LASTİK İŞ yılbaşı

KARTEPE’DE SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI BAŞLADI

YAŞAM 14.11.2023 - 09:17, Güncelleme: 14.11.2023 - 09:17
 

KARTEPE’DE SAZAN BALIĞI TUTMA YARIŞMASI BAŞLADI

Kartepe Belediyesi ile KAMADER tarafından 10-17 Kasım 2023 tarihlerinde "16.Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması" düzenlenen törenle başladı. Sazan tutma yarışmasında 26 takım mücadele ediyor.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği  (KAMADER) tarafından 10-17 Kasım 2023 tarihlerinde "16.Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması" düzenlenen törenle başladı. Eşme Sapanca Gölü kenarında düzenlenen yarışmada 26 takım mücadele ediyor.   HAYALET AĞLAR TEMİZLENDİ Yarışmanın start programında konuşan KAMADER Başkanı Engin Uztürk “Kartepe Belediye Başkanımız başta olmak üzere bizlere desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Balık az çıkmasından dolayı bu sene hayalet ağların temizlenmesi ve balıklandırma çalışması yaptık. İnşallah bu yarışmada bunun sonucunu göreceğiz. 100 bin balık salındı, 45 dalış yapıldı. Hayalet ağlar temizlendi” dedi.   4 MİLYON İNSANA DOKUNUYOR Sözlerine devam eden Başkan Uztürk, “Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde KAMADER ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından  YEDEP (Yerel Destek Programı) kapsamında hazırlanan  “Sapanca Gölü’nün Korunması ve Sürdürülebilir Ekosistem İçin Hayalet Ağların Temizlenmesi ve Balıklandırma Projesi” kapsamında üç ayaklı çalışma yapıldı. İçme suyu havzası olması dolayısıyla Sapanca Gölü’nün temiz olması bizim için çok önemlidir. 4 Milyon insana Sapanca Gölü dokunmaktadır.   100 BİN BALIK SALINDI Programları dolayısıyla katılamayan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın salamlarını ileterek konuşmasına başlayan Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, “Burada yapılan sadece bir balık tutma yarışması değildir. Son altı aydır Sapanca Gölü’nde bir çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmaların neticesinde Sapanca Gölü’nde hayalet ağların temizlenmesinin yanı sıra 100 bin balık salımı yapıldı. Bu yarışmalara desteğimiz devam edecektir” dedi.      ÖDÜLLER VERİLECEK 16.Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması; Eşme Sahili, Serdivan Esentepe ve Sapanca Uzunkum bölgelerinde, 20 hakem ve 20 görevli nezaretinde 7 gün boyunca aralıksız devam edecek. Yarışmada 4’er kişiden oluşan 26 takım mücadele ediyor. Yarışmada yakalanan balıklar ağırlık ve boy ölçümleri alındıktan sonra, sportif balıkçılık gereği, ait oldukları yere geri iade edilecekler. 17 Kasım cuma günü saat 12.00'ye kadar, en büyük ve en çok balığı tutmak için kıyasıya mücadele edecek takımlardan  dereceye giren yarışmacılara ödülleri, aynı gün Eşme sahilinde düzenlenecek törenle verilecek.  
Kartepe Belediyesi ile KAMADER tarafından 10-17 Kasım 2023 tarihlerinde "16.Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması" düzenlenen törenle başladı. Sazan tutma yarışmasında 26 takım mücadele ediyor.

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği  (KAMADER) tarafından 10-17 Kasım 2023 tarihlerinde "16.Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması" düzenlenen törenle başladı. Eşme Sapanca Gölü kenarında düzenlenen yarışmada 26 takım mücadele ediyor.

 

HAYALET AĞLAR TEMİZLENDİ

Yarışmanın start programında konuşan KAMADER Başkanı Engin Uztürk “Kartepe Belediye Başkanımız başta olmak üzere bizlere desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Balık az çıkmasından dolayı bu sene hayalet ağların temizlenmesi ve balıklandırma çalışması yaptık. İnşallah bu yarışmada bunun sonucunu göreceğiz. 100 bin balık salındı, 45 dalış yapıldı. Hayalet ağlar temizlendi” dedi.

 

4 MİLYON İNSANA DOKUNUYOR

Sözlerine devam eden Başkan Uztürk, “Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde KAMADER ve Kocaeli Kent Konseyi tarafından  YEDEP (Yerel Destek Programı) kapsamında hazırlanan  “Sapanca Gölü’nün Korunması ve Sürdürülebilir Ekosistem İçin Hayalet Ağların Temizlenmesi ve Balıklandırma Projesi” kapsamında üç ayaklı çalışma yapıldı. İçme suyu havzası olması dolayısıyla Sapanca Gölü’nün temiz olması bizim için çok önemlidir. 4 Milyon insana Sapanca Gölü dokunmaktadır.

 

100 BİN BALIK SALINDI

Programları dolayısıyla katılamayan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın salamlarını ileterek konuşmasına başlayan Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz, “Burada yapılan sadece bir balık tutma yarışması değildir. Son altı aydır Sapanca Gölü’nde bir çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmaların neticesinde Sapanca Gölü’nde hayalet ağların temizlenmesinin yanı sıra 100 bin balık salımı yapıldı. Bu yarışmalara desteğimiz devam edecektir” dedi.   

 

ÖDÜLLER VERİLECEK

16.Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması; Eşme Sahili, Serdivan Esentepe ve Sapanca Uzunkum bölgelerinde, 20 hakem ve 20 görevli nezaretinde 7 gün boyunca aralıksız devam edecek. Yarışmada 4’er kişiden oluşan 26 takım mücadele ediyor. Yarışmada yakalanan balıklar ağırlık ve boy ölçümleri alındıktan sonra, sportif balıkçılık gereği, ait oldukları yere geri iade edilecekler. 17 Kasım cuma günü saat 12.00'ye kadar, en büyük ve en çok balığı tutmak için kıyasıya mücadele edecek takımlardan  dereceye giren yarışmacılara ödülleri, aynı gün Eşme sahilinde düzenlenecek törenle verilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaeliyenihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.