LASTİK İŞ yılbaşı

İZMİT MARİNA ESNAFINDAN ZİYAFET! BALIKÇILAR 'VİRA BİSMİLLAH' DEDİ

YAŞAM 31.08.2023 - 23:08, Güncelleme: 01.09.2023 - 09:15
 

İZMİT MARİNA ESNAFINDAN ZİYAFET! BALIKÇILAR 'VİRA BİSMİLLAH' DEDİ

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının bu gece sona ermesiyle Kocaeli’de balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek dualarla denize açıldı. İzmit esnafı Cuma günü (bugün) ziyafet verecek. Vali Yavuz da bir mesaj yayımladı.

Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek uçsuz bucaksız mavi sulara açıldı. Trol ve gırgır ile balık avcılığının 15 Nisan’da başlayan yasak dönemi dün gece itibarıyla sona erdi. Sakin geçen yaz arasından sonra balıkçılar, denize açılmak için heyecanlı bekleyişleri sona erdi. 00:00'da başlayan av sezonu balıkçılar için büyük önem taşıyor. Av sezonuyla birlikte balıkçılar, hem tezgâhlarda balık çeşitliliğinin artmasını hem de fiyatların düşmesini bekliyor. Trabzon, Samsun, Düzce, Kocaeli, Muğla gibi pek çok kıyı ilinde balıkçılar, düzenlenen törenlerin adından 2023-2024 sezonunun ilk avına çıktı. KOCAELİ'NDE İSTAVRİT Kocaeli'de "vira bismillah" diyen balıkçıların yüzü, sezonun ilk gününde güldü. Av yasağının gece yarısı sona ermesiyle birlikte Kocaeli'den teknelerle denize açılan balıkçılar, Gebze Topçular mevkisinde ağlarını denize attı. İlk ağda yaklaşık 200 kasa istavrit yakalandı. 17 YILDIR DEVAM EDE ZİYAFET İzmit Marina Esnafları Ticari Dayanışma Derneği yönetimi av sezonunun açılması nedeniyle Cuma günü İzmit Marina’da vatandaşlara ekmek arası balık ziyafeti çekecek. 17 yıldır devam eden ziyafete vatandaşların yine ilgisinin büyük olması bekleniyor. ÜCRETSİZ BALIK EKMEK İzmit Marina Esnafları Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Karahasan ve yönetim kurulu, 2006 yılında başlattıkları ve bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilecek olan “1 Eylül Dünya Barış Günü ve Balık Av Sezonu” açılışı nedeniyle İzmitlilere ekmek arası balık ziyafeti çekecek. Karahasan, İzmitli vatandaşları 1 Eylül Cuma günü saat 17.00’de İzmit Marina Tekne Restoranların bulunduğu alana beklediklerini söyledi.  Balık av sezonun başlamasıyla birlikte her yıl İzmitlilere ikram ettikleri ekmek arası balık şölenine tüm İzmitlileri davet ettiklerini söyleyen Karahasan, “Balık sezonunu açıyoruz. Marina’da bulunan 7 tekne sahibi olarak İzmitli aileleri ücretsiz balık ekmek yemeye davet ediyoruz. Hayat paylaşıldıkça güzelleşir. Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya dileklerimiz ile balık av sezonunun bol ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz” dedi. VALİ YAVUZ BEREKET DİLEDİ Kocaeli Valisi Seddar Yavuz bereket dilediği mesajında şu ifadelere yer verdi; " Balıkçılarımız denize açılıyor. Balıkçılık sezonunun bol ve bereketli geçmesini diliyorum."  
Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının bu gece sona ermesiyle Kocaeli’de balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek dualarla denize açıldı. İzmit esnafı Cuma günü (bugün) ziyafet verecek. Vali Yavuz da bir mesaj yayımladı.

Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar "Vira Bismillah" diyerek uçsuz bucaksız mavi sulara açıldı.

Trol ve gırgır ile balık avcılığının 15 Nisan’da başlayan yasak dönemi dün gece itibarıyla sona erdi.

Sakin geçen yaz arasından sonra balıkçılar, denize açılmak için heyecanlı bekleyişleri sona erdi. 00:00'da başlayan av sezonu balıkçılar için büyük önem taşıyor. Av sezonuyla birlikte balıkçılar, hem tezgâhlarda balık çeşitliliğinin artmasını hem de fiyatların düşmesini bekliyor.

Trabzon, Samsun, Düzce, Kocaeli, Muğla gibi pek çok kıyı ilinde balıkçılar, düzenlenen törenlerin adından 2023-2024 sezonunun ilk avına çıktı.

KOCAELİ'NDE İSTAVRİT

Kocaeli'de "vira bismillah" diyen balıkçıların yüzü, sezonun ilk gününde güldü.  Av yasağının gece yarısı sona ermesiyle birlikte Kocaeli'den teknelerle denize açılan balıkçılar, Gebze Topçular mevkisinde ağlarını denize attı. İlk ağda yaklaşık 200 kasa istavrit yakalandı.

17 YILDIR DEVAM EDE ZİYAFET

İzmit Marina Esnafları Ticari Dayanışma Derneği yönetimi av sezonunun açılması nedeniyle Cuma günü İzmit Marina’da vatandaşlara ekmek arası balık ziyafeti çekecek. 17 yıldır devam eden ziyafete vatandaşların yine ilgisinin büyük olması bekleniyor.

ÜCRETSİZ BALIK EKMEK

İzmit Marina Esnafları Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Karahasan ve yönetim kurulu, 2006 yılında başlattıkları ve bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilecek olan “1 Eylül Dünya Barış Günü ve Balık Av Sezonu” açılışı nedeniyle İzmitlilere ekmek arası balık ziyafeti çekecek. Karahasan, İzmitli vatandaşları 1 Eylül Cuma günü saat 17.00’de İzmit Marina Tekne Restoranların bulunduğu alana beklediklerini söyledi.  Balık av sezonun başlamasıyla birlikte her yıl İzmitlilere ikram ettikleri ekmek arası balık şölenine tüm İzmitlileri davet ettiklerini söyleyen Karahasan, “ Balık sezonunu açıyoruz. Marina’da bulunan 7 tekne sahibi olarak İzmitli aileleri ücretsiz balık ekmek yemeye davet ediyoruz. Hayat paylaşıldıkça güzelleşir. Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya dileklerimiz ile balık av sezonunun bol ve bereketli geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

VALİ YAVUZ BEREKET DİLEDİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz bereket dilediği mesajında şu ifadelere yer verdi; " Balıkçılarımız denize açılıyor. Balıkçılık sezonunun bol ve bereketli geçmesini diliyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.