LASTİK İŞ yılbaşı

BÜYÜKAKIN KÜÇÜKKAYA'YA ELEŞTİRİ: BİR TEK PANDALARDAN BAHSETMEDİNİZ

GÜNDEM 25.04.2024 - 17:28, Güncelleme: 25.04.2024 - 17:28
 

BÜYÜKAKIN KÜÇÜKKAYA'YA ELEŞTİRİ: BİR TEK PANDALARDAN BAHSETMEDİNİZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ulaşımda ücretsiz ve indirimli binişleri kararının revize edilmesi görüşüldü. CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya mecliste söz aldı ve deniz taşımacılığına değindi. Küçükkaya’ya cevap veren Büyükakın ise, değinilen konuların gündem dışı olduğunu ifade ederek "Bir tek nesli tükenmekte olan pandalar hakkında değerlendirme yapmadınız” dedi

Bugün gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı 2. oturumunda 5. Gündem maddesi olan Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’nun ücretsiz ve indirimli binişlerinin desteklenmesi için 2024/122 sayılı destek ödemesi kararının revize edilmesi ve Kocaeli sınırlarında toplu taşıma hizmeti verilen hatlarda, toplu taşıma hizmeti yürüten kişilere toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlanmalarına ilişkin gelir desteği ödemesi ile ilgili raporu üzerine CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya söz alarak deniz taşımacılığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.   “DENİZ TAŞIMACILIĞINI YENİDEN DDÜZENLEMEMİZ LAZIM” Küçükkaya, “Vatandaşın geç saatlerde araç bulamaması, gece evine dönen özellikle kadınlarımızın güvende hissetmemesi gibi denetimde birçok sorun var. Kocaeli’de ulaşım ile ilgili anlatılması gereken şeyler var. Mazotun 2023 yılında litre fiyatını 269 liradan hesaplasak yaklaşık 14.83 liralık esnafa bir yük binmiş durumda. 518 bin aracımız var. 184 milyonluk bir yolcu taşıma kapasitesinden bahsediyoruz. Ulaşım Master planının Kocaeli Meclisi tarafından yeniden değerlendirilmesini istiyorum. 2 milyonluk şehirde 4 vapur 8 iskele var. Deniz ulaşımında kışın 92 sefer yapabiliyoruz. Sizce Deniz taşımacılığı Kocaeli’de var hükmünde midir, yok hükmünde midir? Bizim Master alanında deniz taşımacılığının yeniden düzenlememiz lazım” dedi. “BİR TEK PANDALAR HAKKINDA KONUŞMADINIZ” Küçükkaya’ya cevap veren Büyükakın ise, değinilen konuların gündem dışı olduğunu ifade ederek “Gündem maddemiz ücretsiz ve indirimli binişlerin değerlendirilmesi konusu, Ümit Bey üniversite yıllarından tanıdığımız ve sevdiğimiz bir arkadaşımız. Konuların hepsi faaliyet raporu ile ilgili, keşke geçen toplantıda konuşsaydı. Bu tür genel değerlendirtmelerinizi genel olarak söz almak istiyoruz deyip öyle söz alalım. Buna da bir kural koyalım. Performans programı ile ilgili düşünceleriniz oldu. Halkımız 31 Mart yerel seçimlerinde KBB’nin performans raporunu onayladı. Bir tek nesli tükenmekte olan pandalar hakkında değerlendirme yapmadınız” dedi.   “RAĞBET GÖRMEZ” Büyükakın deniz ulaşımı ile ilgili “Deniz ulaşım konusu şöyle, uzun yıllara dayalı bir tecrübeni birikimi. Deniz ulaşımının kara ulaşımı ile rekabet etmesi sadece karşıdan karşıya giden hatlarda olabilir. Karadan bazen 3 dakika, 5 dakikada gidilen yollar için denizden sefer yapsanız rağbet görmez” şeklinde konuştu.   HALKIN VERGİSİ Başkan Büyükakın, vergilerin halka ulaşımda indirim olarak döndüğünü ifade ettiği konuşmasında, “Ulaşım desteğini vermemizin temel sebebi, ücretsiz ve indirimli binişleri desteklenerek ödenmesi gereken bilet fiyatlarını yansıtmamaya çalışıyoruz. KBB olarak bir bütçe kullanıyoruz ve bu bütçe bize halkın vergilerinden geliyor. Biz bunu bilet fiyatlarına yansıtmamayı seçik. Biz alınan parayla halka hizmet ediyoruz. Sizin partinize mensup belediyelerde de bunu yapıyorlar. Bunda bir mahsur yok, eleştirilecek bir yanı da yok” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ulaşımda ücretsiz ve indirimli binişleri kararının revize edilmesi görüşüldü. CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya mecliste söz aldı ve deniz taşımacılığına değindi. Küçükkaya’ya cevap veren Büyükakın ise, değinilen konuların gündem dışı olduğunu ifade ederek "Bir tek nesli tükenmekte olan pandalar hakkında değerlendirme yapmadınız” dedi

