LASTİK İŞ yılbaşı

BAŞİSKELE'DE "14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ" FARKINDALIK EĞİTİMİ

SAĞLIK 15.11.2022 - 15:58, Güncelleme: 15.11.2022 - 15:58
 

BAŞİSKELE'DE "14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ" FARKINDALIK EĞİTİMİ

Başiskele’de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastalığına dikkat çekmek ve hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Toplum sağlığının korunması noktasında önemli hizmetlerde bulunan Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime belediye çalışanları, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar katılım gösterdi.   “DİYABET HASTALIĞI CİDDİ BİR SAĞLIK SORUNUDUR”   14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla verilen farkındalık eğitiminde Başiskele İlçe Sağlık Müdürü Dr. Münevver Gonca Set bir sunum gerçekleştirdi.   Diyabetin belirtileri, Tip 1 ve Tip 2 Diyabet hakkında bilgiler veren Dr. Set, “Diyabet, bireylerde birçok hastalığı da beraberinde getiren bir metabolizma hastalığıdır. Kişinin yaşam kalitesini bozan, çevresindeki insanlara da moralsizlik ve ekonomik sıkıntı yaşatan diyabet hastalığı hastayı ölüme kadar götürecek olumsuz hastalıklara davetiye çıkarabilir.” dedi.    “TEDAVİYE ERKEN BAŞLAMAK SON DERECE ÖNEMLİ”   Amaçlarının diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Dr. Münevver Gonca Set, “Vatandaşlarımıza kan şekeri ölçümü yapıyoruz ve gerekli önerilerimizi sunuyoruz. Diyabette erken tedaviye başlamak çok önemli. Çünkü gözde, böbreklerde ve vücudun birçok organında çok farklı bazı komplikasyonlara sebep olabiliyor.” diye konuştu.   Dr. Set, diyabet hastalığı ile mücadelede hareketli bir yaşam sürmenin, düzenli spor ve egzersiz yapmanın çok önemli olduğunu söyleyerek sağlıklı beslenmeye de büyük özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.       KATILIMCILARA KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ YAPILDI   Eğitim öncesi Başiskele Belediyesi hemşireleri tarafından, katılımcıların kan şekeri ölçümleri de yapılarak diyabet riski taşıyanlara uyarılarda da bulunuldu. 
Başiskele’de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabet hastalığına dikkat çekmek ve hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Toplum sağlığının korunması noktasında önemli hizmetlerde bulunan Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime belediye çalışanları, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar katılım gösterdi.

 

“DİYABET HASTALIĞI CİDDİ BİR SAĞLIK SORUNUDUR”

 

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla verilen farkındalık eğitiminde Başiskele İlçe Sağlık Müdürü Dr. Münevver Gonca Set bir sunum gerçekleştirdi.

 

Diyabetin belirtileri, Tip 1 ve Tip 2 Diyabet hakkında bilgiler veren Dr. Set, “Diyabet, bireylerde birçok hastalığı da beraberinde getiren bir metabolizma hastalığıdır. Kişinin yaşam kalitesini bozan, çevresindeki insanlara da moralsizlik ve ekonomik sıkıntı yaşatan diyabet hastalığı hastayı ölüme kadar götürecek olumsuz hastalıklara davetiye çıkarabilir.” dedi. 

 

“TEDAVİYE ERKEN BAŞLAMAK SON DERECE ÖNEMLİ”

 

Amaçlarının diyabet hastalığına karşı farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Dr. Münevver Gonca Set, “Vatandaşlarımıza kan şekeri ölçümü yapıyoruz ve gerekli önerilerimizi sunuyoruz. Diyabette erken tedaviye başlamak çok önemli. Çünkü gözde, böbreklerde ve vücudun birçok organında çok farklı bazı komplikasyonlara sebep olabiliyor.” diye konuştu.

 

Dr. Set, diyabet hastalığı ile mücadelede hareketli bir yaşam sürmenin, düzenli spor ve egzersiz yapmanın çok önemli olduğunu söyleyerek sağlıklı beslenmeye de büyük özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.    

 

KATILIMCILARA KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ YAPILDI

 

Eğitim öncesi Başiskele Belediyesi hemşireleri tarafından, katılımcıların kan şekeri ölçümleri de yapılarak diyabet riski taşıyanlara uyarılarda da bulunuldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.