'' EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE FİTRE VERİLEBİLİR''

GÜNDEM 09.02.2025 - 10:05, Güncelleme: 09.02.2025 - 10:05
 

'' EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE FİTRE VERİLEBİLİR''

Alo 190 Diyanet fetva hattı, fitrenin kimlere verilebileceğine ilişkin soruya, “Ramazan ayında fitre asgari ücretli ya da emekli maaşı alan birinin geçinemediğini düşünüyorsanız, yan geliri yoksa evi kiraysa ya da evi varsa bile yakıtını vs. ödeyemiyorsa verebilirsiniz” dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'In haberine göre; Alo 190 Diyanet fetva hattı, fitrenin kimlere verilebileceğine ilişkin soruya, “Ramazan ayında fitre asgari ücretli ya da emekli maaşı alan birinin geçinemediğini düşünüyorsanız, yan geliri yoksa evi kiraysa ya da evi varsa bile yakıtını vs. ödeyemiyorsa verebilirsiniz” dedi.   Yanıtta “Ama bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerden olmaması şartıyla” cümlesine de yer verildi. Emekliler ise “Nerede eski Ramazanlar. Eskiden fitreyi biz yoksullara verirdik şimdi fitreye muhtaç olduk” diyerek adeta milyonların sesi oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı Ramazan ayı için bir kişinin günlük gıda ihtiyacını göz önüne alarak belirlenen fitreye ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu miktarın nakdi olarak verilebileceği gibi gıda maddelerinden ayni olarak da verilebileceğini belirtmişti.  Açıklamada “Belirlenen meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir” ifadelerini kullanmıştı.  ‘180 liraya sahur bile yapılmaz’ Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Ramazan ayında fitrenin günlük 180 lira olduğunu açıklamıştı. Açıklanan fitre miktarı tepkilere neden olmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı fitre miktarını ise 130 TL olarak açıklamıştı. Bu kapsamda fitre miktarı yüzde 38 oranında artırılmış oldu. 
Alo 190 Diyanet fetva hattı, fitrenin kimlere verilebileceğine ilişkin soruya, “Ramazan ayında fitre asgari ücretli ya da emekli maaşı alan birinin geçinemediğini düşünüyorsanız, yan geliri yoksa evi kiraysa ya da evi varsa bile yakıtını vs. ödeyemiyorsa verebilirsiniz” dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'In haberine göreAlo 190 Diyanet fetva hattı, fitrenin kimlere verilebileceğine ilişkin soruya, “Ramazan ayında fitre asgari ücretli ya da emekli maaşı alan birinin geçinemediğini düşünüyorsanız, yan geliri yoksa evi kiraysa ya da evi varsa bile yakıtını vs. ödeyemiyorsa verebilirsiniz” dedi.  

Yanıtta “Ama bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerden olmaması şartıyla” cümlesine de yer verildi. Emekliler ise “Nerede eski Ramazanlar. Eskiden fitreyi biz yoksullara verirdik şimdi fitreye muhtaç olduk” diyerek adeta milyonların sesi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı Ramazan ayı için bir kişinin günlük gıda ihtiyacını göz önüne alarak belirlenen fitreye ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu miktarın nakdi olarak verilebileceği gibi gıda maddelerinden ayni olarak da verilebileceğini belirtmişti.  Açıklamada “Belirlenen meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir” ifadelerini kullanmıştı. 

‘180 liraya sahur bile yapılmaz’
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Ramazan ayında fitrenin günlük 180 lira olduğunu açıklamıştı. Açıklanan fitre miktarı tepkilere neden olmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı fitre miktarını ise 130 TL olarak açıklamıştı. Bu kapsamda fitre miktarı yüzde 38 oranında artırılmış oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.