GENELKURMAY BAŞKANI SELÇUK BAYRAKTAROĞLU OLDU

GÜNDEM 05.08.2025 - 17:09, Güncelleme: 05.08.2025 - 17:09
 

GENELKURMAY BAŞKANI SELÇUK BAYRAKTAROĞLU OLDU

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesini belirledi. Toplantı sonucunda, Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı.

Mevcut Genelkurmay Başkanı Emekliye Sevk Edildi YAŞ kararları gereği, mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, "kadrosuzluk" nedeniyle emekliye sevk edildi. Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'ndan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel getirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun görev süreleri ise bir yıl uzatıldı. Toplantıda ayrıca, general ve amiral sayısının 30 Ağustos 2025 itibarıyla 316'dan 332'ye yükseltilmesine karar verildi. "Kadrosuzluk" ve "yaş haddi" nedeniyle toplam 45 general ve amiral de emekliye sevk edildi.
Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesini belirledi. Toplantı sonucunda, Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı.

Mevcut Genelkurmay Başkanı Emekliye Sevk Edildi
YAŞ kararları gereği, mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, "kadrosuzluk" nedeniyle emekliye sevk edildi.

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'ndan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine ise 1. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'nun görev süreleri ise bir yıl uzatıldı.

Toplantıda ayrıca, general ve amiral sayısının 30 Ağustos 2025 itibarıyla 316'dan 332'ye yükseltilmesine karar verildi. "Kadrosuzluk" ve "yaş haddi" nedeniyle toplam 45 general ve amiral de emekliye sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.