Türk Denizciliğinin Dünü ve Bugünü Gölcük'te Konuşulacak

GÜNDEM 01.06.2026 - 16:05, Güncelleme: 01.06.2026 - 16:05
 

Türk Denizciliğinin Dünü ve Bugünü Gölcük'te Konuşulacak

Yaptığı sempozyum serileri ile edebiyat dünyasında ses getiren Gölcük Belediyesi, 4-6 Haziran tarihleri arasında 100. Yılında Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Gölcük Belediyesi; Yavuz zırhlısının onarım ihtiyacı doğrultusunda temelleri bir asır önce atılan Gölcük Tersanesi’nin 100. Kuruluş yılı münasebetiyle önemli bir sempozyum için hazırlıklarını tamamladı. 4-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 100. Yılında Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu, “Gölcük'ten Açık Denizlere – Türk Denizciliğinin Dünü-Bugünü” alt başlığı ile birçok önemli ismi Gölcüklüler ile buluşturacak. Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda gerçekleştirilecek sempozyum, Türk denizcilik tarihini alanında uzman akademisyenler ve denizcilik otoritelerinin katılımıyla masaya yatırılacak.   Osmanlı’dan Günümüze Türk Donanmasının Tarihi Konuşulacak İki gün sürecek program, 4 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da açılış konuşmaları ve Prof. Dr. İdris Bostan'ın "Osmanlı Deniz İmparatorluğu ve Tersaneler" başlıklı açılış konferansıyla başlayacak. Sempozyum boyunca 9 ayrı oturumda; Osmanlı deniz imparatorluğu ve tersaneleri, Karadeniz ve Akdeniz'de Osmanlı denizciliği, deniz üsleri ile tersanelerin tarihi, deniz haritacılığı ve hukuku, sualtı arkeolojisi ile Türkiye'nin deniz müzelerine kadar geniş bir yelpazede konuları ele alınacak.   Gölcük Tersanesi’nin Dünü ve Bugünü Anlatılacak Programda özellikle ilçenin denizcilik mirasına dikkat çeken "Gölcük Tersanesi ve Donanması" oturumu öne çıkacak. Bu oturumda Gölcük Tersanesi'nin kuruluşu, tersanedeki gemi inşa faaliyetleri ve Cumhuriyet Donanması'nın oluşumu konuları uzmanlarca anlatılacak.   Birbirinden Önemli İsimler Sempozyumda Buluşacak Sempozyuma; Fırat Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi başta olmak üzere çok sayıda üniversiteden akademisyenlerin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensupları ve deniz müzesi yetkilileri katkı sağlayacak.   Tarih ve Denizcilik Tutkunlarına Davet Program, 5 Haziran Cuma günü saat 16.40'ta Prof. Dr. İdris Bostan, (E) Oramiral Metin Ataç, Prof. Dr. Orhan Kılıç ve Prof. Dr. Tuncay Zorlu'nun katılacağı "Kapanış ve Değerlendirme Oturumu" ile sona erecek. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçenin köklü denizcilik kültürünü ve Gölcük Tersanesi'nin tarihî önemini geleceğe taşıyacak sempozyuma tüm tarih ve denizcilik severleri davet etti.
Yaptığı sempozyum serileri ile edebiyat dünyasında ses getiren Gölcük Belediyesi, 4-6 Haziran tarihleri arasında 100. Yılında Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Gölcük Belediyesi; Yavuz zırhlısının onarım ihtiyacı doğrultusunda temelleri bir asır önce atılan Gölcük Tersanesi’nin 100. Kuruluş yılı münasebetiyle önemli bir sempozyum için hazırlıklarını tamamladı. 4-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 100. Yılında Gölcük Tersanesi ve Donanma Sempozyumu, “Gölcük'ten Açık Denizlere – Türk Denizciliğinin Dünü-Bugünü” alt başlığı ile birçok önemli ismi Gölcüklüler ile buluşturacak. Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda gerçekleştirilecek sempozyum, Türk denizcilik tarihini alanında uzman akademisyenler ve denizcilik otoritelerinin katılımıyla masaya yatırılacak.

 

Osmanlı’dan Günümüze Türk Donanmasının Tarihi Konuşulacak

İki gün sürecek program, 4 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da açılış konuşmaları ve Prof. Dr. İdris Bostan'ın "Osmanlı Deniz İmparatorluğu ve Tersaneler" başlıklı açılış konferansıyla başlayacak. Sempozyum boyunca 9 ayrı oturumda; Osmanlı deniz imparatorluğu ve tersaneleri, Karadeniz ve Akdeniz'de Osmanlı denizciliği, deniz üsleri ile tersanelerin tarihi, deniz haritacılığı ve hukuku, sualtı arkeolojisi ile Türkiye'nin deniz müzelerine kadar geniş bir yelpazede konuları ele alınacak.

 

Gölcük Tersanesi’nin Dünü ve Bugünü Anlatılacak

Programda özellikle ilçenin denizcilik mirasına dikkat çeken "Gölcük Tersanesi ve Donanması" oturumu öne çıkacak. Bu oturumda Gölcük Tersanesi'nin kuruluşu, tersanedeki gemi inşa faaliyetleri ve Cumhuriyet Donanması'nın oluşumu konuları uzmanlarca anlatılacak.

 

Birbirinden Önemli İsimler Sempozyumda Buluşacak

Sempozyuma; Fırat Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi başta olmak üzere çok sayıda üniversiteden akademisyenlerin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensupları ve deniz müzesi yetkilileri katkı sağlayacak.

 

Tarih ve Denizcilik Tutkunlarına Davet

Program, 5 Haziran Cuma günü saat 16.40'ta Prof. Dr. İdris Bostan, (E) Oramiral Metin Ataç, Prof. Dr. Orhan Kılıç ve Prof. Dr. Tuncay Zorlu'nun katılacağı "Kapanış ve Değerlendirme Oturumu" ile sona erecek. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçenin köklü denizcilik kültürünü ve Gölcük Tersanesi'nin tarihî önemini geleceğe taşıyacak sempozyuma tüm tarih ve denizcilik severleri davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Elazığ Çelik Ahşap