'' Hedef mali yapılanma''
'' Hedef mali yapılanma''
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Alihan Kuriş ve beraberindeki şüphelilere yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Alihan Kuriş ve beraberindeki şüphelilere yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gürlek, operasyonun herhangi bir dini görüş ya da cemaate yönelik olmadığını belirterek, soruşturmanın mali yapılanma ve mali suç iddiaları kapsamında yürütüldüğünü söyledi.
Trabzon’da düzenlenen AK Parti 25. Yıl Teşkilat Buluşması’na katılan Adalet Bakanı Akın Gürlek, programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Gürlek, kamuoyunda geniş yankı uyandıran Alihan Kuriş soruşturmasına ilişkin önemli bilgiler verdi.
49 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Soruşturma kapsamında Alihan Kuriş ile birlikte toplam 49 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklayan Gürlek, dosyada kara para aklama ve vergi mevzuatına aykırılık gibi mali suç iddialarının bulunduğunu belirtti.
Operasyonun uzun süredir üzerinde çalışılan bir soruşturmanın sonucu olduğunu ifade eden Gürlek, bazı şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
“OPERASYON MALİ YAPILANMAYA YÖNELİK”
Bakan Gürlek, operasyonun dini bir yapı veya sivil toplum kuruluşuna karşı gerçekleştirildiği yönündeki değerlendirmelere de açıklık getirdi.
Gürlek, soruşturmanın herhangi bir dini görüşü ya da cemaati hedef almadığını vurgulayarak, operasyonun tamamen mali yapılanmaya yönelik olduğunu söyledi.
Soruşturmanın ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü belirten Gürlek, adli sürecin devam ettiğini ifade etti.
FENERBAHÇE OTOBÜSÜNE SALDIRI DOSYASINDA YENİ GELİŞME
Adalet Bakanı Gürlek, 4 Nisan 2015’te Fenerbahçe takım otobüsüne Trabzon’un Sürmene ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili soruşturmaya da değindi.
Dosyanın yeniden ele alınmasının ardından yeni delillere ulaşıldığını belirten Gürlek, HTS ve baz istasyonu kayıtlarının yanı sıra olayda kullanıldığı değerlendirilen silahla ilgili elde edilen bulgular doğrultusunda operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.
Soruşturma kapsamında 5 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildiren Gürlek, şüphelilerden 4’ünün yakalandığını, bir kişinin ise arandığını söyledi.
Gürlek, faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
