LASTİK İŞ yılbaşı

GEBZE'DEKİ TÜBİTAK ORMANLIĞINDA ÇIKAN YANGINDA YENİ GELİŞME!

GÜNDEM 17.08.2023 - 19:09, Güncelleme: 18.08.2023 - 00:04
 

GEBZE'DEKİ TÜBİTAK ORMANLIĞINDA ÇIKAN YANGINDA YENİ GELİŞME!

Gebze TÜBİTAK'ta bulunan ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor.

Yangın, 16.45 sıralarında Gebze'de bulunan TÜBİTAK yerleşkesinde meydana geldi. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ormanlık alanında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda, itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi KONTROL ALTINA ALINDI Kocaeli Valiliği'nin koordinasyonu ile 4 uçak, 2 helikopter ve yeteri kadar itfaiye ve personel ile müdahalesi devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 20 araç ve 70 personelle karadan anında müdahale etti. Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin, soğutma çalışması sürüyor. Olay yerine gelen  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali  Yavuz, "40 arazöz ve 290 personelimizle sahada müdahalemiz devam ediyor. Yaklaşık 10 hektarlık bir alanı etkilediğini, arkadaşlarımız tespit ettiler. Şu an için yangın kontrol altında, ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor. Rüzgarın ters esmesine karşın dikkatli ve tedbirliyiz. Rüzgarın ters esmesiyle değişiklikler söz konusu olabilir. Burada ağırlıkla makilik alan var. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar neticesinde bölgede yangın meydana geldiği bilgisine ulaştık. Kısa süre içerisinde TÜBİTAK’a ait yangın söndürme birimleri olay yerine hareket etmiş. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekibi, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz süratle bölgeye intikal ettirildi. Hava desteği talebinde derhal bulunduk ve bölgeye kendimiz de intikal ettik. Çalışmalar neticesinde yangın söndürüldü. Yaklaşık 10 hektarlık makilik ve bir kısmında da iğne yapraklı ormanının bulunduğu alan yandı. Ancak TÜBİTAK’ın kendi etkinlik ve faaliyetlerini etkileyebilecek bir alana yayılmasına da müsaade edilmedi" açıklamasında bulundu. Hızlı tren seferlerinin aksamasıyla ilgili açıklama yapan Vali Yavuz, "Tren raylarına çok yakın bir mesafede yangının meydana gelmiş olması vesilesiyle güvenlik sebebiyle birtakım tedbirlerin alınması gayet doğaldır. Ancak bölgede biraz önce ifade ettiğim gibi soğutma çalışmaları ve diğer çalışmalar devam ediyor. Bu kısa süreli devam edecek bir tedbir olarak değerlendirmek daha doğru olur"  dedi. Prof. Dr. Mandal ise yangına çok hızlı bir şekilde müdahale edildiğini vurgulayarak, hizmet birimlerinin uzağında çıkan yangında, Allah'a şükür kötü bir durumun olmadığını söyledi  Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın da yangının havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındığını açıkladı.
Gebze TÜBİTAK'ta bulunan ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor.

Yangın, 16.45 sıralarında Gebze'de bulunan TÜBİTAK yerleşkesinde meydana geldi.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ormanlık alanında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda, itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi

KONTROL ALTINA ALINDI

Kocaeli Valiliği'nin koordinasyonu ile 4 uçak, 2 helikopter ve yeteri kadar itfaiye ve personel ile müdahalesi devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 20 araç ve 70 personelle karadan anında müdahale etti.

Yangın yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin, soğutma çalışması sürüyor.

Olay yerine gelen  Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali  Yavuz, "40 arazöz ve 290 personelimizle sahada müdahalemiz devam ediyor. Yaklaşık 10 hektarlık bir alanı etkilediğini, arkadaşlarımız tespit ettiler. Şu an için yangın kontrol altında, ekiplerimiz soğutma çalışmalarına devam ediyor. Rüzgarın ters esmesine karşın dikkatli ve tedbirliyiz. Rüzgarın ters esmesiyle değişiklikler söz konusu olabilir. Burada ağırlıkla makilik alan var.

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar neticesinde bölgede yangın meydana geldiği bilgisine ulaştık. Kısa süre içerisinde TÜBİTAK’a ait yangın söndürme birimleri olay yerine hareket etmiş. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekibi, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz süratle bölgeye intikal ettirildi. Hava desteği talebinde derhal bulunduk ve bölgeye kendimiz de intikal ettik. Çalışmalar neticesinde yangın söndürüldü. Yaklaşık 10 hektarlık makilik ve bir kısmında da iğne yapraklı ormanının bulunduğu alan yandı. Ancak TÜBİTAK’ın kendi etkinlik ve faaliyetlerini etkileyebilecek bir alana yayılmasına da müsaade edilmedi" açıklamasında bulundu.

Hızlı tren seferlerinin aksamasıyla ilgili açıklama yapan Vali Yavuz, "Tren raylarına çok yakın bir mesafede yangının meydana gelmiş olması vesilesiyle güvenlik sebebiyle birtakım tedbirlerin alınması gayet doğaldır. Ancak bölgede biraz önce ifade ettiğim gibi soğutma çalışmaları ve diğer çalışmalar devam ediyor. Bu kısa süreli devam edecek bir tedbir olarak değerlendirmek daha doğru olur"  dedi.

Prof. Dr. Mandal ise yangına çok hızlı bir şekilde müdahale edildiğini vurgulayarak, hizmet birimlerinin uzağında çıkan yangında, Allah'a şükür kötü bir durumun olmadığını söyledi 

Kocaeli Büyükşehir Başkanı Büyükakın da yangının havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındığını açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.