek.
Büyükşehir’in kent içi ulaşım yatırımlarından biri olan Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Projesi’nde hızlı bir ilerleme kaydediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Kandıra yolundaki trafik akışını kesintisiz hale getirilmesi amacıyla planlanan Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Projesi’nde çalışmalar yoğun ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Birçok farklı çalışmanın aynı anda yapıldığı projede ekipler şuan büyük oranda toprakarme imalatına mesai harcıyor.

 

TÜM FORE KAZIK İMALATLARI TAMAMLANDI  

Proje kapsamında köprü altlarına inşa edilecek 14 adet ayaktan 8’inin inşasını tamamlayan ekipler, 155 adet fore kazığın tümünün yapımını gerçekleştirildi. 8 adet toprakarme duvardan 3’ü yapılırken 6 kutu menfezden 2’sinin inşası da yüklenici firma tarafından devam ediyor.

 

5 ADET KİRİŞLİ KÖPRÜ İNŞA EDİLECEK

Proje kapsamında D-605 İzmit-Kandıra yolu üzerinde 2 adet ve TEM Otoyol kenarına yapılacak olan Kuzey Yan Yol için 3 adet olmak üzere toplamda 5 adet prefabrik öngerme kirişli köprüsü inşa edilecek. Fabrika ortamında üretimleri tamamlanan kirişlerin saha montajları ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

 

ZÜBEYDE HANIM CADDESİ’NE ALTERNATİF YOL

Doğu-Batı Yeşilova, TEM Otoban kenarı Kuzey Yan yol ve D-605 İzmit Kandıra yolu olmak üzere yaklaşık 6,5 kilometre Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) sıcak kaplama yol ve drenaj imalatları, tretuvar ve aydınlatma imalatları yapılacak. Tamamlandığında kent içi ulaşıma nefes aldıracak proje kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi uzatılarak alternatif yol haline getirilecek. Otoban kuzeyine yapılacak yeni yol ile Zübeyde Hanım Caddesi, Altıncıoğlu Caddesi’ne bağlanacak. Yeni yolda ise 3 adet köprü yapılacak. 2 şerit ve 12 metre genişliğinde olacak yeni yol, Yeşilova Mahallesi’ni Karadenizliler Mahallesi’ne bağlayacak. Karadenizliler Mahallesi’ne yapılacak dönel kavşakla da trafik akıcı hale gelecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.