LASTİK İŞ yılbaşı

BU MAÇ BU ŞARTLARDA OYNANMAZ ! ARABİSTAN ATATÜRK RESMİNE VE İSTİKLAL MARŞINA İZİN VERMEDİ !

SPOR 29.12.2023 - 15:49, Güncelleme: 29.12.2023 - 16:26
 

BU MAÇ BU ŞARTLARDA OYNANMAZ ! ARABİSTAN ATATÜRK RESMİNE VE İSTİKLAL MARŞINA İZİN VERMEDİ !

Süper Kupa finaline maça Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini belirten Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi" dedi. Öte yandan Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmemesi üzerine iki kulübün hassasiyet gösterdiği ve bir acil durum toplantısı planlandığı öğrenildi. Ali Koç'un açıklamasının hemen ardından Galatasaray kulübü de bu konuya ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Ali Koç'un bu açıklamasının ardından Galatasaray'dan da yeni bir hamle geldi. Galatasaray genel sekreteri Eray Yazgan, Suudi Arabistan'da bu olayın büyümesinin ardından flaş bir açıklama yaptı. Galatasaray'ın bu durumun devam etmesi halinde maça çıkmayacağını belirten Yazgan, "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." dedi. TAAHÜTNAMEYE UYMAK ZORUNDALAR" Hamit Altıntop: "Taahhütname var, Suudiler bu taahhütnameye uymak zorundalar. Şu anda toplantılar da devam ediyor." SÜPER KUPA ÖNCESİNDE ARAP YETKİLİLER RİYAD’DA DÖRT ŞEYE İZİN VERMEDİ Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun iddiasına göre Riyad'da dört şeye izin verilmedi: • Atatürk posteri • Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı • Atatürk tişörtü • İstiklal Marşı Araplar kararından geri dönmezse iki takım da maça çıkmayacak. SUUDİLER, ATATÜRK VE İSTİKLAL MARŞI'NA İZİN VERMEDİ Olay ilk önce Suudi yetkililerinin Atatürk posterine ve 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına izin vermemesiyle başladı. Bu olayın devamında İstiklal Marşımızın da çalınmasının istenmediği ortaya çıktı.   "ALMANYA KABUL ETMEDİ" Süper Kupa'nın oynanacağı yer ile ilgili konuşan Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi." dedi. "SON DERECE ENDİŞELİYİZ, BU BÖYLE GİTMEZ" İKİ KULÜP ARASINDA ACİL TOPLANTI PLANLANIYOR Öte yandan Suudi Arabistan'da Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmemesi üzerine iki kulüp yetkilileri bu konuda hassasiyet gösteriyor. Kısa süre içinde Galatasaray ve Fenerbahçe yetkililerinin katılacağı bir acil durum toplantısı planlanıyor. Türkiye'de kronikleşmiş bir futbol sorunu olduğunu söyleyen Koç, "Son derece endişeliyiz. Türkiye'nin kronikleşmiş bir futbol sorunu var. Bu böyle gidemez. VAR geldi, hayatımıza girdi. Hakem sorunları daha minimize olacaktı, ne yazık ki arttı. TFF'de bir irade, bir özgüven olmadığını, hafif de bir kafa karışıklığı olduğunu bize gösteriyor." ifadelerini kullandı.
Süper Kupa finaline maça Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini belirten Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi" dedi. Öte yandan Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmemesi üzerine iki kulübün hassasiyet gösterdiği ve bir acil durum toplantısı planlandığı öğrenildi. Ali Koç'un açıklamasının hemen ardından Galatasaray kulübü de bu konuya ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Ali Koç'un bu açıklamasının ardından Galatasaray'dan da yeni bir hamle geldi.

Galatasaray genel sekreteri Eray Yazgan, Suudi Arabistan'da bu olayın büyümesinin ardından flaş bir açıklama yaptı. Galatasaray'ın bu durumun devam etmesi halinde maça çıkmayacağını belirten Yazgan, "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." dedi.

TAAHÜTNAMEYE UYMAK ZORUNDALAR"

Hamit Altıntop: "Taahhütname var, Suudiler bu taahhütnameye uymak zorundalar. Şu anda toplantılar da devam ediyor."

SÜPER KUPA ÖNCESİNDE ARAP YETKİLİLER RİYAD’DA DÖRT ŞEYE İZİN VERMEDİ

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun iddiasına göre Riyad'da dört şeye izin verilmedi:

• Atatürk posteri
• Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı
• Atatürk tişörtü
• İstiklal Marşı

Araplar kararından geri dönmezse iki takım da maça çıkmayacak.

SUUDİLER, ATATÜRK VE İSTİKLAL MARŞI'NA İZİN VERMEDİ

Olay ilk önce Suudi yetkililerinin Atatürk posterine ve 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına izin vermemesiyle başladı. Bu olayın devamında İstiklal Marşımızın da çalınmasının istenmediği ortaya çıktı.

 

"ALMANYA KABUL ETMEDİ"

thumbs_b_c_e040727ad9196692f6ca08318ee82e37

Süper Kupa'nın oynanacağı yer ile ilgili konuşan Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi." dedi.

"SON DERECE ENDİŞELİYİZ, BU BÖYLE GİTMEZ"

ali-koc-depooojpg-3-t9SYoCN0Gta2l-nn7e5g

İKİ KULÜP ARASINDA ACİL TOPLANTI PLANLANIYOR

fzCOXwBSKE-BfI2uQD3-AA

Öte yandan Suudi Arabistan'da Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmemesi üzerine iki kulüp yetkilileri bu konuda hassasiyet gösteriyor. Kısa süre içinde Galatasaray ve Fenerbahçe yetkililerinin katılacağı bir acil durum toplantısı planlanıyor.

Türkiye'de kronikleşmiş bir futbol sorunu olduğunu söyleyen Koç, "Son derece endişeliyiz. Türkiye'nin kronikleşmiş bir futbol sorunu var. Bu böyle gidemez. VAR geldi, hayatımıza girdi. Hakem sorunları daha minimize olacaktı, ne yazık ki arttı. TFF'de bir irade, bir özgüven olmadığını, hafif de bir kafa karışıklığı olduğunu bize gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.