Bugün gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı 2. oturumunda 5. Gündem maddesi olan Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’nun ücretsiz ve indirimli binişlerinin desteklenmesi için 2024/122 sayılı destek ödemesi kararının revize edilmesi ve Kocaeli sınırlarında toplu taşıma hizmeti verilen hatlarda, toplu taşıma hizmeti yürüten kişilere toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlanmalarına ilişkin gelir desteği ödemesi ile ilgili raporu üzerine CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya söz alarak deniz taşımacılığı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 


“DENİZ TAŞIMACILIĞINI YENİDEN DDÜZENLEMEMİZ LAZIM”
Küçükkaya, “Vatandaşın geç saatlerde araç bulamaması, gece evine dönen özellikle kadınlarımızın güvende hissetmemesi gibi denetimde birçok sorun var. Kocaeli’de ulaşım ile ilgili anlatılması gereken şeyler var. Mazotun 2023 yılında litre fiyatını 269 liradan hesaplasak yaklaşık 14.83 liralık esnafa bir yük binmiş durumda. 518 bin aracımız var. 184 milyonluk bir yolcu taşıma kapasitesinden bahsediyoruz. Ulaşım Master planının Kocaeli Meclisi tarafından yeniden değerlendirilmesini istiyorum. 2 milyonluk şehirde 4 vapur 8 iskele var. Deniz ulaşımında kışın 92 sefer yapabiliyoruz. Sizce Deniz taşımacılığı Kocaeli’de var hükmünde midir, yok hükmünde midir? Bizim Master alanında deniz taşımacılığının yeniden düzenlememiz lazım” dedi.

“BİR TEK PANDALAR HAKKINDA KONUŞMADINIZ”
Küçükkaya’ya cevap veren Büyükakın ise, değinilen konuların gündem dışı olduğunu ifade ederek “Gündem maddemiz ücretsiz ve indirimli binişlerin değerlendirilmesi konusu, Ümit Bey üniversite yıllarından tanıdığımız ve sevdiğimiz bir arkadaşımız. Konuların hepsi faaliyet raporu ile ilgili, keşke geçen toplantıda konuşsaydı. Bu tür genel değerlendirtmelerinizi genel olarak söz almak istiyoruz deyip öyle söz alalım. Buna da bir kural koyalım. Performans programı ile ilgili düşünceleriniz oldu. Halkımız 31 Mart yerel seçimlerinde KBB’nin performans raporunu onayladı. Bir tek nesli tükenmekte olan pandalar hakkında değerlendirme yapmadınız” dedi.

 


“RAĞBET GÖRMEZ”
Büyükakın deniz ulaşımı ile ilgili “Deniz ulaşım konusu şöyle, uzun yıllara dayalı bir tecrübeni birikimi. Deniz ulaşımının kara ulaşımı ile rekabet etmesi sadece karşıdan karşıya giden hatlarda olabilir. Karadan bazen 3 dakika, 5 dakikada gidilen yollar için denizden sefer yapsanız rağbet görmez” şeklinde konuştu.

 

HALKIN VERGİSİ
Başkan Büyükakın, vergilerin halka ulaşımda indirim olarak döndüğünü ifade ettiği konuşmasında, “Ulaşım desteğini vermemizin temel sebebi, ücretsiz ve indirimli binişleri desteklenerek ödenmesi gereken bilet fiyatlarını yansıtmamaya çalışıyoruz. KBB olarak bir bütçe kullanıyoruz ve bu bütçe bize halkın vergilerinden geliyor. Biz bunu bilet fiyatlarına yansıtmamayı seçik. Biz alınan parayla halka hizmet ediyoruz. Sizin partinize mensup belediyelerde de bunu yapıyorlar. Bunda bir mahsur yok, eleştirilecek bir yanı da yok” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.