LASTİK İŞ yılbaşı

BAŞKAN KOCAMAN KİTAP TANITIMINA KATILDI

KARTEPE 09.05.2023 - 09:30, Güncelleme: 09.05.2023 - 10:57
 

BAŞKAN KOCAMAN KİTAP TANITIMINA KATILDI

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kartepe Uzuntarla doğumlu Yazar Mesude Çetinbaş tarafından kaleme alınan “Türkiye’de Bir Çerkes Köyü Uzuntarla” kitabının tanıtım programına katıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Türkiye’de Bir Çerkes Köyü Uzuntarla kitap tanıtım programına katıldı. Uzuntarla Mahallesi’nde Kartepe Uzuntarla doğumlu Mesude Çetinbaş tarafından kaleme alınan kitabın tanıtım programında konuşan Başkan Kocaman “Bu güzel eseri kaleme alan Mesude Çetinbaş’ı gönülden tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.   ÇERKES KÖYÜ KURULUŞU Beş yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitap da Büyük Çerkes Sürgünü’nde öncelikle Kafkaslardan Balkanlara göç eden; daha sonra çıkan Balkan-Osmanlı-Rus Savaşı’nın ardından İzmit sancağına gelen 17 aile tarafından kurulan köyün kuruluşu anlatılıyor.   KOCAMAN’A TEŞEKKÜR Kitabı çok büyük bir özenle hazırladık diyen Yazar Mesude Çetinbaş “Desteklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyorum. Bu kitap ile Kartepemizin tarihine de ışık tutuyoruz. Bilimsel kaynak olarak kullanılacak bir kitap olmasının yanı sıra Uzuntarla Köyü’nde açılmak üzere hazırlanan müzemizle birlikte gençlerimizin tarihi yolcuğunu kolaylaştıracaktır” açıklamasında bulundu.   GENÇLERİMİZE KAYNAK KİTAP Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepemiz için çok kıymetli bir eser. Yoğun bir emek çalışması sonucu ortaya çıktığını biliyorum. Gençlerimiz için çok iyi bir kaynak kitap olacak. Mesude Hanımı kutluyorum. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 
Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kartepe Uzuntarla doğumlu Yazar Mesude Çetinbaş tarafından kaleme alınan “Türkiye’de Bir Çerkes Köyü Uzuntarla” kitabının tanıtım programına katıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Türkiye’de Bir Çerkes Köyü Uzuntarla kitap tanıtım programına katıldı. Uzuntarla Mahallesi’nde Kartepe Uzuntarla doğumlu Mesude Çetinbaş tarafından kaleme alınan kitabın tanıtım programında konuşan Başkan Kocaman “Bu güzel eseri kaleme alan Mesude Çetinbaş’ı gönülden tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

ÇERKES KÖYÜ KURULUŞU

Beş yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitap da Büyük Çerkes Sürgünü’nde öncelikle Kafkaslardan Balkanlara göç eden; daha sonra çıkan Balkan-Osmanlı-Rus Savaşı’nın ardından İzmit sancağına gelen 17 aile tarafından kurulan köyün kuruluşu anlatılıyor.

 

KOCAMAN’A TEŞEKKÜR

Kitabı çok büyük bir özenle hazırladık diyen Yazar Mesude Çetinbaş “Desteklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyorum. Bu kitap ile Kartepemizin tarihine de ışık tutuyoruz. Bilimsel kaynak olarak kullanılacak bir kitap olmasının yanı sıra Uzuntarla Köyü’nde açılmak üzere hazırlanan müzemizle birlikte gençlerimizin tarihi yolcuğunu kolaylaştıracaktır” açıklamasında bulundu.

 

GENÇLERİMİZE KAYNAK KİTAP

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Kartepemiz için çok kıymetli bir eser. Yoğun bir emek çalışması sonucu ortaya çıktığını biliyorum. Gençlerimiz için çok iyi bir kaynak kitap olacak. Mesude Hanımı kutluyorum. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.