kbb kütüphane
LASTİK İŞ yılbaşı

GEBZE-DARICA METROSUNA İLK RAY KAYNAĞI! TEST SÜRÜŞÜ MART AYINDA

KOCAELİ 21.07.2023 - 14:10, Güncelleme: 21.07.2023 - 14:37
 

GEBZE-DARICA METROSUNA İLK RAY KAYNAĞI! TEST SÜRÜŞÜ MART AYINDA

Gebze- Darıca Metro projesinin ray kaynak töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşen törene Vali Vekili İsmail Gültekin, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu ve Cemil Yaman, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteteri Balamir Gündoğdu, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Eze İnşaat yetkilileri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Bir buçuk yıl sonra yapımı tamamlanacak olan Gebze-Darıca metrosunun test sürüşü mart ayından önce yapılacak.   BÜYÜK İVME KAZANDI   Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu törende şunları söyledi: “ Ulaşım imkanlarının bu kadar çeşitli olması, Kocaeli'yi çok cazip kılıyor. Bu nedenledir ki yabancı sermayeli ve büyük ölçekli işletmeler en çok Kocaeli'yi tercih diyor. Biz de Kocaeli için ulaşım projelerine devam ediyoruz. Bugüne kadar Kocaeli'nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 146 milyar üzerinde bir yatırım yaptık. Kocaeli’yi ulaşım anlamında dünyaya entegre ettik ve tam anlamıyla uluslararası bir ticaret merkezine dönüştürdük. Yüksek standartlı bölünmüş yollarla bağladık. 151 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 374 kilometreye çıkardık. İstanbul, İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarını tamamlayarak ilin dört bir yanını otoyol ağıyla sardık. Kocaeli’yi YHT ile tanıştırdık. Köseköy Lojistik Merkezi’nin ilk etabını açarak ithalat ve ihracata büyük ivme kazandırdık. 330 BİN YOLCU 15.4 kilometre uzunluğunda çift hat olarak inşa edilen Gebze OSB- Darıca Metro hattı projemiz 11 istasyonda hizmet verecek. İnşa edilen toplam hat uzunluğu 30.8 kilometre. Metro 90 km hızla günde 330 bin yolcuya hizmet kapasitesi oluşturacak. Gar ile Marmaray entegrasyonu sağlanmış olacaktır. 93 bin metrekare alan üzerinde 68 metro aracı kapasiteli depo ve bakım alanı inşa ediyoruz. 25 yıllık projeksiyonda ekonomik kazanç yaklaşık 3 milyar avro civarında olacaktır.  Şu an itibariyle projede genel ilerleme oranı yüzde 71 seviyesine ulaştı. Bu projeyi önümüzdeki sene hayata geçireceğiz. Proje tamamlandığında Gebze OSB ve Darıca arasındaki süre 60   dakikadan 24 dakikaya düşecek. Yüzde altmışlık yerli şartı ve tam sürücüsüz olarak hizmete girecek. İlk metro aracımızı da yakın zamanda tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yatırımlarda verdiği destek sebebiyle teşekkür ediyoruz.”  
Gebze- Darıca Metro projesinin ray kaynak töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımı ile gerçekleşen törene Vali Vekili İsmail Gültekin, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu ve Cemil Yaman, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteteri Balamir Gündoğdu, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Eze İnşaat yetkilileri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Bir buçuk yıl sonra yapımı tamamlanacak olan Gebze- Darıca metrosunun test sürüşü mart ayından önce yapılacak.

 

BÜYÜK İVME KAZANDI
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu törende şunları söyledi:

“ Ulaşım imkanlarının bu kadar çeşitli olması, Kocaeli'yi çok cazip kılıyor. Bu nedenledir ki yabancı sermayeli ve büyük ölçekli işletmeler en çok Kocaeli'yi tercih diyor. Biz de Kocaeli için ulaşım projelerine devam ediyoruz. Bugüne kadar Kocaeli'nin ulaşım ve iletişim altyapısı için 146 milyar üzerinde bir yatırım yaptık. Kocaeli’yi ulaşım anlamında dünyaya entegre ettik ve tam anlamıyla uluslararası bir ticaret merkezine dönüştürdük. Yüksek standartlı bölünmüş yollarla bağladık. 151 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 374 kilometreye çıkardık. İstanbul, İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarını tamamlayarak ilin dört bir yanını otoyol ağıyla sardık. Kocaeli’yi YHT ile tanıştırdık. Köseköy Lojistik Merkezi’nin ilk etabını açarak ithalat ve ihracata büyük ivme kazandırdık.

330 BİN YOLCU

15.4 kilometre uzunluğunda çift hat olarak inşa edilen Gebze OSB- Darıca Metro hattı projemiz 11 istasyonda hizmet verecek. İnşa edilen toplam hat uzunluğu 30.8 kilometre. Metro 90 km hızla günde 330 bin yolcuya hizmet kapasitesi oluşturacak. Gar ile Marma ray entegrasyonu sağlanmış olacaktır. 93 bin metrekare alan üzerinde 68 metro aracı kapasiteli depo ve bakım alanı inşa ediyoruz. 25 yıllık projeksiyonda ekonomik kazanç yaklaşık 3 milyar avro civarında olacaktır.  Şu an itibariyle projede genel ilerleme oranı yüzde 71 seviyesine ulaştı. Bu projeyi önümüzdeki sene hayata geçireceğiz. Proje tamamlandığında Gebze OSB ve Darıca arasındaki süre 60   dakikadan 24 dakikaya düşecek. Yüzde altmışlık yerli şartı ve tam sürücüsüz olarak hizmete girecek. İlk metro aracımızı da yakın zamanda tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a yatırımlarda verdiği destek sebebiyle teşekkür ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.