BANKA PROMOSYONLARI ACİLEN YENİLENMELİDİR

EKONOMİ 03.08.2022 - 22:29, Güncelleme: 03.08.2022 - 22:29
 

BANKA PROMOSYONLARI ACİLEN YENİLENMELİDİR

Bilindiği üzere başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm çalışanlar son 3 yıl içerisinde öncelikli olarak Pandemi nedeniyle akabinde ise hemen yanı başımızda cereyan eden Rusya- Ukrayna savaşı sebebiyle büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmıştır.

Mevcut ekonomik koşular göz önünde bulundurulduğunda emeğinin karşılığı olan hak ettiği ücreti alamayan kamu görevlileri yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zaten yoksulluk sınırında olan bütçesiyle artık açlık sınırında yer almaktadır. Düşük Gösterilen Enflasyon Rakamları Memuru Çaresiz Bırakmıştır. Bugünkü yaşanan ekonomik krizin öncesinde yapılan ve yine bugünkü koşularda komik denecek rakamlarla ifade ettiğimiz banka promosyanları da artık kuş olup uçmuştur. Her ay TUİK tarafından açıklanan ve hayatın gerçeklerinden çok uzakta olan enflasyon rakamları da memurun hakkını almasının önündeki en büyük engellerden biri olmuştur. Düşük gösterilen enflasyon farkları ise kamu görevlilerinin sorunlarını derinleştirmiştir. Yıllık gerçek enflasyon oranlarının %300 e dayandığı bugünlerde hiç olmazsa mevcut banka promosyon sözleşmeleri fesih edilerek, yeni promosyon sözleşmeleri yapılarak memurun bir nebze olsun ekonomik yönden rahatlaması sağlanmalıdır.  Kamu Görevlilerinin Alım Gücü Her Geçen Gün Biraz Daha Düşmektedir. Temel yaşam gereksinimleri başta olmak üzere birçok şeye neredeyse her gün zam gelmektedir. Oysaki memur 6 ayda bir maaş zammı almakta ve bu zam da bir ay içerisinde yok olmaktadır. Okulların açılmasına bir ay kadar süre kalmışken kamu görevlileri çocuklarının okul ihtiyaçlarını bile karşılayacak ekonomik güce sahip değildir. İşte tam da böyle bir zamanda yeniden yapılacak olan promosyon sözleşmeleri ile kamu görevlilerinin yarasına merhem olunabilir. Geçmişte daha düşük maaş oranları için belirlenen miktar bugün enflasyon nedeniyle artış gösteren güncel maaş tutarlarının karşılığı değildir. Bankalar her geçen gün memurlar üzerinden parasına para katarken memurların hakkı görmezden gelinemez. Çok acil bir şekilde tüm kurumlarda banka promosyon sözleşmeleri günün ekonomik koşuları ve gelecekte ön görülen parametreler doğrultusunda bir an önce yenilenmelidir. Hatta yıllık enflasyon oranında kalan miktar için artış yapılmalıdır. Neyse ki Hürriyet Sağlık-Sen Var!  Hürriyet sağlık-Sen olarak tüm Türkiye’de ve KOCAELİ'de  başlatmış olduğumuz mücadelemiz ile konunun yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz. Söz konusu memurun hakkıysa gerisi teferruattır. Artık Hürriyet Sağlık-Sen var. Çözüm var, umut var. Gülümseyin Geliyoruz.   Yönetim Kurulu Adına Gürol Şanbayatlı Hürriyet Sağlık Sen KOCAELİ İl Başkanı
Bilindiği üzere başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm çalışanlar son 3 yıl içerisinde öncelikli olarak Pandemi nedeniyle akabinde ise hemen yanı başımızda cereyan eden Rusya- Ukrayna savaşı sebebiyle büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalmıştır.

Mevcut ekonomik koşular göz önünde bulundurulduğunda emeğinin karşılığı olan hak ettiği ücreti alamayan kamu görevlileri yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zaten yoksulluk sınırında olan bütçesiyle artık açlık sınırında yer almaktadır.

Düşük Gösterilen Enflasyon Rakamları Memuru Çaresiz Bırakmıştır.

Bugünkü yaşanan ekonomik krizin öncesinde yapılan ve yine bugünkü koşularda komik denecek rakamlarla ifade ettiğimiz banka promosyanları da artık kuş olup uçmuştur. Her ay TUİK tarafından açıklanan ve hayatın gerçeklerinden çok uzakta olan enflasyon rakamları da memurun hakkını almasının önündeki en büyük engellerden biri olmuştur. Düşük gösterilen enflasyon farkları ise kamu görevlilerinin sorunlarını derinleştirmiştir.

Yıllık gerçek enflasyon oranlarının %300 e dayandığı bugünlerde hiç olmazsa mevcut banka promosyon sözleşmeleri fesih edilerek, yeni promosyon sözleşmeleri yapılarak memurun bir nebze olsun ekonomik yönden rahatlaması sağlanmalıdır.

 Kamu Görevlilerinin Alım Gücü Her Geçen Gün Biraz Daha Düşmektedir.

Temel yaşam gereksinimleri başta olmak üzere birçok şeye neredeyse her gün zam gelmektedir. Oysaki memur 6 ayda bir maaş zammı almakta ve bu zam da bir ay içerisinde yok olmaktadır. Okulların açılmasına bir ay kadar süre kalmışken kamu görevlileri çocuklarının okul ihtiyaçlarını bile karşılayacak ekonomik güce sahip değildir. İşte tam da böyle bir zamanda yeniden yapılacak olan promosyon sözleşmeleri ile kamu görevlilerinin yarasına merhem olunabilir. Geçmişte daha düşük maaş oranları için belirlenen miktar bugün enflasyon nedeniyle artış gösteren güncel maaş tutarlarının karşılığı değildir. Bankalar her geçen gün memurlar üzerinden parasına para katarken memurların hakkı görmezden gelinemez. Çok acil bir şekilde tüm kurumlarda banka promosyon sözleşmeleri günün ekonomik koşuları ve gelecekte ön görülen parametreler doğrultusunda bir an önce yenilenmelidir. Hatta yıllık enflasyon oranında kalan miktar için artış yapılmalıdır.

Neyse ki Hürriyet Sağlık-Sen Var!

 Hürriyet sağlık-Sen olarak tüm Türkiye’de ve KOCAELİ'de  başlatmış olduğumuz mücadelemiz ile konunun yakinen takipçisi olmaya devam edeceğiz. Söz konusu memurun hakkıysa gerisi teferruattır. Artık Hürriyet Sağlık-Sen var. Çözüm var, umut var. Gülümseyin Geliyoruz.

 

Yönetim Kurulu Adına

Gürol Şanbayatlı

Hürriyet Sağlık Sen KOCAELİ İl Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.